Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени места за јадење

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од kate-84, 5 септември 2010.

1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Пеликан во центар, одличен помфрит и прекрасни сосови. Сендвичите не ме пленат, премногу леб за мој вкус.

Енрико за панцероти, пиците им се скапи. А за пица, малку подоле од Енрико, Златно Буре или грне беше, феноменални пици за ич пари.

За блачко К8 во Чаршија ми се пред О ла ла, ми здосадија веќе и со производите и со цените. Овие К8 се ептен инвентивни, секогаш има нешто ново и се им е вкусно.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Во мојот град
    За лиснато-Матеј
    За брза храна-Грил-мелани
    а ресторант-Амбасадор...

3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Гледам сум напишала Еквестриан, сега си го повлекувам зборот! Последниот пат кога бев, нарачав порција стек, нели нормално со самото тоа оди и помфрит (додуша не секаде, ама тука да) и НЕ изјавив желба за никакви сосови, зачини и чуда одозгора.
    Ми го донесоа со полузагорен стек, мирисаше чудно некако, а тек кога ги видов преливите одозгора.. Едниот беше портокалов, другиот зелен, комбинирани со некои бордо топчиња. Али, пошо за добра свиња нема лоша помија нели :D , изедов помалку од пола можеби и после цела вечер страшно ми се бљуваше. Тешко на стомаков што претрпел само он си знае..

Порано ми беше омилена цезар салатата во Ред кафе, ама и таму кога имаат гужва ем се забораваат со нарачките, ем се познава нешто кога е ради реда направено, без мерак. Салатата беше полна со `рскавци од пилешкото, марулата од пред 2 недели..
    Сега за сега, најдобра цезар дефинитивно има во Евридеј. Голема порција, убаво декорирана, што се вика прво со очи да ја издегустираш, само цената е малку посолена.

Најубави клуб сендвичи сум јадела во Бирократ (она што е сега на кеј), посебно ми се допадна сендвичот со пилешко месо и лут сос, мераци.
    Место за пица дефинитивно Костарика во парк, а 7ца добиваат ептен солиден конкурент сега со Жужу Бургер.
    Во Мезе Бар има најубава маалска плескавица и пилешки прсти. Само луѓето што идат таму не ми се свиѓаат.

Од ресторани немам нитуедно омилено место што би го издвоила.

4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Кога некоја кафана ќе те натера сабајлечки специјално да вртиш страници за да ја најдеш темава и да напишеш НЕОМИЛЕНО место за јадење, значи стварно ужас биле.

Бев после икс години во Ганза. Кафанчето познато по својот неодолив помфрит и пилешки прсти кои се разликуваат од останатите во Скопје. Прстите и помфритот се стварно врв, секоја чест на куварот, ама конобарот и послугата која од муабети со пријатели разбрав дека е константна... е веројатно една од најлошите во градот.

Нарачуваме салата и ракија, и потенцираме дека сакаме прсти и помфрит, ама после салатата и дечкото ни носи ракија, после 20 минути салата и после 22 минути помфрит. А кафанава празна, никој нема. Го гледам вака, да му ја акнам една или...? Прстите дојдоа после 40 минути ама ја веќе си ја платив сметката и од нога ги изедовме за што побрзо да си отидеме и никад више да не се вратиме додека некој не ми достави писмо дома дека го избркале тој шупакот од работа. :swear:

На SexiLy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Има една пицерија,пред некои 3-4 години првпат ги пробав пиците од таму,и ми останаа во уста. :D :D Во Стар Дојран,таму кај шеталиштето...Незнам како се викаше,ама у прва прилика и се враќам. :D

Порано многу јадев во Вегера,сега не толку...Беа подобри...

Инаку,претпочитам романтични вечери,на песок,долу,покрај море.Па те заплискуваат бранови,мх мх,мераци. :D :D

6. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Во Скопје, Пелистер и Венето :inlove:
    Во Виена, Vapiano, Fabios и Le Loft :inlove:

7. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Или јас сум малер или навистина нема асални ресторани во Скопје? Со мм бевме летоска во Гурмет и најдов црв во салатата. Ми се згади...Го викнав келнерот и му укажав на тоа што го најдов, а и тој го виде му го покажав и крена замислете раменици, епа тоа е. Кога дојде сметката си плативме, ниту ни се извинија, ниту не почастија нешто од куќата за грешката ништо. никогаш веќе нема да одам. Минатата недела бев со другарките во Венето, иста приказна, но не црв, туку мувлосан ориз, срдеше на мувла, изгледа од сосот, прелив или што и да беше тоа, а месото живо, саламурено недопржено, бљак, погрозно нешто не сум пробала во живот. замислете не ми направија ново како извинување и исто така беше во сметката, а и плус бев обвинета дека не се разбирам. Инаку моите другарки едната од нив има ресторан свој, такашто ја потврди мувлата, а другата која исто така проба од јадењето, нашетана каде се не била по светот, истото го потврди.

8. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Кога ќе одиш следен пат во Виена оди следниот пат во Dalmatia. Подобра храна не сум пробала на Riemergasse 12 прв Bezirk. а јас ќе ги посетам твоиве ;)

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    идадија м мислам дека се се е супер а најново им се пастрмајлии превкусни се .....дури и сега им се на попуст преку групер

10. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Инаку, јас живеам во Виена. :) Ајде, ќе им кажам на мајка ми и татко ми за ресторанов, па може ќе одиме.
    Инаку да знаеш Vapiano е повеќе како фаст фуд, Fabios е малку поскапичок (на мајка ми и беше желба за нејзиниот роденден таму да вечераме и бевме), а Le Loft е најскап, каде што една нормална порција е над 20 евра и треба да резервираш еден месец пред тоа. :wasntme: Таму бевме за роденденот на татко ми и беше многу скапо, ама затоа храната беше фантастична и + имаш поглед над цела Виена.

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ганза, 7ца, Венето, Пелистер, Торос, Фиренца и Канцеларија!

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Костарика, Дукат, Фурна, Венето, Пелистер, Гурмет, 7-ца. Порано си сакав одвреме-навреме да си каснам во Мекдоналдс, ама умре тоа веќе :D

На Dvolicen и mims-89 им се допаѓа ова.
  13. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Џино без конкуренција за мене ;)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.596
    Е па вакаа: Домини, Меџик, Алфа, Леоне :inlove: , Пинк Пантер, КАСПЕР :inlove:, Манки итнн :rofl:

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Дајте предлог за ресторан со староградска македонска музика и добра кујна,ми треба за вечер,ми дојдоа пријатели од странство :)

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Костарика, Барон, Меџик, 7-ца, Национал, Вили...

17. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Македонска Куќа

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    истите + Пица арт :D :$

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Пробав да најдам соодветна тема, ама нигде нема. :|

Препорачајте ми место со вкусни салати на мени.

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Стрпи се уште еден месец и ќе видиш во Гудис какви салати ќе има.