Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. tanna13

tanna13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    80
    прекрасен мирис брзо се впива и кожата ја прави мека Mleko-400-i-200ml.jpg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, joy1 и kolovoz им се допаѓа ова.
  2. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    1.Dove ролонот со виолетово капаче,многу убаво мириса,како некој парфем да имам ставено :D
    2.Кармините S he од Дм,евтини се и траат долго.
    3.Гарниер лосионот.
    :*:

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Крема за тело од Балеа.
    На мојата пресува кожа, совршено и одговара кремов. Иако при нанесувањето има малку 'потежок' мирис, за кратко време се интензивира, и мириса слатко и дискретно.
    Дополнителен плус е што и облеката прекрасно мириса, дури со денови.
    Презадоволна сум од првичната функција-и дава свежина и еластичност на кожата.
    Инаку кремава ја користам веќе една година, дека пред некој ден повторно ја купив, си реков ајде и во темава ќе ја пофалам.:)
    Цена 180 денари.
    balea-bodycreme-vanille-cocos--10020330_B_P.jpg
    Крема за раце со екстрат од цреша.
    Премногу проблематична кожа имам и на рацете, и константно морав да користам многу мрсни креми за раце..ми се перутат, суви се..дури на моменти имав и чешање.
    Секојдневно морав да користам мрсни креми. Пред легнување ставав Бекутан, а денски оваа крема.
    Има преубав мирис, доволно ми ја хидратира и омекнува кожата на рацете.
    Цена 55 денари.
    img_4466.jpg
    Терапијата од Eveline за нокти.:)
    Нема повеќе лупење на слоеви на ноктите и кршливост.
    За еден месец навистина имам долги и цврсти нокти, какви што од секогаш посакував.:)
    На сите со проблематични нокти го препорачувам!
    Цена 125 денари.
    images.jpg

На Mama25, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ivancekitty и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    18.088
    Одамна немам чкртнато тука :)

1. Aura correct me - течен коректор
    Го купив на тепка, немав течен коректор, ај реков ќе го пробам овој. Задоволна сум ептен, зашто ми се случи 2-3 пати само на подочњаците да ставам и да излезам и не мрда 5/6 саати сигурно.
    Мислам го има во 6 нијанси, јас ја зедов 303, која ми е ептен погодена :)
    Цена: 220 во локална парфимерија.

2. Bioten BB cream - Medium
    И кремава на тепка ја зедов, нит читав рецензии ништо буквално. Ми беше здосадено од пудри шлапање и купувајќи глупости од Тинекс ја земав и нејзе. Нијансата исто ми е многу погодена, само не ми се свиѓа што има малку сјаен финиш и мора да ставам камена, зашто мислам дека после 1 саат ќе светам ко лампион. Цена: 190 ден.

3. Maybelline - The colossal volum еxpress 100% black

Класика. Мразам гумени четки што ме грепкаат додека ставам, па оваа ми е идеална :)
    Околу 310ден.

4. Catrice - All matt plus
    5. Balea luxury golden glamour - крема за раце
    Трето пакување користам. Брзо се впива, не е мрсна, и премногу ми ја омекнува кожата на рацете. Цена 89ден. од ДМ.

6. Kallos _ маска за коса
    И маскава ја зедов на тепка ко и пола од производиве овде. Маскава е закон. Јас го земав малото пакување за 75 ден, 250 мл од Жито Маркет. Косата после маскава ептен лесно ми се чешла, мека е и свиленкаста. Плус споро се троши :D

На Mama25, Oxymoron, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 8 други им се допаѓа ова.
  5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Се изненадив од покривноста и трајноста
    IMG_20160426_210533.jpg
    Број еден кожава ми е мека,нежна...
    P5050765.JPG
    Откритие за кожа и за коса нешто предобро
    Screenshot_2016-04-26-21-20-29.png
    Масло за тело од авон, мислев дека ќе бидам мрсна но одма се впива и дава хидратација.
    IMG_201604117_093015.jpg
    Имам чувствителни непца, мојот стоматолог ми рече правам рани од што трзам на заби многу. Од гелчево непцата ми се смирија многу.
    IMG_20160426_212633.jpg
    Најубавиот мирис го има лосионот од авон
    IMG_20160426_212655.jpg
    Омилен овој месец
    IMG_20160426_212553.jpg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mama25, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    Natural crystal deodorant stick - Производ на годината е овој кристал за под пазуви , веќе се откажав од обичните дезодоранси/рол он , содржат разни хемикалии и сето тоа оди во порите на кожата па низ лимфните јазли.. Овој кристал не мириса воопшто и содржи само две состојки од која првата состојка е вода. Се употребува така што прво го мокрам кристалот под чешма и поминувам низ пазувите двапати. Потоа слободно можам да кажам дека не мириам лошо во наредните 24 часа колку и да се испотам. Го земав од аптека по цена од 10 евра

На Doozy, Feminka22, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Nut

Nut Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    749
    :inlove::inlove::inlove: images.jpeg индекс.jpeg

На Mama25, rainbowec, ivancekitty и 3 други им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не сум баш сигурна што сè користев месецов, ама ќе спомнам три нови производи од кои сум презадоволна

Avon 3D Plumping кармин (нијанса Mad for mauve)
    Не дека ми требаше уште еден кармин ама беа на попуст, 2 за 239 денари ми се чини, па си земавме со другарка ми по еден. Одбрав нежно розе нијанса, баш како за пролеттва :f: Кога ми стигна малку бев разочарана, зашто ми делуваше многу блед, ама со два слоја се постигнува убав ефект. Имам и претходно користено кармини од оваа линија на Авон, така што останатите пофалби се исти - фино пакување, убава кремаста формула, не се суши и е пријатен за носење :makeup: Има кармини што ми „тежат“ и толку ми се непријатни, што едвај чекам да ги избришам од уста. Ама овој не е таков :)

Balea крема за раце со маслиново масло и путер од маслинка

Влегов во ДМ по едно, излегов со друго :lol: И така си ја најдов кремава :D Беше на некоја акција за 69 денари, имаше различни видови, ама ја одбрав оваа со маслинка зашто мислам дека никогаш претходно немам користено таква. И ептен ми се погоди! Ја земав ко божем да си ја оставам на работа, таму да ми стои за да ми се наоѓа, ама си ја земав за дома :wasntme: Мирисот многу ми се допадна, а ефектот е одличен. Дури многу повеќе ми се допаѓа од Нивеа кремата за раце со шеа путер, која досега ми беше омилена. Ептен ја препорачувам (y)

Balea део спреј со алое вера
    Без алуминиум, без алкохол.
    Од пред повеќе од година ѝ откажав љубов на Рексоната и користев Балеа и Алверде спрејчиња без алуминиум. Арно ама, сите од нив содржат алкохол, па некогаш знаеја многу да ми ја иритираат кожата. Тука на помош дојде @UnordinaryOne на која ѝ упатувам еден куп благодарности што ми го препорача овој спреј :) Прво го барав оној во проѕирно стаклено шишенце, ама тој го нема кај нас, па затоа го земав овој како дезодоранс. За истиот спреј се работи, само во различна форма и пакување. Мирисот мене ми е прекрасен, ми мириса баш на чисто и на ништо конкретно. Е сега, трајноста не му е 48 часа сигурно, помалку трае од Рексоната на пример, ама некогаш го носам со мене за да се прснам уште еднаш во текот на денот и немам гајле ;)

На SV1911, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Doozy и 12 други им се допаѓа ова.
  9. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Премногу ми е мило што успеав да помогнам и мене дезодорансот ми е моментално омилен, мирисот е многу нежен, го обожавам, заштитата е добра и се изненадив колку не иритира и е нежен за кожата. Јас секогаш ја имам и патната верзија, прекрасна е за во ташна и за патување. Голем поздрав :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мириса на сладолед од јаготки. Неодолив е гелов за туширање на Афродита. [​IMG]

На Devil99, baby-star, rainbowec и 7 други им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    Golden rose matte liquid lipstick - 10

Бојата е прекрасна , од поевтините кармини немам сретнато ваква нијанса кафена со ладен подтон , од кога ќе се нанесе на усни пиј јади не излегува со саати , единствена мала негативна забелешка е тоа што ми ги суши усните малку но затоа како што имам пишувано и претходно си нанесувам лабело во дебел слој и потоа немам никаков проблем. :) Цена - 5 евра

Maybelline eyestudio lasting drama gel eyeliner - black

Мислам дека си го најдов совршениот гел туш , прекрасен е има црна интензивна боја , седи додека не го извадиш (тешко се вади) јас ги имам најмрсните капаци на свет и дури без база за сенка ми стои по цел ден..не се копира , една голема десетка (y)
    Цена- 10 евра

Organic shop body scrub - organic coffee and sugar

Колку само се израдував кога видов на фејсбук дека овие производи пристигнаа кај нас во Гр , Органик шоп спаѓаат под Натура сиберика (фирма со 99% органски производи) , така да одбрав пилинг со мирис на кафе. Прво мирисот е ПРЕ-КРА-СЕН , мириса на свежо мелено кафе , пилингот е многу густ и шеќерот внатре многу убаво ја чисти и масира кожата. Сигурно ќе ги испробам сите останати пилинзи
    Цена - 4 евра

На SV1911, Jordanovska-K, Oxymoron и 13 други им се допаѓа ова.
  12. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Го купив шампонот поради тоа што косата почна многу да ми паѓа и да ми се масти почесто, претпоставувам од секојдневното миење на коса, па решив да купам поприроден шампон. Во последно време ги избегнувам шампоните на база на коприва/бреза, бидејќи кога и да ги имав користено, ми ја сушеа косата ужасно многу и не бев воопшто задоволна. Да напоменам дека Афродита шампоните имаат променет состав, па решив за таа цена да му дадам уште една шанса на шампонов, бидејќи ми се допаѓа тоа што не содржи силикон, парабени и парафини. Не очекував да бидам толку задоволна, воопшто не е агресивен како претходниот, не ја суши и не ја заплеткува косата за време на миењето. Темелно ја чисти, што ми одговара бидејќи во последно време редовно користам масла пред миење. Го комбинирам со регенераторот на Балеа од кокос и праска и на крај ставам од маслото на Балеа за суви врвови. Само со фенирање косата изгледа убаво и има сјај (тие што имаат сува коса знаат колку е тешко да се постигне ефект на сјајна коса). Позитивно изненадена и презадоволна :)

Морам да го споменам и маслото на коса на Балеа, кое е мелем за суви врвови и буквално ми ја препороди косата откако го користам. Го обожавам.

На Oxymoron, ivancekitty, Love...music и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    [​IMG] [​IMG]

Golden rose longstay matte foundation

Ingrid lipstick 406

На Jordanovska-K, Oxymoron, ivancekitty и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    1. Балеа пената за миење лице, ја користам редовно веќе 2 месеци, наутро и навечер, тестирано, испробано, предобро нешто, ете лицето ми сјае едноставно одкога почнав да ја користам.
    2. Во комбинација со пената, го земав и пилингот, го користам еднаш до два пати неделно. Мало пакување е, да имаше и големо, големото би го земала, преубав е и нежен
    3. Lancome nude miraclе, морав да ја споменам, не светнувам со камената пудра на Римел над неа, единствен минус е што нема пумпица и како би ја искористила до крај не знам
    4. Lancome hypnose star mascara не е нормално колку издолжува!! Најдобрата маскара до сега што ја имам користено во животот, добиена како подарок, инаку не се исплати да даваш толку пари. Единствен плус ми е четката инаку ништо преспецијално, бидејки според мене четката ја прави целата работа околу трепките.
    5. Коректорот на сите времиња, знам дека сто пати е споменат ама вреди
    6. Кога го немам Кетрис го користам и Артдеко, поскапа варијанта ама иста покривност, така да сепак останувам на тоа дека Кетрис е пред Артдеко

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Jordanovska-K, Oxymoron и 8 други им се допаѓа ова.
  15. vogue.and.vogue

vogue.and.vogue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    179
    Коритсаки да не знаеш , или некој друг да знае дали го има кај нас во Скопје gel eyelinerot na maybelline ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.184
    Го нема кај нас. Најблиску Грција или Бугарија.
    Во Бугарија во ДМ е нешто поефтин, околу 14лева.

На vogue.and.vogue и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    @vogue.and.vogue јас мислам дека го нема во Мк овој туш на Мејбилин , бар зборувам за последен пат кога бев во Ск пред 3-4 месеца , го барав тогаш и го немаше. Ако сакаш да ги порачаш го има овде (имам порачувано од овде неколку работи , и за цел свет е бесплатен шипингот)

http://www.lookfantastic.com/maybel...ama-gel-eyeliner-various-shades/10830479.html

На vogue.and.vogue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Многу ми се погоди ова чудово. Нема некоја бог да чува покривност (додуша и јас имам подуени подочници што ништо на овој свет неможе да ги сокрие), но делот под очи убаво ми го осветлува и освежува.
    max-factor-eye-luminizer-brightener_fair_500x500.jpg

Најдобрата маскара што ја имам некогаш користено. Црни, издолжува, волумен значи се се супер. Единствено што не ми се допаѓа е непрактичноста на четката. Ја имам од нова година и уште не е засушена, додека за споредба новата (таа сивата) маскара од Авон ја купив пред еден месец и сува и грутки и се има на неа.
    maxresdefault.jpg

На ivancekitty, Rose96 и rainbowec им се допаѓа ова.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Дојдов да го пофалам коректорот на Eveline professional make up artist . Презадоволна од покривноста,кремаст и лесно се размачкува. Цената и повеќе од приступачна 180 денари. Во прилог слика на едното око немам ништо освен бесен подочњак а на другото имам ставено од коректорот.
    IMG_20160516_150632.jpg

На Valentina.Vaki, Devil99, blackwave и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Знам дека го имаш користено и течниот коректор на Катрис па како би ги споредила кој ти се допаѓа повеќе? :)