Од странските омилени пејачки Лана Дел Реј, Леона Луис, Натали Имбруглиа, Гвен Стефани. Омилени пејачи ми се Енрике Иглезијас и Роби Вилијамс. А од групите Бон Џови и One Republic. Од македонските си го слушам најмногу Тоше. Инаку омилен стил на музика ми се поп и рок но воглавно квалитетен. Музиката од 80-те и 90-те ја најмногу сакам и сметам дека е најквалитетна. Слушам и латино музика, сентиш и некои полагани работи како музиката на One Republic.
ТОШЕ Проески Владо Јаневски Верче Пандиловска Орхдеја Дукова Елена Ристевска Каролина Гочева Рибја Чорба Дино Мерлин Црвена Јабука Џорџе Балашевич Екатерина Велика Ван Гог
Не ми е јасно како сум ги заборавила Queen.. И да ја надополнам листава: Lana Del Rey, MARINA AND THE DIAMONDS, Florence and the Machine и Foster The People. Спојлер
Изведувачи: Michael Jackson, Enrique Iglesias, James Morrison, Justin Timberlake, Kanye West, Ne-Yo, James Blunt, Eminem, Beyonce, Shakira, Amy Winehouse, Lana Del Rey, Sade Групи: Coldplay, Foster The People, Bon Jovi, Hurts, One Republic, SOAD, Florence + The Machine, Linkin Park, S.A.R.S, Superhiks
Бендови: Arctic Monkeys, Bon Iver, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, 30 seconds to mars, La Dispute (нови ми се, ама ете ќе ги ставам во омилени) Изведувачи: John Frusciante
омилени бендови ми се Бон Џови ,Nickelback, Simple Plan и One republic. а ги слушам и Skid row, Blink 182, The Fray, Coldplay, The All American Rejects, The Script, Hinder, Linkin park . порано многу ги слушав и Green Day, ама сега не баш. Омилен пејач ми е Jon Bon Jovi, па Тоше Проески и James Blunt можи да се стави на листата.
Омилени бендови:Coldplay,3 doors down,1D,The Wanted,The pretty reckless. Пејачки:Lana Del Rey,Katy Perry,Beyonce,Cheril Cole,Shakira,Adele,Pixie Lott,Aura Dione... Пејачи:Тоше Проески,Lil Wayne,Justin Bieber,Bruno Mars,Vlatko Lozanovski.
Омилени бендови: GUNS N'ROSES,Bon Jovi,Skid Row,Iron Maiden,Metallica,Clash,Ramones,Sex Pistols,RHCP... Пеачи:Axl Rose,Sebastian Bach,Jon Bon Jovi,Tоше Проески Пеачки: Немам .
Бендови: Guns n' Roses, Nirvana, Mеtallica, Pink Floyd, Bon Jovi, Iron Maiden, Pantera, Aerosmith, Skid Row, Cinderella.. ај доста се иначе до утре треба да пишувам. Пејачи: Axl Rose, Jon Bon Jovi, Kurt Cobain, ии иако ретко слушам таква музика морам да го издвојам и Тоше, човекот со ангелски глас кој многу ми фали.
Обожавам музика, неможам денот да си го замислам без музика...Инаку слушам скоро све ( освен турбо фолк ), зависи до расположение...А како омилена пејачка можам да ја издвојам Ријана, значи ја обожавам девојкава, стил, глас итн. а за омилен пејач неможам да издвојам никој посебно