Господарот на прстените- Џ.Р.Р.Толкин Операција Амблер-Роберт Ладлам Раскажи ми ги соништата-Сидни Шелдон 1984-Џорџ Орвел
Последната песна од НИколас Спаркс дефинитивно,им ја препорачувам на сите што не ја прочитале да ја прочитаат
РАскажи ми ги соништата-Неверојатна книга :up: :up: Други поомилени ми се Кодот на да Винчи, Ангели и Демони, Сеплашиш ли од темница идр.
Сите делови од Хари Потер и сите книги од Зафон ми се омилени.. еве би ја издвоила Сенка на ветрот, како посебна
Од книгите во основно омилена ми е „Улавите години“, од овие во средно „Чичко Горио“, а од слободна литература „Јамајка Ин“
Игрите на гладните, Раѓањето на огнот и Мокингџеј ме фасцинираа повеќе било кои други книги. А како една од најомилените книги пред овие три ми е Норвешка шума. Совршена книга
Оркански височини, дефинитивно. После неа Странецот, Илјада неверојатни сонца, Јужно од границата, западно од сонцето, Длабоко во ноќта, Пиреј.
Ќерката на мојата најдобра пријателка - Дороти Кумсон Вероника реши да умре - Пауло Коељо Ќерката на Клеопатра - Мишел Моран