Последната пролет во Париз-Јелена Бачиќ Алимпиќ Го сакам Њујорк-Линдзи Келк Врати ми се-Гијом Мисо Белешките на Лајла Грејс-Марија Јаневска
Злосторство и казна-Достоевски Сликата на Доријан Греј-Оскар Вајлд Инферно-Ден Браун Скоро сите книги од Џули Џејмс
Ана Каренина - Л. Н. Толстој Мартин Идн - Џек Лондон Грофот од Монте Кристо - Александар Дима Наследството на Скарлати - Роберт Ладлам
Здраво, се одлучив повторно да се вратам на читањето.. Па би ве замолила да ми предложите добра психолошка книга... Ја имам прочитано на Дејл Карнеги - Психологија на успехот.. некоја слична на неа? Или можеби Пауло Коелјо?
Белешките на Лајка Грејс-Марија Јаневска Карма-Марија ЈаневскаЌ Светот не е фабрика за исполнување желби(Филмот The Fault In Our Stars е базиран на оваа книга)-Џон Грин
На Пауло Коелјо најчесто сите му се психолошки. Освен од него, препорачувам: Кога Ниче плачеше - Ирвин Јалом, Долг пат до дното - Ник Хорнби (иако за мој вкус беше малку чудна), било што од Достоевски, ама малку е напорен како автор, познато ти е тоа веќе. Се надевам ти помогнав.
Хаха камо да можев да издвојам само една... (невозможна мисија!) Инаку воопшто не сакам кога некој ќе ми го постави прашањето ,, Која ти е омилена книга?,, - едноставно немам одговор * Лолита * Фантомот на операта * Ана Каренина *Злосторство и казна * Војна и мир *Старецот и морето * Моби Дик * Сликата на Доријан Греј * Тајната градина * Анџелик маркиза на ангелот * Дракула * За кого бијат камбаните *Доктор Џекил и господин Хајд ... и мнооогу, многу други прекрасни безвременски книги и класици.
Ммм книги Звукот на шушкањето на страниците при вртење на наредна страна со претходно подлизнат прст, мирисот на пожолтената хартија, везениот обележувач за до која страна стасав... Љубов од детството ми е #Бескрајна приказна Нај препрочитувана книга #Моќта на потсвеста Останати #Паралелен свет # Моќта е во вас # Пилешка супа за душа # Шоља чај # Единаесет минути # Најголемиот трговец на светот # Кој ќе плаче кога ќе ме нема...
11минути, Алхемичарот, 100 години самотија, Времето на лалињата, Светот на Софија----мислам дека ми е омилена, Подарок, Кој ми го здипли сирењето, Вероника реши да умре, Шоља чај, Злосторство и казна, Мартин Идн и многуу....други.