Сеуште немам прочитано подобра книга од 'Во врска со онаа ноќ' - Џули Џејмс. Плачев зошто немаше продолжение. Исто така би ја издвоила и 'Загубената ќерка' - Дајен Чемберлен.
Тешко да избирам бидејќи се повеќе ми се зголемува бројот на читани книги така ми се и зголемува бројот на омилени книги и не би можела да издвојам некоја.
"Споменка" (Горјан Петревски) - Најомилената книга која додека ја читав имав 3 пати заплачано... И на крајот на содржината плачев бидејќи Споменка и Бојан се разделија.....Незаборавна книга за мене!!!
„Сенка на ветрот“ - Карлос Руиз Зафон „Папата Јована“ - Дона В. Крос „Заборавете дека сте имале ќерка“ - Сандра Греогри „Шепнувачот“ - Донато Каризи „Сезона на страстите“ - Даниела Стил
Немам една.. Харуки Мураками “Спутник љубов“, “Јужно од границата, западно од сонцето“ Набоков “Лолита“ Иго “Богородичната Црква во Париз“ “Фантомот од Операта“ Гастон Леру “Ребека“ Дафне де Мориер “Карпатскиот замок“ од Верн “Монахот“ Метју Грегори Луис “Трилби“ Џорџ де Мориер “Стакленото ѕвоно“ Силвија Плат “Дракула“ од Стокер “Тивкиот партнер“ Џонатан Келерман “Фауст“ Гете “Името на розата“ Еко етц етц.