1. ја сакам црвената, ме асоцира на жар, љубов, страст и на топлата силна македонска крв која тече низ начите вени 2. ме привлекува црната, ветува мистерија 3. а ја носам белата, во која се чувствувам ранливо и нежно
Па зависи боја на што? На облека повеќе сакам неутрални бои, бела и црна. Ме асоцираат на елегантност и смиреност. На разни предмети и украси повеќе сакам живи бои, жолта, портокалова, розева, светло сина и зелена... Едноставно даваат свежина на просторот. На нелутисечовече стално играв со жолтите фигури, ме правеа среќна А општо како боја мислам дека фаворит ми е љиљакова. Животна желба ми е да имам баш вакво љиљаково тико
Виолетова Вистински индивидуалец сте, чувствителни и досетливи, креативни со голема желба да бидете поинакви од другите. Уметничка душа сте, темпераментни, а кога не ве разбираат станувате саркастични. Толерантни сте и лесно стекнувате авторитет или се искачувате на мошне висока позиција. Сина Вие сочувствувате со сите, но исто така сте доста конзервативни и имате чувство за одговорност. Трпеливи сте, чувствителни и добро се контролирате. Сакате да ве ценат поради цврстиот карактер и мудроста. Верни сте, но знаете да бидете и претерано сомничави. Точно
Розова Оваа боја симболизира љубов и привлечност без многу страст. Тоа се мајчински типови на луѓе кои сакаат заштита и сигурен живот. Сакате да ве сакаат и да се чувствувате сигурни, па затоа изгледате кршливо. Шармантни сте и нежни. Црна Сакате да изгледате мистериозно и не сакате да го покажувате своето вистинско лице. Често едно сакате, но друго правите, па сте растргнати на две страни и станувате робови на неостварените идеали. Во конфликт со самата себеси
Зелена Некако ме опушта кога сум опкружена со зелено. И во новиот дом дел од работите ќе бидат во зелено и плус еден ѕид зелен .
Розова Црвена Плава Портокалова Портокаловата и црвената најмногу ме асоцираат на моите омилени овошја- Портокал, Мандарина, Праска и Јаготки А розовата и плавата ме асоцираат на нежност, женственост ..