Карирано Зезам , црна и речиси цела гардероба ми е во црна боја како моја омилена. Ме асоцира на ропство ,маки и страдања но си ја сакам. Најубава сум во огледало доколку имам црно парче облека на мене.
Сите бои ги сакам,но омилена ми е црвената. Ме асоцира на љубов,страст,на крв,ме влече оваа боја најмногу од сите
Зелена - Ме асоцира на слобода, на природа, на среќа. Тиркизна - Ме асоцира на море. Црвена - Ме асоцира на љубов Плава - Ме асоцира на вода и небо.
ЦРНА ме асоцира на ноќта и ѕвезденото небо БЕЛА ме асоцира на надежта ЦРВЕНА ме асоцира на љубов ЦИКЛАМА не ме асоцира на ништо но ја обожавам
Тиркизна и бледо розева како крем боја(ама ја нема во боите). п.с тиркизната боја ме асоцира на природа,плажа,море.. бледо розева(крем) ме асоцира на сладолет,лето,цвеќе..
ЦРВЕНА најомилена ми е од сите бои а ме асоцира на љубов, страст, прегратки, романтика, моќ ТИРКИЗНА ме асоцира на море,на лето на вода и белата ме асоцира на нежност, на невиност, на нешто чисто
Светло виолетова Ме асоцира на нежност,мир,на лаванда... И небесно плава Ме асоцира на море,спокојтво...