Злосторство и казна од Достоевски. Иако ја имам читано одамна, уште јасно ми се врежани сцените од книгата.
Тешко е да се одлучам. Добра земја, Мајка, Источен ветер-Западен ветер, Поносито срце - Перл Бак мојата омилена писателка Јас Мона Лиза - Џин Калогридис Кога Ниче плачеше - Ирвин Јалом Пророштвото на Романови - Стив Бери Тајната вечера -Хавиер Сиера Леонардови лабудови -Карен Есекс .................. Уште многу други
Сите од Зафон и сестрите Бронте Ловец на души - Донато Каризи Демијан - Хесе И ,се разбира ,Црвената смрт- Едгар Алан По и Цвеќиња на злото - Бодлер.
Ангели и демони, Кодот на Да Винчи - Ден Браун Затоа што те љубам - Гијом Мисо Снежното дете - Ејовин Ајви
Имам повеќе, не само една. Еве неколку: -Дигитална порта, Точка на измама, Ангели и демони, Кодот на Да Винчи- Ден Браун(мојот омилен писател) - Го сакам....- серијалот, целиот- Линдзи Келк - Скриена во најмрачниот агол- Елизабет Хејнс - Без збогување- Линвуд Баркли - Последната песна- Николас Спаркс
Ех, една да беше... Клетници од Виктор Иго, со задоволство сум ја читала и ми е општо меѓу омилените, не само од книгите што сум ги читала како лектири, приказната навистина ми допре до срце. Сите прочитани од Гијом Мисо, посебно Затоа што те љубам и Девојката од хартија. Марина - Карлос Руиз Зафон, Папата Јована - Дона Вулфолк Крос...
1.Девствено сино-Трејси Шевалие 2.Ангели и демони-Ден Браун 3.Само најсекси маж што постои-Џули Џејмс
Папата Јована, сега, засекогаш и во вечни векови, амин!Од Дона Вулфолк Крос. Девствено сино од Трејси Шевалие. Злосторство и Казна од Достоевски. Оркански Височини од Емили Бронте.