Сите ми се убави, ама би ги издвоила: Розева - на убавина и спокој. Небесно сина - на мир, топлина и исполнетост на душата. Зелена - на нежност и будење на чувствата.
Жолта! Сонце, лето, сончогледи, насмевки, радост. Симпсонови, Пикачу, јајце на око. http://www.youtube.com/watch?v=e5d373dp1ao
Зелена-како пролет, како насмевки, како среќа Виолетова-зашто само виолетови фустани и маички ми фаќаат око Црвена -зашто ако немам нешто на мене црвено, како да не сум јас, таа, кравче
Виолетова - зошто ме прави спокојна Сина - зошто ми зрачи со мистериозност, длабочина.. Зелена - зошто ми носи убави спомени, и ме асоцира на ново, свежо !
ОВАА-МЕ АСОЦИРА на магија,величественост,моќ,аристократи,плава крв.. ОВАА-МЕ АСОЦИРА на среќа,весели денови,насмевки,позитивна енергија и зрачење.. ОВААМЕ АСОЦИРА на љубов,страст,моќ.. ОВААМЕ АСОЦИРА на бескрајност и на смиреност.. ОВААМЕ АСОЦИРА на младост,природа,позитивност,уникатност.. А НАЈОДВРАТНА БОЈА МИ Е ОВАА РОЗЕВА..
Боја- на нешто свежо, чисто Боја и Боја- на пролет, убави сончеви денови, на радост Боја - на мир, спокој Боја - женственост
Оваа ме потеќа на вечерни излагања Оваа ме потсеќа на либето Оваа ме потсеќа на еден мој лак Оваа ме потеќа на нешто мило Оваа ме потеќа на трева
светло виолетова јоргован боја . Ме потсетува на детството на еден преубав период и едно преубаво дрво над мојот прозорец