1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилена книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од AnjaAnja, 31 август 2010.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.190
    Допаѓања:
    56.711
    Штом сакаш фантазија, еве еден поголем залак: Господарот на прстените. ;)
    Ако не си го читала, секако.

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Може да ми каже некој впечатоци за книгата Game Over? За што се работи и дали е интересна, само незнам од кој автор е.

*Се извинувам на оф топик. :$

3. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    мислам дека беше чик лит

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.684
    Книгата е од авторката Адел Паркс, спаѓа во чик лит, и е преинтересна. Ако имаш шанса обавезно да ја прочиташ. Се работи за Јокаста Пери, уредник во телевизија, која доаѓа на идеја за тв шоу што ќе се вика "Sex with an ex". Имено, во шоуто некој што треба да се венча го тестира партнерот со бивш/а.Се случуваат разни заплети, трагикомични и срцепарателни ситуации...
    Книгава мене ме насмеа до солзи :)

На Neytiri и blueeparadise им се допаѓа ова.
  5. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455

Ми се чини интересна. ;) Кога ќе имам слободно време и доволно парички, може и да си ја купам. Фала. :)

6. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Од Адел Паркс е....ако правиме муабет за истата.

Ја имам читано,ништо посебно.Има една девојка ако не се лажам Кеси се викаше,работи во една телевизија и смислува концепт за едно реално шоу „Пред брак -секс со бившиот пак“ на чија мета се парови пред венчавка.Значи тоа ти иде нешто во стилот,луѓе заболени од балкански синдром кои решиле да ја земат за жена девојката,ама мора бе уште еден тест да помине у име љубави.Се пријавуваат во шоуто,на девојката и организираат средба со некој бивш нејзин и се чека на готовос...Ќе се предаде или не? :D Она нормално не ни насетува.....значи така отприлика нешто.

Иначе Кеси не верува во љубов,за на крај да го јаде и тоа така токму.Ај да не ти обесувам,ако немаш попаметна работа,а сакаш да се опуштиш читај ја,само не очекувај паѓање во несвест оти го нема ;)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Фала ви Реинбоу и Џорџино! 8)
    Па не, јас и во таа возраст сум, такви книги и ме привлекуваат. :)

8. cvekje13

cvekje13 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    34
    Дневникот на Ана Франк...

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Шагринска кожа, дефинитивно мн добра книга, а и Убиства со огледала од Агата Кристи тие две ми се најдобри до сега. :)

10. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Дефинитивно сите од Пауло Коелјо , ќе ја издвојам Алхемичарот.

11. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    41
    Омилени ми се Споменка и Марта.

12. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Омилена книга ми е НИКАДЕ БЕЗ КЕРКА МИ :) ве советувам да ја прочитате прекрасна е книгата според вистински наста ке останете без зборови

13. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    53
    Кога би морала да изберам само една тоа дефинитивно би била 'Будење' од Антони Де Мело како бибилја ми е повеке пати сум ја читала и секогаш коа поминувам низ тежок период си ја читам неизмерно ми помага како најдобар пријател ми е.. :D Има толку многу да се каже за оваа книга... цел ден ке ми треба да пишуам но еве ке одовјам една многу убава мисла 'Во светото е убаво зашто јас се чуствувам убаво' :) Еве уште еден мал извадок кој мене многу ми помогна се надевам ке ви биди од корист и на вас и ке ве натера тие штоне сте ја прочитале да ја прочитате 'Немам право да очекувам ништо од другите луге.Ке се заштитам од последиците од нивните активности и од нивното расположение, но јас ке правам што сакам, и ке бидам кој сакам.Тие можат да прават што сакааат и да останат она што се но јас ке се заштитам и ке бидам она што сум.Нема да дозволам никој да манипулира со мене.Ке живеам свој живот, ке одам по својот пат ке бидам слободна да мисалм она што сакам.Ке го живеам сопствениот живот по своја волја.' Па тоа и го заслужуваме сите ние нели? Исто така кажува дека среката е состојба која не треба да зависи од никакви услови и фактори таа е постојано во нас!

Исто би ви ја преопрачала посебно на понежниот пол 'Живот; од Луза Л. Хеј која освен пишувањето се занимава со метафизика и органско произвостство на храна ,еве и еден мал извадок од книгата :
    'Се ни се врака онака како што даваме, сите ние сме заслужини и одговорни за она што ни се случува во животот- и добро и лошо.Она што веруваме за себе за нас стануа вистина.Кога создаваме мир и хармонија во својот ум и размислуваме на позитивен начин, ке привлекуваме само позитивни луге и луге слични на себеси.Во спротивно ке не обвземе менталитетот на жртва или оној кој обвинува, нашиот живот ке биде непродуктивен и полн со фрустрации и ке ни приогаат слични луге'

Целестинско Пророштво, Мемоарите на една Гејша( премногу уживав додека ја читав, филмот искрено ме разочара воопшто не ја долови книгата ) и секако скоро сите од нас гледам ја прочитале и им помогнала 'Мокта на Подсвеста' од Џозеф Марфи.
    Мило ми беше што ги споделив моите најдраги 'пријателчина' со вас..Се надевам ве инспраирав да ги прочитате и ке ви поможат и ке уживате исто како и јас :)
    Поздрав драги мои феминки :hai: И ако има некој некоја добра книга од сичен калибар би ви била благодарна да ми препорачате.. :up:

14. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Моментално Загубената ќерка! Сеуште сум под импресии :)

На MarchelineAmaru и LoveIsAllAround им се допаѓа ова.
  15. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Читачот од Бернард Шлинк

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rossan

rossan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Странецот - Албер Ками
    Катализатор 33 - Ирена Јорданова
    Демијан - Хесе

17. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Многу читам и ќе напишам многу така што моја препорака прочитајте ги прекрасни се
    1. Алехемичарот од Пауло Коељо
    2. Папата Јована од Дона Вулфолк
    3. Оркански височини од Емили Бронте
    4. Кодот на Да Винчи од Ден Браун
    5. Сенката на ветрот од Карлос Руиз Зафон
    6. Индиго Бомбај од Јагода Михајловска - Георгиева
    7. Дваесеттата сопруга од Инду Сударесан
    :clap:

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Потполно се согласувам со тебе. Јас уште пред неколку месеци ја прочитав, беше ново излезена. Не ја оставив цел ден, ја прочитав во еден здив и бев под имресии неколку дена.
    Книгата - вреди да се прочита.

19. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    Ги сакам сите од Зафон, преубави книги се :)

На MarchelineAmaru и Buttterfly им се допаѓа ова.
  20. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Дефинитивно тоа е Ловец на змејови-прекрасна книга која вреди да се прочита.

На Buttterfly му/ѝ се допаѓа ова.