Сите бои ми се допаѓат,неможам да ги изделам..зошто некој се повеќе за во лето,други за во зима,трети за во пролет...есен.Но зелената боја ми е некако по издеувачки,можеби затоа што имам зелени очи прекрасно ми стои и се чувствувам премногу сигурна!
Mене сите бои ми се омилени ,но најмногу ја сакам зелената боја бидејки ме асоцира на нешто многу весело,срекно
site mi se ubaj i site imat posebna asocijacija... posebno zelenata pe potsejka na bivsiot, crvenata na segasniot decko... i na site momcina sto vo leto nosat crven dres xd hahha
Розова: Always look on the bright side... Ми покажува дека животот некогаш е розов и дека може таков да го обоиме кога сакаме. Сина: Ме асоцира на плажа, море... Piece. Зелена: Ме асоцира на природа. Бела: Ме асоцира на снег. Црвена: Ме асоцира на Louboutins и на црвен лак за нокти. Ме потетува и на рози. Виолетова: Не знам на што ме потсетува, но е прекрасна и многу смирувачка боја.
Зелената дефинитивно, ме потсеќа на природа и се чувствувам убаво кога ја носам како да ме исполнува со позитивна енергија.
Виолетова Ме потсеќа на лаванда, секогаш кога ја носам сум опуштена, има нешто смирувачко во неа.. Ја сакам и црната и тиркизот, но знам да искомбинирам и други бои
Темно црвена. Ме асоцира на агресија, избувливост како надоврешни карактеристики и исто така борбеност, а сепак ме потсеќа на боја за која знаеш дека единската е сепак слаба, емотивно, но не го искажува тоа.
Црвена Ова е боја на сила, здравје и виталност. Ја сакаат агресивните, импулсивните, страстните лица, но и оние што не се такви, а би сакале да бидат. Амбициозни сте и брзо заземате страни и ставови. Оптимисти сте и не ја сакате монотонијата. Немирни сте и често необјективни кога сакате другите да ги обвинувате за своите грешки. Отворени сте и го сакате животот.
Најомилена ми е темноцрвена, ме асоцира на елеганција, женственост. Тиркизна и виолетова исто ми се допаѓаат, смирувачки ми се, и секако зелената затоа што асоцира на природа.