Омилени бутици

Discussion in 'Мода и стил' started by ljubov1, Jan 5, 2010.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Немам некој омилен бутик, но си барам нешто поубаво и квалитетно свечени фустани и сако ама во Битола по дуќаниве кај има?? и кај се наоѓа? оти готово пукнав:/

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

@nadja29 исто и мене, само во тие и влегува мислам плус parfois и nine west секогаш фрлам поглед. Се надевам некад ќе си купам нешто и од масимо дути (fingers)

nadja29 likes this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

До сега сум била во безброј придавници, маркети и бутици...но како Бершка, Теранова, Манго, Зара OVS и H&M не сум сретнала поснабдени, воедно квалитетни материјали, пристапни цени, попусти во ниедна деуга продавница или поим за бутик

Лично мене ми е битно да барам парчиња по доста достапна цена, добар квалитет и снабденост, во овие бутици го има сето тоа но врвноста на овие марки е имено во тоа што умеат да работат и да тргуваат, секогаш наудувам на попусти и тоа доста големи попусти не битно дали крај сезонски или пак заостанати мизури.

Многу сум задоволна од секое нивно парче гардероба што го носам и не планирам никогаш да тргнам во некои други продавници или кинеска роба.
    Подобро ќе платам превоз и ќе изнакупам квалитет елеганција и примамлива цена отколку да барам гардероба низ ш бутици кои не умеат баш добро да се справат со поимот тргување.

Аliсe likes this.
  4. Idealista

Idealista Истакнат член

Људи, посетете го Collezione во Капитол. Многу добри и квалитетни работи имаат а и цените им се пристојни. Пола алишта од таму ми се.
    откако го напишав мислењево, сфатив дека звучам ко да ја рекламирам продавницава:D

5. nata38

nata38 Активен член

Бершка,Страдивариус,Манго,Котон,ЛЦ Ваикики,Певекс,Васидора,ОВС и Еуро Азија

6. karmenka

karmenka Истакнат член

Манго и Зара.
    Некако со текот на годините ги надминав Страдивариус, Спрингфилд и Пул&беар.
    Би било убаво и H&M да имаме, ќе се најде за некои работи иако не сум многу задоволна од квалитетот.

80% од колекциите на Зара и Манго ми се допаѓаат и жално е што во нашава државичка се сметаат за луксуз :^) Фармерки и панталони строго од таму зошто само тие не ми се шират, за разлика од една Бершка пример кај што се ужасни. Јакни и кошули исто.

Во принцип колку пари - толку музика. Све што сум купила поскапо стои со години, а од маичка од 10 евра неможам да очекувам да ја носам засекогаш.

Од New Yorker воопшто не сум задоволна! Не вреди ништо да се купи, коа на крај на сезона ќе го најдеш на -70% ... тогаш може али фул цена не им плаќам нив.

H.VAGA, Maja333 and Medical girl like this.
  7. icona.pop

icona.pop Истакнат член

8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Zara, H&M, Stradivarius и Koton ми се фаворити. Zara не е некој невиден квалитет али е далеку поквалитетна од другиве и има убави работи. Бершка порано ептен ја сакав ама некако поише ми е ѕа тинејџери, ретко да најдам нешто таму. Страдивариус е истиот квалитет само има каде каде поубави работи. H&M за секого по нешто има и мислам дека најмногу од стварите ми се од таму, посебно кога имаат попуст може да се најдат многу убави ствари за смешни цени. Во калиопе почесто знам да најдам нешто него во теранова, ама продавнициве не ги заобиколувам кога е попуст пошто тогаш односот цена-квалитет е реален и така некои партали ке земам за една две сезони, ма да може и нешто баш убаво да се начека. New Yorker не го прескокнувам кога се шетам ама баш ретко нешто да купам, и тука најчесто на попуст купувам, не се исплати по регуларна цена да се купи за тој квалитет. Pull & Bear и Springfield ги заобиколувам секогаш, зошто не знам стварно. Скоро ништо немам од таму.
    Ииии котон ке го заборавев. Исто секогаш има нешто на попуст ма да не ми жал кај нив да платам нешто и по регуларна цена. Освен кондурите кои се на око перфектни ама квалитет 0, еден пар имам еднаш ги носев и така си стојат. И манго го сакам, ама исто само кога има попуст, ретко да се заљубам во нешто од кај нив па да го платам по регуларна цена. Алдо не ги ни коментирам они ми се забегани со цените више. За три пара кондури кај нив Лубутинки ке си купам. Уствари јас највише и купувам кога има попуст. Тогаш и што ми треба и што не ми треба зимам. Вака кога се регуларни цени ако нешо баш ми се бендиса или ми треба.
    Ух многу исцрпно мислење дадов за продавнициве небаре дипломска пишувам:P

joy1 and ivancekitty like this.
  9. praski4e

praski4e Популарен член

Котон,Манго,Ваикики и Мана знаат убави работи да извадат.

Aerodromka and verce 1994 like this.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Каде се има Бабел бутици знаете? Не ми враќаат на месинџер :/

11. poenta

poenta Форумски идол

Бутик Бебел имаат неколку локации: улица Македонија (кај бикот), кај Универзална сала, во Карпош 3 на Партизанска, на улица Џон Кенеди во Чаир и во Аеродром ТЦ Три бисери.

Hipster likes this.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Guess, Zara, Mango

13. joy1

joy1 Форумски идол

14. Juicy

Juicy Популарен член

New Yorker, Bershka, Mango, Zara, Stradivarius...

15. Osamena devojka

Osamena devojka Популарен член

Butik biljnana dracevo I butik simona

16. Persila

Persila Популарен член

Mango ,zara bershka

Aerodromka likes this.
  17. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Kade mozam da najdam kaputce za prikladna cena?

18. anggell

anggell Форумски идол

Зара за деца ми е доста солидна, додека за возрасни никогаш ништо не бендисувам и некако на некои парчиња не е нешто голем квалитет, па дури и Манго со оглед на цените очекувам подобар квалитет. За 100 евра капут од таков материјал што нема шанси да го носам, избирам Вогели што за мене има далеку подобар квалитет ама секој со вкусовите. Никогаш не бирам продавница туку го гледам материјалот, реално синтетика има и во овие познати бутици. Не сум од Ск па солидни парчиња понекогаш може да се најде и во помалите бутици, не патам по марки.

Regina.Phalange likes this.
  19. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Zara, Orsay и Vero Moda.

20. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Интересно некој пишал Зара има поквалитетна облека од некои други, а нема врска. Сите што се под Индитекс, т.е. брза мода читај Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, имаат производство од исти фабрики, само логото е различно, а квалитетот е онака.
    Мене ми се допаѓа облеката од la boutique, unique и butik sabe. На тренд се и најчесто имаат тоа што би ми фатило око, али пак не секогаш ми одговара материјалот на облеката. Од некои немам уште купени, но секако прво би сакала да се информирам за производството и процесот на создавање облека, и надежно парчето да нема синтетички материјали.

Снегулк@23 and злоба like this.