Омилени бутици

Дискусија во 'Мода и стил' започната од ljubov1, 5 јануари 2010.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    2.842
    Немам некој омилен бутик, но си барам нешто поубаво и квалитетно свечени фустани и сако ама во Битола по дуќаниве кај има?? и кај се наоѓа? оти готово пукнав:/

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    @nadja29 исто и мене, само во тие и влегува мислам плус parfois и nine west секогаш фрлам поглед. Се надевам некад ќе си купам нешто и од масимо дути (fingers)

На nadja29 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.947
    Допаѓања:
    219.156
    До сега сум била во безброј придавници, маркети и бутици...но како Бершка, Теранова, Манго, Зара OVS и H&M не сум сретнала поснабдени, воедно квалитетни материјали, пристапни цени, попусти во ниедна деуга продавница или поим за бутик

Лично мене ми е битно да барам парчиња по доста достапна цена, добар квалитет и снабденост, во овие бутици го има сето тоа но врвноста на овие марки е имено во тоа што умеат да работат и да тргуваат, секогаш наудувам на попусти и тоа доста големи попусти не битно дали крај сезонски или пак заостанати мизури.

Многу сум задоволна од секое нивно парче гардероба што го носам и не планирам никогаш да тргнам во некои други продавници или кинеска роба.
    Подобро ќе платам превоз и ќе изнакупам квалитет елеганција и примамлива цена отколку да барам гардероба низ ш бутици кои не умеат баш добро да се справат со поимот тргување.

На Аliсe му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Људи, посетете го Collezione во Капитол. Многу добри и квалитетни работи имаат а и цените им се пристојни. Пола алишта од таму ми се.
    откако го напишав мислењево, сфатив дека звучам ко да ја рекламирам продавницава:D

5. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Бершка,Страдивариус,Манго,Котон,ЛЦ Ваикики,Певекс,Васидора,ОВС и Еуро Азија

6. karmenka

karmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    62
    Манго и Зара.
    Некако со текот на годините ги надминав Страдивариус, Спрингфилд и Пул&беар.
    Би било убаво и H&M да имаме, ќе се најде за некои работи иако не сум многу задоволна од квалитетот.

80% од колекциите на Зара и Манго ми се допаѓаат и жално е што во нашава државичка се сметаат за луксуз :^) Фармерки и панталони строго од таму зошто само тие не ми се шират, за разлика од една Бершка пример кај што се ужасни. Јакни и кошули исто.

Во принцип колку пари - толку музика. Све што сум купила поскапо стои со години, а од маичка од 10 евра неможам да очекувам да ја носам засекогаш.

Од New Yorker воопшто не сум задоволна! Не вреди ништо да се купи, коа на крај на сезона ќе го најдеш на -70% ... тогаш може али фул цена не им плаќам нив.

На H.VAGA, Maja333 и Medical girl им се допаѓа ова.
  7. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
  8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Zara, H&M, Stradivarius и Koton ми се фаворити. Zara не е некој невиден квалитет али е далеку поквалитетна од другиве и има убави работи. Бершка порано ептен ја сакав ама некако поише ми е ѕа тинејџери, ретко да најдам нешто таму. Страдивариус е истиот квалитет само има каде каде поубави работи. H&M за секого по нешто има и мислам дека најмногу од стварите ми се од таму, посебно кога имаат попуст може да се најдат многу убави ствари за смешни цени. Во калиопе почесто знам да најдам нешто него во теранова, ама продавнициве не ги заобиколувам кога е попуст пошто тогаш односот цена-квалитет е реален и така некои партали ке земам за една две сезони, ма да може и нешто баш убаво да се начека. New Yorker не го прескокнувам кога се шетам ама баш ретко нешто да купам, и тука најчесто на попуст купувам, не се исплати по регуларна цена да се купи за тој квалитет. Pull & Bear и Springfield ги заобиколувам секогаш, зошто не знам стварно. Скоро ништо немам од таму.
    Ииии котон ке го заборавев. Исто секогаш има нешто на попуст ма да не ми жал кај нив да платам нешто и по регуларна цена. Освен кондурите кои се на око перфектни ама квалитет 0, еден пар имам еднаш ги носев и така си стојат. И манго го сакам, ама исто само кога има попуст, ретко да се заљубам во нешто од кај нив па да го платам по регуларна цена. Алдо не ги ни коментирам они ми се забегани со цените више. За три пара кондури кај нив Лубутинки ке си купам. Уствари јас највише и купувам кога има попуст. Тогаш и што ми треба и што не ми треба зимам. Вака кога се регуларни цени ако нешо баш ми се бендиса или ми треба.
    Ух многу исцрпно мислење дадов за продавнициве небаре дипломска пишувам:P

На joy1 и ivancekitty им се допаѓа ова.
  9. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    885
    Котон,Манго,Ваикики и Мана знаат убави работи да извадат.

На Aerodromka и verce 1994 им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418
    Каде се има Бабел бутици знаете? Не ми враќаат на месинџер :/

11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    36.060
    Бутик Бебел имаат неколку локации: улица Македонија (кај бикот), кај Универзална сала, во Карпош 3 на Партизанска, на улица Џон Кенеди во Чаир и во Аеродром ТЦ Три бисери.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Guess, Zara, Mango

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    323.222
  14. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    New Yorker, Bershka, Mango, Zara, Stradivarius...

15. Osamena devojka

Osamena devojka Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    3.412
    Butik biljnana dracevo I butik simona

16. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Mango ,zara bershka

На Aerodromka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    619
    Kade mozam da najdam kaputce za prikladna cena?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    10.415
    Зара за деца ми е доста солидна, додека за возрасни никогаш ништо не бендисувам и некако на некои парчиња не е нешто голем квалитет, па дури и Манго со оглед на цените очекувам подобар квалитет. За 100 евра капут од таков материјал што нема шанси да го носам, избирам Вогели што за мене има далеку подобар квалитет ама секој со вкусовите. Никогаш не бирам продавница туку го гледам материјалот, реално синтетика има и во овие познати бутици. Не сум од Ск па солидни парчиња понекогаш може да се најде и во помалите бутици, не патам по марки.

На Regina.Phalange му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.064
    Zara, Orsay и Vero Moda.

20. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.427
    Интересно некој пишал Зара има поквалитетна облека од некои други, а нема врска. Сите што се под Индитекс, т.е. брза мода читај Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, имаат производство од исти фабрики, само логото е различно, а квалитетот е онака.
    Мене ми се допаѓа облеката од la boutique, unique и butik sabe. На тренд се и најчесто имаат тоа што би ми фатило око, али пак не секогаш ми одговара материјалот на облеката. Од некои немам уште купени, но секако прво би сакала да се информирам за производството и процесот на создавање облека, и надежно парчето да нема синтетички материјали.

На Снегулк@23 и злоба им се допаѓа ова.