I so i bez top coat, se izdrzlivi. Jas bez top coat se lakiram i ne izleguva, znae samo na nekoe kjose da se izlupi ama posle mienje, na rabota cistenje itn itn.
Немам пишувано одамна ќе издвојам неколку производи што сум ги користела 1. Крем за раце, лице и тело со путер од какао и витамин Е - прекрасно мириса и добро ја хидрира. Спојлер 2. Пилинг за тело од чоколадо Спојлер 3. Скоро сите лакови на Голден роуз од линијата Nail expert - оваа нијанса ми е љубов бројчето е 36 вино боја, цената зависи од кој маркет или парфимерија ќе го земете до 60 денари се движи Спојлер 4. Гел за туширање од фелче- има прекрасен мирис како парфем и не ја суши брзо кожата Спојлер 5. Fa pink passion- јас ја имав колекцијата сет со несесер, има благ мирис на јагода одличен е за пролет, пак би го купила Спојлер 6. Secrets fantasy avon- нежен парфем, сладок мирис Спојлер 7. Scent Essence sparkly citrus avon- свеж пријатен мирис како за пролет Спојлер Доста се
1. Дезодоранс Tesori d'Oriente white musk Чист, свеж и интензивен мирис на мошус со долготраен ефект кој и со мала количина се чувствува во текот на денот. Асоцијација за женственост и негуваност. Цена: 149 ден. 2. Балсам за усни Tender Care од Oriflame Одлично ги омекнува усните. Содржи органски мед, природен пчелин восок и витамин Е. Балсамот помага во одржувањето на влажноста во кожата и создава заштитна бариера. Цена: 149 ден. 3. Течен коректор The One EverLasting од Oriflame Средна до целосна покривност на кожаата. Коректор за прекривање на сите недостатоци достапен во три нијанси. Содржи комплекс за ревитализација и заштита на кожата. Компкатната структура овозможува и самостојна употреба како што најчесто го користам. Има задоволителна трајност во пакување од 10 мл. Цена: 279 ден.
@Veki4kaa Производи од брендот Mixa има во Туш. Ако ја нема моментално, провери во ДМ. Не сум сигурна дали работат со оваа козметика, но може да провериш секако има ДМ маркет.
The body shop - Virgin mojito body sorbet The body shop Virgin mojito - body scrub Еден прекрасен лосион за тело со ПРЕкрасен феноменален освежувачки мирис на вистинско мохито , јас пред нанесување го ставам малку во фрижидер , штета што е limited edition и што ќе го повлекуваат овој мирис.. Во врска со пилингот за тело го делам истото мислење премногу ми се допадна сигурно ќе пробам и други мириси од лосиониве и пилинзите Цени - пилингот за тело - 15 евра и лосионот -15 евра The body shop Black musk eau de toilette Прекрасен мирис , нежен , пролетен мирисот е баш цветен само што не трае многу бидејчи нели не е парфем , наредно би го земала и парфемот да го пробам , сепак сакам нешто што е навистина трајно Цена - 17 евра
The body shop - Tea tree flawless BB cream Бб кремата на Боди шоп заслужи место во оваа тема. Ја земав пред 2 недели и можам да кажам дека сум задоволна , иако е бб крема покрива убаво плус може да се стави и друг слој на лицето без да изгледа лицето како да има `бетон` Задоволна сум и од трајноста , ја користам без прајмер само нанесувам пудра во прав над неа и стои со сигурност околу 5-6 часа (за во лето незнам како ќе биде зашто имам мрсно лице ) но сега за сега е супер. Ја земав најсветлата нијанса и баш ми се погоди според мојот тен. Има две негативности , специфичниот мирис но не е страшно , исчезнува веднаш по нанесувањето и тоа што нема СПФ па незнам колку би ја користела во лето за преку ден. Ја препорачувам ако имате можност да ја купите. Цена - 10 евра The body shop - Vitamin c day/night cream - По користењето кремата на La roche posay , решив да ја пробам новата крема на Боди шоп , Витамин Ц.Прво секако ја прашав biodevojka во врска со составот и кога ми објасни дека во составот нема силикони и др штетни состојки решив да ја земам. Прво и основно ми се допадна мирисот , мене ми мириса на портокал , ми се допадна тоа што е како гел , кремата е ептен лесна и веднаш се впива така да можат да ја користат и тие со мрсна кожа. Лицето не ми свети од неа , не ми го мрси воопшто. Ја користам исто така и навечер по што нанесувам малку поголема количина. Имам приметено дека лицето ми стана почисто , во последно време ми се појавуваа некои црвенила на лицето. Цена - 19 евра
Silver.e дa ти кaжaм спoред мене вреди сo тaпкaње мнoгу пoубaвo се нaнесувa пудрa ,пудрa вo прaв, кoректoр негo ли сo четкa сo сунѓерчетo немa линии дa oстaнувaaт пo лицетo единственo штo ме мрзи ептен е дa гo мијaм секoј ден aмa мoрa
Шампон за коса Balea senzitive Првпат го користам овој шампон од Балеа и не се покајав за изборот. Уште еднаш се потврди искуството со овој бренд кој одлично одговара на мојот тип на коса наспрема очекувањата од шампоните на Алверде за кои немам пофални зборови. Со овој шампон при првото нанесување се создава пенеста смеса со пријатен и дискретен мирис кој и не ми е нешто посебно битен во целиот позитивен ефект по сушење на косата. Видно се забележува чиста и бујна коса со беспрекорен сјај кој создава убава слика за женскиот изглед. Цена: 105 ден.
Golden Rose StayLong Mat foundation - Пудрава ги надмина сите мои очекувања, одлична цена и квалитет. Одобено ако имате комбинирана/мрсна кожа пудрава ќе ви биде одлична за секојдневно користење. Имам и рецензија, повеќе детали овде. Max Factor Whipped Cream Foundation - Одлична пудра, има пенаста структура и доволна е мала количина за цело лице. Средна покривност, немам потредба од плус коректор или камена пудра. Ја користам за секојдневен изглед кога не сакам да нанесувам многу производи на лицето. Нијансата е светла и одлично ми одговара со тенот. Ја препорачувам. Avon Luxe Foundation base - Имам многу бази ама оваа ми е омилена, не ми го суши лицето а сепак ми дава мат ефект. Ова ми е второ паковање а верувам дека ќе продолжам да ја купувам. Имам посебна рецензија па ако сакате да прочитате повеќе кликнете овде. Bourjois Radiance Concealer - За делот под очите сакам течни коректори и коректори со средна покривнот. Овој на Боржуа е еден од подобрите што го имам користено, предобро го осветлува делот под очите, го хидрира тој дел и што е најважно не ми се собира во линии. Rimmel Stay Mat powder - До сега немам пробано подобра камена пудра од оваа. Дава долготраен мат ефект и ги прави порите помалку видливи. Цената е повеќе од одлична. Ако имате мрсна/комбинирана кожа ви го препорачувам, ова ќе ви биде најдобриот продукт за пролет/лето. И за многу други производи на блогот, да не го ставам цел пост тука многу место ќе земе. Еве линк на тие што ве интересира http://rosee96.blogspot.mk/2016/04/monthly-favotires-march-2016.html
1.Предобар шампон,одличен сјај и дава на косата,а и секако,многу убаво мириса. 2.Користев различни маски за коса ,но од оваа сум дефинитивно најзадоволна.Косата ја прави многу убава,мека и неразлетана. 3.Прекрасен лосион за тело.Кожата ја прави многу мека,а и има прекрасен мирис кој трае цел ден. 4.И оваа крема за лице.Ја користам подолг период и е многу добра.Имам нормална кожа и сосем ми одговара.Има заштитен фактор 15,што ми е голем плус за мене.Споро се троши,доволна е мала количина за целото лице.И прекрасен нежен мирис има.
Shiseido UV Protective 30 spf foundation- Пудрава ја имав купено уште пред Нова година , но чекав да ми заврши Рвлонот па да почнам да ја употребувам. Не згрешив што ја земав , како што и е наведено на шишенцето - водоотпорна е , наменета за комбинирана до многу мрсна кожа , камена пудра не користам зашто кожата воопшто не ми засветува , по состав е многу течна но кога ќе се нанесе на лице веднаш се суши. Единствено што малку ме разочара е тоа што ја земав најсветлата нијанса и мене ми е малку темна + портокалова , а за втор пат не би ја купила баш поради нијансите.Сега во лето ќе гледам да ја користам често , за на плажа , за преку ден најчесто плус ако поцрнам ќе ми биде супер. Цена - околу 33 евра , јас ја земав 26 со попуст The Body Shop - Honeymania lip balm - Презадоволна сум од овој лип балм на Боди шоп , ги омекнува усните , а мене воопшто не ми мириса на мед , туку на некои цвеќиња , билки Негативно е тоа што мора внатре со прст да земам од производот и да нанесувам на усни , некако е нехигиенски , но кој сака да има резултати меки усни го препорачувам Цена - 4 евра Too faced - Better than sex mascara- Маскарава ја земав од Сефора пред околу 2 недели , ја земав во вид на тестер за да ја пробам (да не давам толку пари ако не е добра) Презадоволна сум , ги издолжува плус дава многу многу волумен , лесно се вади. Цена - 10 евра Erre Due nail polish - Препрезадоволна од овие лакчиња за нокти , земав еден стоеше 7 дена ако не го извадев можеше и повеќе да стои , ефектот на крај е како да имаш гел на ноктите. Имаат и прекрасни нијанси. Производиве се грчки , во мк не сум запознаена дали ги има. Исто така не содржат тоулен , формалдехид , камфор Цена - 4,5 евра / 6 евра