Во облека најмногу ја сакам темно плавата и виолетовата. А вака, најомилена немам некоја посебна. Можеби бела, оти ме асоцира на чистота, снег, нежност.
Порано многу носев црно и кафеаво,па почнав со сиво,а сега веќе си играм со бои, и тегет е убава, црвена. Убаво е човек да смени нешто, се осеќам освежена. Ако експериментирате ќе увидите што ви стои. Белата не ја сакам, се валка ептен.
Ја сакам зелената-ме асоцира на природа. Инаку во плакарот најмногу ми преовладуваат црната,белата и кафената. Можеби се наоѓа по нешто сино онака да разбие монотонија,малку кремово,црвено и тоа е тоа.
Мои омилени бои се црвената, сината, црната, виолетовата, белата и кафената. Преферирам да носам кафено. Некако се чувствувам сигурно. Црвената боја ме асоцира на љубов, xxx , сината на слобода, црната на мистерија, белата на чистота, мислам духовно. Ceкако и физички
Сина онака темно сина ме асоцира на небо и на ѕвезди, на езеро,море, слобода И други бои што ги онака сакам се виолетова - ме потсетува на нежност, на убаво, на јорговам, мирис на јоргован, и така белата ми се своѓа сатоа што ми дава чувство на слобода а инаку сите боу гу сакам немам онака омразена боја.
Розева ме асоцита на моето детство на барбики кукли итн.. а исто така и црвената ми е омилена, а ме асоцира на моќ, мистерија..умм крв..итн
Мене омилени бои ми се црвената - ме асоцира на љубовта, на грациозност и сина - ме асоцира на небо на море