Сум била во повеќе држави и градови.Од поранешна СФРЈ сум била во сите републики и нивните главни градови. Во Грција,Бугарија,Италија,Турција,Романија,Унгарија,Австрија,Чешка,Словачка,Шпанија, Франција и Египет.Ова лето сакам да патувам за Русија (Москва и Санкт Петербург),ако некој е заинтересиран за 17.07
Italija Edna od Podobrite zemji vo evropa za poseta Sum Bila Vo Venecija , Verona I Firenca prekrasni gradovi nemam zborovi , Sakam Sega Rim
Јас живеам во Цирих, имам достаа шетано, не сум баш нешто импресионирана ни од Австрија ни Германија, онака Швајцарија најмногу си ја сакам, природа, квалитет, малку е скапо, но има интересни работи и никогаш не е досадно.. Единствено сакам да ја посетам Венеција, и да отидам на некој егзотичен одмор, затоа и штедам сега, барем знаеш туку зошто работиш и можеш многу да си дозволиш.
Во кои држави сте биле до сега? Која држава ви оставила убав/лош впечаток? Кои места сте ги посетиле? Кои држави сакате да ги посетите? Зошто? Би направиле ли турнеја околу светот, но да спиете под отворено небо? Од соседиве скоро секаде, Србија, Бугарија, БиХ, Хрватска, Словенија, Романија, Албанија, Црна Гора, Косово од другите европски земји Австрија, Германија, Италија, Франција, Монако, Шпанија, Унгарија. Најубав впечаток Германија особено Баварија каде што и поминав подолг и преубав период во Шпанија би се вратила секако на одмор, на шетање онаму каде што сум била и не сум била. Мои омилени градови од она што сум посетила досега се Минхен, Виена, Барселона и од балканските Загреб. Во иднина ако имам можност би сакала прво Швајцарија да ја видам, а потоа Скандинавските земји. За Холандија и имам и немам мерак, хмм. Турнеја околу светот под отворено небо хмм, ма дајте ми турнеја низ Европа доволно ќе е со посебен осврт на места, држави каде што не сум била.
мене сон ми е да одам да живеам во некое селце во холандија со многу лалиња да сум опкружена а иначе сакам секаден да шетам кај ме дувне ветарот таму
Прага, Виена, Будимпешта, Санторини, Црна Гора, Албанија, Грција, Бугарија, Србија, Хрватска. А во план ми се Италија, Холандија, Шпанија.
Мене сега за сега план ми е Хрватска. Подалечни планови имам за во Франција, Шпанија, Италија. Инаку Лос Анџелес, Рио Де Женеиро, Њујорк, Дубаи ми се сон, а се надевам во иднина и реалност.
Списокот се проширува со: Чешка(Прага), Германија(Дрезден), Хрватска( Дубровник, Сплит и Плитвички Езера), Бугарија(Софија), Босна( Мостар и Требиње), Црна Гора( Котор). Прага и Дрезден се навистина прекрасни градови, иако на речиси сите што учат во школото каде што учам јас Чесите им биле ладни луѓе. Ама мене не ми биле. И сега за второто прашање најубав впечаток ми оставиле дефинитивно Чешка и Германија.
Дестинација што повторно не би одела е Милано. Можеби затоа што не ми се погоди времето ...беше врнежливо
Во кои држави сте биле до сега? Турција, Бугарија, Грција, Србија, Хрватска, Италија, Франција, Швајцарија, Тајланд. Која држава ви оставила убав/лош впечаток? Најдобар впечаток ми оставила Италија и Франција а најлош Грцијаи никогаш не би врнала таму повеќе. Кои држави сакате да ги посетите? Зошто? Египет, Бразил, Алјаска, Шпанија, Италија југот бидејќи сум била Лидо де Јесоло, Венеција, Милано, Верона,Скандинавските земји и Руција со воз ми ее животна желба. Би направиле ли турнеја околу светот, но да спиете под отворено небо? Турнеја низ светот да, но не да спијам под отворено небо. Да беше патувањето бесплатно ќе патувава цело време.
Во кои држави сте биле до сега? Соседниве Србија, Бугарија, Грција, Турција, Романија, Унгарија, Чешка, Словачка, Холандија, Франција, Австрија, Италија, Шпанија... Која држава ви оставила убав/лош впечаток? Најдобар впечаток Унгарија дефинитивно. Не очекував ништо посебно, ама останав без зборови. Од градови - Виена ми е незаменлива. Два пати сум била и сигурно ќе се вратам. Кои места сте ги посетиле? Белград, Врање, Ниш, Сокобања, Банско, Благоевград, Ќустендил, Несебар, Метеори, Лефкада, Ќефалонија, Паралија, Неа Потидеа и околните места, Солун, Истанбул, Кушадаси, Памук Кале, Едрене, Синаја, Букурешт, кралицата Будимпешта, златна Прага, Братислава, Амстердам и Зансе Шанс, Париз (Дизниленд се рачуна? ), Кан, Ница, Монте Карло, Виена, Венеција, Рим и Ватикан, Лидо ди Јесоло, Барселона, Лорет де Мар и Коста Брава... Кои држави сакате да ги посетите? Зошто? Швајцарија, Словенија, Тајланд и Малдиви. Санторини ни е во план за ова лето Би направиле ли турнеја околу светот, но да спиете под отворено небо? Турнеја да, но под отворено небо никако