Брееее, ми се пријаде од сликиве )) Мене омилена ми е една салата сама што ја правам, па нема име Марула Кромид Кубети Шери домати Ротквици Пченка Краставичка Сос за салата Сок од 1 лимон Мммммм.... попладне ќе си ја направам!
сакам салати но без магданос. толку ми е одвратен магданосот значи не знам, ух. јадам инаку највеќе салата со патлиџан и многу сирење.
Наидов на еден рецепт, ама не е таа салатата. Немаше јајце, компир не се сеќавам, ама мислам дека немаше - оваа некоја друга ќе да е. „Преливот“ е мајонез и павлака, имаше печурки, коцкички кашкавал, шунка или било каква салама, печурки, морковче и уште нешто ама немам појма што. Ако некоја се сети, нека каже. Еве го рецептот што го најдов, може некоја ќе сака да проба, јас не би во овој состав. Спојлер Sastojci: Obariti krompir u slanoj vodi, prohladiti i oljuštiti ga. Kuvati jaja 5 minuta, ohladiti i oljuštiti ih. Dno veće činije za salatu namazati sa 2-3 kašike pavlake. Preko nje narendati krompir koji treba preliti polovinom majoneza. Preko krompira sitno iseckati ili rendati šunku koja se prelije polovinom pavlake. Potom sitno izrendati jaja, preko kojih preliti sav ostali majonez i pavlaku. Na kraju narendati kačkavalj i ukrasiti po želji. Priprema: Obariti jaja, oljuštiti ih i izrendati. Kačkavalj, šunku i krastavčiće iseckati na kockice. Napraviti preliv od majoneza i pavlake i dodati salati. Posoliti, iscediti jedan limun i sve dobro promešati. Oprati listove zelene salate, poređati po činiji i istresti salatu preko listova. Oblikovati i ukrasiti maslinama i peršunom. Savet: Ohlađenu salatu servirati uz bela peciva i vino.
Руска, шопска, зелка салата, марула.. Исто така сама си правам, пченка (смрзната) со павлака, преубаво е, пробајте.
... шопска салата, грчка залата, има една офчарска салата, и најчесто кога пијам узо ја јадам, или неа или грчката, убава мие многу , посебно со маслиновото масло ... ммм , мераци
шопска, марула, руска, а пилешка не јадам ... Исто така многу ја сакам со крставички, павлака и еден грчки зачин, незнам како се викаше