Постојат повеќе книги кои ми имаат оставено впечаток, меѓутоа една од омилените ми е Принцезата Султана
1. Кодот на Да Винчи - Ден Браун 2. Клетници - Виктор Иго 3. Шагринска Кожа - Оноре де Балзак 4. Крај реката Педра седев и плачев - Пауло Коељо 5. Пиреј - Петре М. Андреевски и т.н.
Мојата омилена книга, Клетници од Виктор Иго. Ја препорачувам сите кои не ја прочитале да се фрлат веднаш на читање.
Трите на Карлоз Руиз Зафон...Марина,Сенката на ветрот и Играта на ангелот. и после нив Раскажи ми ги соништата-Сидни Шелдон,скоро ја прочитав и целосно се вљубив во неа
„Убиство во Ориент Експрес“ - Агата Кристи, најмногу заради фактот што е крими-роман и „Вештица“ - Венко Андоновски, книга која ме промени како читател во секоја смисла.
Затоа што 70% од слободното време го искористувам за читање книги, имам многу кои ми се на листата на добри книги, но омилена ми е само една. Таа е моќта на потсвеста. Обожавам книги од тој жанр, и повеќето што ги читам се такви.
Ние децата од станицата Зоо, Затоа што те љубам, Game over, Царицата на Давид, Кодот на Да Винчи итн итн
Да Да Многу е подобра книгата од филмовите, има повеќе филмови правени според оваа книга, како сериски така и играни, но нема споредба. Маргарет Мичел беше авторот мислам ја читав пред многу години, беше од неколку дела но се уште ми е во првите омилени ако не и прва и би сакала да ја препрочитам уште еднаш .
Најомилени ми се сите делови од Нарнија...Некој кој ќе чуе, ќе се смее... но и јас сум такава како што има некои фанови на Хари Потер и на Твајлајт...Со нарнија... филмови книги и се друго што посто!! А може ли да ми препорачате некоја книга... зашто ми се чита а незнам што да читам..