Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Озборување!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од manevska.mila, 5 март 2010.

1. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    На таквите луѓе ништо интересно не им се случува во животот па мора за други да зборуваат се со цел некој да ги слуша, оти за себе да си збореа сами ќе останеа.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  2. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Mnoguuu poranoo ogovarav samo ne mnogu, sega za zenski i ne se zamaram, koj me ogovara neka prodolzi strojnicite kaj mene ne ni doagjaat :rofl::rofl:,

3. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    леле о боже
    колку лошо вака
    јас затоа, ден денес ниедна од другаркиве што сум ги имала ништо не им кажувам, дури и на најверните, али они више се навикнаа и не ми замераваат :)
    Инаку нема спас, сега убо викаш, имам една комшивка која има 10 години а ко баба ми е ејјј, оној вака оној онака, колку и голема устата за зборење, а кога ќе ја навредат за тоа плаче и после пак по старото. Што е најтрагично најголемите уговарачки ми постираат таму статуси на фејсбук демек луѓето биле лоши дека само знаеле да уговараат, бла бла битчез он де худ, што значи нашле кој да го кажува тоа.
    Спасот тука, дали успех или неуспех сѐ чувај си за себе, како што гледа немаш некој придонес за тоа ако кажеш некому нешто

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Pozitivno mislenje ne e ogovaranje.
    Ako go falis nekoj e mnogu ubavo kako za toj sto go falis taka i za toj sto fali.

5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    3.110
    Не е точно! Оговарање си е оговарање, нема врска на која тема ќе биде истото... Што има да се мешаат во туѓи животи воопшто, што има врска за арно или за лошо ?

6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Koga falis nekoj znaci mozes da podneses i drug podobar od vas da e.

7. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Ги имало и секад ќе ги има , јас ги дефинирам како луѓе кој покрај своите проблеми до гуша повеке се интересираат и дискутираат за туѓи , се ситат на туѓа несреќа или фаќаат сеир најчесто ти се другарки , другари некој кој има близок извор до твоите проблеми... Бирајте си го друштвото !!Life is too short to spend time with people who suck the happiness out of you.

8. Bibliophile

Bibliophile Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    130
    Оној кој озборува со тебе, еден ден ќе озборува за тебе. Непишано правило.
    Не сакам луѓе кои озборуваат, иако во денешно време е многу ретко да најдеш човек кој не е таков. Едноставно не ми е пријатно во нивно друштво и немам доверба во нив. Барем мене кафето ми е послатко да го пијам додека разговарам за случувања од мојот живот, наместо за туѓиот.

9. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    И јас мразам лошо оговарање и се нервирам многу не ме интересира дали имал/а сто девојки/момци, или кој ја зема со каква кола кај оди шо прај како изгледа слободна држава шо сакаат ќе прават. Тоа не треба да биде ваша работа, а добро оговарање од типот шуба/в беше дотеран/а, пицнат/а, сите ја/го гледаа, успеј во то и то, си купи тоа и тоа, онаа/ј го сака ми се во ред ја сакам туѓата среќа, а се карам за лошо оговарање.

10. Сам(ву)ан

Сам(ву)ан Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Според мене, ако оговараш некој што направил нешто кое што влијае врз тебе, тогаш е прифатливо да озборуваш; а ако нема никаква поврзаност со тебе... направи си го животот интересен и не се мешај во тугиот.

11. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    Не постои човек кој барем еднаш не озборувал за некој друг било да е добро или лошо...обично секогаш е нешто лошо или народски што би се рекло тргање сеир. Многу е лошо што озборувањето за некои личности станува главна преокупација во нивниот живот. Па на тоа посветуваат доволно време и внимание секој ден :)

12. mizerija

mizerija Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    68
    Ја не се сечавам да сум оговарала.Кога излагам со другарка,темата не ни е:што има ново кај овој/оној,туку за нас две.Ако имам нешто да кажам за мене кажувам,исто и таа,главно збориме за новости на пример каде би можеле нареден пат да одиме,да почнеме заедно на вежбање и такви теми.

13. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Македонски синдром, кој тешко дека може да се искорени, посебно во помалите места.

14. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    Во последно време мислам дека алергична станав кога ќе се најдам во таква средина ,па дури и бурно реагирам

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Бегам како ѓавол од крст, од овој тип на луѓе што секој муабет им е озборување за другите...

16. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Имав две другарки беа гз и гаќи, но кога ќе останев насамо со едната еден куп лоши работи зборуваше за другата и обратно. Ги откачив и двете бидејќи кога биле сами сигурно ме одговарале мене. Не ми требаат такви луѓе...

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Гледам дека темава затајала на некој начин, еве прв коментар за 2020. Многу ми е чудно како сите се иформирани за некого. А всушост секој си има позадина на проблемот а луѓето чекаат сочен трач без да погледнат на својот живот и осудуваат. Колку пати некој ќе сподели нешто со мене и ќе каже како незнаеешш лелее па ова човек е сега топ тема, дури и од повозрасни го добивам тоа како кометари. А истовремено кога ке седнат сомене го зборуваат тој што не е присутен и веќе знам дека истото и замене се прави. Дури сметам дека им сум досадна на луѓето бидејќи моите теми не вкучуваат озборување, кога ке споделат нешто не коментирам и сакам да зборувам за мода,книги,професијаа ....

На cresa-jagoda, edna_malecka и Nightwish11 им се допаѓа ова.
  18. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Јас сум вакцинирана од оговарање ,и не ме ни чепкаат оти сум му била досадна ,зошто не се спуштам на тоа ниво да оговарам. Го мразам тоа.(lalala)

На Herrera и dankee им се допаѓа ова.
  19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Еии да!
    Тој што оговара друг пред тебе кузнај што ќе каже за тебе позади тебе..

На cresa-jagoda, raww, dankee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Aqualina

Aqualina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    921
    Јас се имам запрепастено од тоа колку озборува(ле)ат особи за кои никогаш не би претпоставила дека се со такви афинитети. Ама по се тоа ништо повеќе не ме чуди.

На dankee, ohlalalala, Nightwish11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.