1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    @joy1. Прoизвoдите нa la roche posay ги имa и вo гтц вo зегин , бaш пред некoј ден ги видoв кoгa бев
    :)

На IamSexyAndIKnowIt, sia.bella, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    Зa oвoј месец имaм мнoгу нoвитети

Aura absolute matte кaрмини
    Нијaнсите се прекрaсни, бoјaтa висoкo пигментирaнa, трaјнoстa ме изненaди јaди пиј си стoјaт , сегa зaсегa ги имaм двете нијaнси - 616 и 625 aвсигурнo ќе земaм и oд пoсветлите нијaнси.

Revlon colorstay foundation
    Веќе имaм пишувaнo мнoгу зa oвaa пудрa, зa 750 ден е oдличнa трaе цел ден јa препoрaчувaм пoгoтoвo зa мрсни лицa

Golden Rose crayon lipstick

Истo тaкa сум презaдoвoлнa oд oвие кaрмини и пoвеќе ми се дoпaѓaaт oд велвет мaт ,пoлеснo се нaнесувaaт јaс ги имaм 03 и 14 нијaнсите , зa 140 ден се мнoгу дoбри кaрмини

На eliesaab, buttercup5, Oxymoron и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    img_7516.jpg (y)

На SimonaTino, eloves, ivancekitty и 3 други им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    Maybelline Lash Sensational - Мејбилин имаат прекрасни маскари , поубави се дури и од некои поскапи шо ги имам пробано.. кај оваа маскара многу ми се допадна што ги разделува убаво трепките , дава убав облик и остава убава боја со еден слој.
    Цена : околу 250 ден (со попуст)

Balea Aqua Roll on - Премногу сум задоволна од кремава за околу очи , пред месец дена имав голем проблем со сувост околу очите и кремава многу ми помогна со секојдневна употреба. Исто така не беше скапа воопшто , ја препорачувам

NYX `Set it and don`t fret it` mineral powder - пред месец се мислев каква пудра во прав да земам (досега воопшто немав пробано ниедна во прав) се мислев помеѓу на Артдеко и Менхетен и на крај ја земав оваа на NYX. Кој има мрсна кожа и сака лицето цел ден да не му светне , да си ја земе оваа пудра , лицето ми е буквално како свилено по нејзина употреба. :clap:
    Цена: 700 денари

Balea Trend it up Vanilla - Препрекрасен мирис дава на косата кој што трае пола ден , и косата не ја плетка туку баш и дава убав волумен (y)
    Цена: околу 180 денари

NYX HD Concealer (Porcelene) - многу убаво покрива , темни кругови , акни , нема ништо да се познае , исто така дава и некоја `светлина` под очите кога ќе се нанесе. Нете многу течен а и не е многу густ , се нанесува лесно со помош на четкичка. Го има во доста нијанси а мојата е првата , најсветлата
    Цена: 305 денари

На buttercup5, Mama25, Doozy и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво драга, имам слушнато дека оваа марка е low cost и со пристојни состојки, доста чиста како производ, ај ако не ти е тешко сликни ми декларација за да ја видам??? И од каде ја купуваш??? Благодарам.

На Rosonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Пудра ревлон
    Се е кажано за пудрава да не се повторувам.
    Screenshot_2016-02-02-12-03-42.png
    Мат кармини од авон
    Карминиве се мат со мека текстура. Не сушат уста. Се изненадив ,јадев пиев и кога се вратив дома сеуште имав кармин.
    Многу ми се убави боите.
    DSCN2644.jpg Screenshot_2016-02-02-12-05-19.png
    Пена за лице од авон.
    Ја добив како подарок од авон. И мицеларна вода за чистење на лице.
    Ми се свиѓаат бидејки се без парабени. Во сл кат се 130 ден (или каталошка или набавна не се сеќавам) па планирам млекото да го нарачам.
    Screenshot_2016-02-02-12-02-40.png
    Маскара maybeline
    Се изначитав за маскарава јас ја земав 340 ден.
    Задоволна сум. Ми се свиѓа четката.
    Screenshot_2016-02-02-12-04-01.png
    Палета luxe од авон
    Боите ми се преубави, лесно се блендираат, со базата на авон траат 5-6 часа.
    IMG_20160202_121909.jpg
    Исто така сум презадоволна од сунгерот на oriflame. Меко е, кога ќе нанесувам пудра со сунгерчето одма се гледа разлика.
    image-b1e1f4508cb0f64c24f099443824ca2cec3c8699dd88646d2c67ec23003b6c2c-V.jpg
    И brushegg пресреќна сум што го имам. Олеснување за миење на четки ми е.
    1454410910043.jpg

На SimonaTino, the.vampire.girl, rainbowec и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    image.jpeg image.jpeg
    Оваа ми е од Бугарија од лидл, ја има и во Грчка исто така во лилд , а за кај нас не сум сигурна дека ја има марката Cien.

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Ти благодарам драга за сликата. Производов е многу пристоен како состојки и формулата е деликатна за лицето. Најважно е што нема тешки силикони и парафини иако има една посинтетичка состојка. Конзервансот е синтетички секако, и кај некои (ова е индивидуално) може да предизвика иритации. Какво е твоето искуство? Дали си задоволна? Каков тип на кожа имаш?

Последна измена: 2 февруари 2016
  9. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    Нема проблем :)
    Јас имам нормална кожа немам некои посебни проблеми а , конкретно од производов сум многу задоволна убаво ја чисти кожата и ја храни , убаво мириса, за цена не се сеќавам ама мислам дека е нормална цена.
    Го препорачувам дефинитвно:)(y)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    Далеку ми е од ново откритие ама изминативе неколку дена навистина ми помогна. Чудна работа кај мене е што стресот ми предизвикува убаво да се исфрлам на лицето и тоа не со обични акни, туку поприлично големи што ужасно чешаат. Прво мислев дека е некоја алергија, ама не, се е предизвикано од стрес.
    Така, откога убаво ќе го исчистам лицето го нанесувам кремчево директно на акните. Ја преспивам ноќта и следниот ден воспалението е значително намалено. Го препорачувам на сите![​IMG]

На Lady Phoenix, LollySky, rainbowec и 8 други им се допаѓа ова.
  11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    1. Кремата од Авон ја имам уште од поодамна ама ја немав користено. Скоро почнав да ја користам како ласион за тело и веќе ми е при крај. Преубава е, има убав мирис и ја омекнува кожата. Ја земав тогаш на попуст, 400 мл за 99 денари. И веќе мислам дека баш истата ја нема.
    2. За ролончињата се е кажано, по цел ден мирисам и сите блузи ми мирисаат убаво од нив. Ова го земав за 59 денари и презадоволна сум.
    3. Овие капки, единственото нешто што и помага на мојата метла од коса. Врвовите ми се ептен суви, па додека е влажна косата нанесувам од нив и ми ги омекнува, колку-толку. Ги земав за смешни 89 денари, во каталог 3 мислам дека се 159 денари.
    4.Карминчето го земав од една продавница кај што има обична козметика, за 50 денари и ептен ми е погодено. Ми трае по 2-3 часа ич како ништо. Дефинитивно ќе земам уште една или две нијанси од истото.
    5. Пудрата нема некоја голема покривност ама пак ни јас немам којзнае што да покривам. За преку ден е одлична. Не се растечува, не се згрутчува, си стои на место по неколку часа. Од Авон ја имам земено за 279 денари, сега е поскапа мислам.
    6. Камената пудра ми е од истата продавница како и карминчето од погоре. Исто така и нејзе ја земав за 50 денари. Втора ми е оваа како ја користам и сосема ми одговара, за нормална кожа е повеќе и од добра.
    7. Бисерите од Авон, ми се мешани јас ги порачав бронзените ама внатре во кутиичката имам неколку топчиња и од светкавите и од оние во боја што се, братучедка ми ми даде по неколку топчиња. На почеток не оставаат некоја јака боја ама ако се сронат неколку добри се. Може да се начекаат на цена околу 300 денари.
    8. Тушот на малена дефинитивно за ништо не би го менувала, иако мислам четкичката да му беше тврда таман ќе беше. Го имам од поодамна и бавно се троши, сеуште имам во него ми се нема исушено, што ми беше случај со други 2 туша од други фирми.
    9. Маскарата од Авон, веќе ја нема а ја земав 149 денари. Штета што веќе ја нема, мислам дека е единствената погодена маскара за моите трепки. Обично немам среќа со маскарите, или се размачкуваат, или ми се ронат па по некое време маскарата си ја наоѓам изронета на лицето, или брзо се сушат итн. Оваа ми е добра, им дава убав волумен на трепките.
    10. Коректорот искрена да бидам е првиот што го користам и задоволна сум. Наутро кога не сум спиена повеќе од 3-4 часа и ме мрзи да се шминкам си ставам на подочњаците и убаво ми ги покриваат и не се познава воопшто дека сум ставала нешто. За цена не знам, вујна ми ми го купила од Струмица и не сакаше да ми земе пари, па не ми ни кажа колку го земала.
    IMG0475A.jpg

Прикачени фајлови:

• IMG0475A.jpg
      IMG0475A.jpg
      Големина на фајлот:
      146,9 KB
      Прегледи:
      12
    На SimonaTino, duffi и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Колку пари ја зема и од каде? :)
    Сакав во лп да те прашам ама неможе да ти пишуваат

13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    28.713
    Avon-Big-and-False-Lash-Mascara-2-1024x708.jpg
    Маскара вреди за секој денар подобра не сум користела до сеа мислам и поубави трепки не сум имала дефинитивно.

prod_1170655.jpg
    Кремчево за раце предобро преубав мирис,хидратација и меки раце.

Za blog 064-picmonkey.jpg
    Исто така и путеров за тело предобар колку ми е само мека кожата и преубаво мириса.

item_XL_5845964_3117315.jpg
    Исто така многу сум задоволна од моливчево а а не очекував многу.

На SimonaTino, the.vampire.girl, mimi**** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    Не сум знаела дека е така, ќе се обидам да го сменам тоа.:) Мене не ми е купена од Мк, ама знам дека ја видов прошлиот пат кога бев во Зегин во Сити Мол. Цената и беше околу 12 евра ако не се лажам;)

На Jordanovska-K и Juicy им се допаѓа ова.
  15. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Овој период е период на сува и многу сува кожа предизвикана од климатските промени. Те тера на чешање и непријатно чувство. Препорачувам да користете:

На LollySky, rainbowec и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Многу одамна немам пишано на темава,па еве еден огромен пост. Ако го читате,земете си нешто за грицкање. :pizza::coffee:

1.White Glo паста за заби
    Ја имам користено и порано,сега и се навратив откако почнав да палам по некоја цигара. ( Не се грижете престанав од страв да не ми пожолтат забиве :D) Ама пастата е супер,барем јас со редовна употреба забележувам разлика во белината на забите. Минус од мене и е што нема карактеристичен свеж,ментол вкус како другите пасти. Доаѓа заедно со четкичка за заби.

2.Најубавиот пилинг што сум го користела до сега е на Зиаја. Ги имам пробано тој со мирис на портокал и оној од какао. Прекрасни се и двата. Мирисот им е преубав,имаат солидни гранули,ниту премногу нежни,ниту премногу груби.

3.Балеа гел за бричење
    Супер продукт е,многу бавно се троши и не ги прави изиритирани пазувите.

4.Афродита(clean phase) и Лореал(Skin perfecting gel-cream wash) гелови за миење лице
    Не можам да одвојам кој повеќе ми се допаѓа. Супер се за миење на сува кожа. Одлично вадат шминка. Не ја иритираат кожата. Прв пат да не ме чеша и да не си ја осеќам како изгребана кожата по употреба на гел за лице.

5.Аура(aura illuminator) хајлајтер за лице
    Хајлајтерот е во течна форма,доаѓа во две варијанти,едната бронзено-златна,другата праско-розова боја. Има ситни светки низ него. Го прави лицето сјајно и баш убаво ги истакнува деловите каде што природно паѓа светлината. Светките не се познаваат кога ќе се нанесе на лицето,само одблесок има и привид на здрава кожа.

6.Авон(naturals) лабело
    Нема многу што да се каже,најубаво лабело,многу ги омекнува усните и остава нежен сјај. Многу бавно се троши,минус му е што треба да се зема со прст од кутивчето.

7.Гарниер мицеларна вода
    Oва ми е најомилен,од сите омилени продукти. Супер ја вади шминката, многу нежна формула има.До сега имам потрошено неколку шишиња и продуктот е многу сличен со мицеларната вода на Биодерма која има повисока цена и тешко се наоѓа.

8.Aфродита крема за лице со бадем
    Многу убава лесна текстура има кремата,јас ја користам и како подлога под пудра. Ми дава убава ,рамномерна површина за нанесување на шминката. Има преубав мирис.

9.Лореал бронзер/хајлајтер
    Супер е бронзерот,не е портокалов,но не мава ниту на кафено. Не остава изглед како нечисто по образите,туку дава суптилна оцртаност на ликот. Има и хајлајтер, сребрено-бисерен во пакувањето што е сосема солиден. Оди заедно со мала четкичка,која мене не ми се допадна воопшто. Па ја користам новата четка за бронзер од аура.

10. Есенс базата за сенка
    Базата има интензивно жолта боја ,па лесно ми ги неутрализира веничките што ги имам на капаците и ја измазнува површината. Нанесената сенка потоа ми стои многу подолго и има многу поинтензивна боја.За цената што ја има,мене ми врши многу подобра работа од некои многу поскапи,како на пример Артдеко базата за сенка.

11.Фитодепил мини ленти за депилација на надусници
    Не можев да најдам слика,меѓутоа лентиве се супер. Откако им ја променија формулата на силк лентите,не можев да им најдам соодветна замена. Восокот е доволно силен и не ме иритира.

12.Моливчињата за уста на Есенс
    Милион пати се дискутирани на темава,прекрасни се,пристојна цена,сосема солиден квалитет. Малку сега им е променета формулата,па се поцврсти,порано имаа некако покремаста структура и така ми се допаѓаа многу повеќе. Satin mauve е одлична нијанса,многу природна и блиска до природната боја на усните и ептен е погодена за минимално,благо натцртување на контурите на устата.

13. Estee lauder лак за нокти
    Не експериментирам многу со боите на лакови за нокти,па ми се исплатеше купувањето на еден поскап лак. Бојата е долготрајна,не се лупи,не го губи сјајот и со само еден слој се добива идентична боја како таа на шишенцето.

14. Еstee lauder прајмер и маскара(estee lauder sumptuous extreme mascara and primer)
    Станува збор за два одделни продукти. Прво се нанесува прајмерот,кој многу ги поткрева и раздвојува трепките, а потоа следи маскрата која им дава дебелина и волумен. Интензивно црна боја,не се размачкува,дава изглед на вештачки трепки. Со било каков отстранувач на шминка лесно се вади.

15.Estee lauder крема за околу очи(advanced night repair)
    Долговреме ми требаше нешто што ќе ми обезбеди соодветна хидратација во овој предел и колку-толку ќе го превенира создавањето на мимичните брчки. Кремата е многу концентрирана,бавно се троши.Ми го осветли пределот околу очите и го зацврсти. Од ваквите креми не се забележуваат инстант резултати,така што јас само очекувам дека нема да има никакви промени во вид на брчки во иднина. :D

16. DR.Scheller крема за лице-Bio hyaluron
    Крема за сензитивна и сува кожа. Наводно на природна база,има и таков мирис на тревки. Исклучително ми ја освежи и обнови кожата во периодот на јануарската испитна сесија кога бев преморена и ненаспана.

17. Естее лаудер advanced night repair serum
    Многу долго размислував дали да го земам серумот,затоа што има висока цена. Концентрат е,кој оди со пипетор и се ставаат неколку капки навечер,а потоа се става ноќна крема. Со серумот буквално се осеќам како цел месец да овулирам. :D Се чувствувам така убаво и негувано.Знаете она чувство,што го имаат жените во овулација,дека се најубави на свет. :) Лицето ми го направи мазно,меко,сјајно. Каде што имав хиперпигментации во голема мера ги намали.

Не знам што е со сликите,не се отвораа па ги избришав.

Последна измена: 8 февруари 2016
    На buttercup5, Antolinaa, LollySky и 16 други им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    Lip smacker - Coca cola -
    Лабелово мириса прекрасно , мислиш усните ги мачкаш со вистинска коа кола. Вкусот е благ , а не дава којзнае каква хидратација на усните , тие што имаат многу суви испукани усни не им го препорачувам , нема да има помогне. Јас морам да признаам го земав заради мирисот :D една молба до @dm drogerie markt да ги донесат и другите лип смакери со спрајт , фанта.. :) Цена- 175 денари

Balea shampoo - pures volumen
    Шампонов ми се допадна поради то што навистина дава волумен и не ми ја мрси косата , мириса преубаво на некои билки :?: :) но во последно време забележувам првут на косата , дали е од шампонов или од нешто друго незнам , од наредно миење ќе го ставам на пауза , ќе пробам некој друг шампон па ќе видам дали е тој проблемот. Цена околу 180 :?:

Institute organica - organic moroccan argan oil -
    Благодарност на @Biodevojka што ми го препорача ова 100% органско масло од арган. Презадоволна сум , не ми ја масти косата , се става сосема малку јас нанесувам од пола коса па надоле , веќе 1,5 месец го користам и косата не ми се воопшто расцветана , сјајна е , мекана- а плус да дообјаснам дека не ја сушам косата со фен воопшто веќе 1 месец и заележувам голема разлика. Го препорачувам
    Цена - 860 денари, 50мл

Too faced palette - Bon bons

Немам нешто посебно да кажам за оваа палета , прекрасна е , пакувањето е преслатко и не се каам за парите што ги дадов. Боите се прекрасни , пигментирани , може да се комбинираат секако и за денска и ноќна шминка , а воедно е и најновата палета на Too faced ( 3та од чоколадните палети) И оваа мириса на чоколадо и е составена од какао прав. Цена - 49 евра (јас 42 евра ја земав)

На Oxymoron, Valentina.Vaki, Mama25 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ќе бидам кратка а подоцна ќе се надополнам.
    За месец Фебруари.
    Една прекрасна палета која има доста преубави бои, пигментација на ниво,трајни со база.

На eloves, LollySky, R.o.s.e и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Golden Rose EXPERT, чини 55 денари, има огромен избор на бои, траен е и брзо се суши.

Rosal крема за лице со бадемово масло и други масла и состојки. Премногу го хидратира лицето, убаво се впива, лицето е мазно, негувано, здраво, убаво мириса. Не е за мрсна кожа.
    Одлична крема е за на зима, една од најубавите кои сум ги имала (а, сум имала и други поскапи, но не биле нешто посебни). Чини околу 300-350ден.

Catrice маскара. Дава одличен волумен, трајна е, не се рони, и делува како екстра скапа маскара. А, имам имано од Макс Фактор, Дебора, Мејбилајн и не биле нешто подобри.

Essense LOVE парфем. Го нарачав наслепо, убаво мириса, нежно, цветно, секојдневно. Не е мој стил на мирис, ама ме изненади колку е долготраен и навистина за денски е многу убав.
    Пакувањето е многу слатко и функционално. И надворешната амбалажа исто.

Самоостречки молив за очи од Авон, на попуст го зедов за околу 120 ден. Ги има во каталогот неколку видови, хроматски, со светки и др., за оние кои купуваат од Авон знае за кои моливи пишувам. Зедов бидејќи ми ги фалеа, и се сложувам со нив. Многу лесни се за користење (одлично заменуваат туш за очи, посебно за оние кои не знаат да се снајдат со тушот), трајни се и имаат голем избор на бои.
    Ова е во ретките производи од Авон од кои сум задоволна.

Нивеа крем - за инстант поголема хидратација, без силен мирис, за ефтини пари, незаменлива е.

Велла масло за коса, Лукс Оил - поскапо е, околу 1200 денари го нарачав, ама долго трае и е исплатливо. Многу ја негува косата (за мене лично имаше разлика во споредба со поефтините масла од 300ден.), а мирисот е да се стопиш со него. Толку преубаво мириса, да постои ваков парфем би го купила.

На eloves, glittergirl, joy1 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    1. Она кога 60 денари можат да направат толкава промена. Првата недела ужасно многу ми се лупеа усните и секој ден правев пилинг од што не можев да се трпам. Но, ја поминеш ли првата недела гајле немаш. Никогаш не ми биле помеки, поспремни за моливче или мат кармин. Дури ми се чини дека ми се пополни од порано :D Браво :*::*::*::*::*:

alverde calendula lip balm lippenbalsam dm.jpg

2. Мојата ББ крема :D Нешто евтино што го користам секој ден. Не ја чувствувам на лицето што ми е најбитно, зашто стварно не можам да трпам шминка на себе. Плус, ми го смирува лицето. Презадоволна!
    young-derm-pudra-5-6.jpg

3. Спасот за мојата проблематична коса. Нема повеќе гнезда. Плус, убаво мириса и дава сјај.

tresemme-B00AO4E9MC-1-l.jpg

4.
    jimmy-choo-parfum.jpg

На eloves, ivancekitty, LaraSolare и 21 други им се допаѓа ова.