Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549

Разладувачката маска за лице од Авон ми е производ на месецот.

На Acka22 и Oxymoron им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Дојдов да ја пофалам четкичкава.
    Прво многу е мека и нежна на допир, а во практика многу убаво бленда. Ова ми е прва четка од аура.
    Ви ја препорачувам. И спаѓа во омилени продукти.

На Oxymoron, joy1 и buttercup5 им се допаѓа ова.
  3. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Ве молам кажете ми што е разликата меѓу овие ми ги препорачуваа ама неможам да се одлучам никако....како да видов дека во голд i sunsataions има плу светки а во портокалевиот обичниот нема...според вас кој е најдобар и што коментар имате да кажете ? :)

Прикачени фајлови:

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Разликата е само во светките. Во овој голд има ситни светки и кога ќе се намачкаш на плажа ќе светкаш.
    Јас не го земав поради тоа.
    Го имам обичниот, портокалов. Нема светки, има структура како гел, малку потврдо. Треба убаво да се размачка.
    Јас почнав прво со 30ка фактор од КАМ, после продолжив со 6ка масло во спреј од Блек Ап,па на крај со Каротенот веќе кога добив боја.
    Инаку ако имате Тера Маркет или Кит го таму е најефтин , околу 380. Јас го земав од Џамбо 6е, во ЛИДЛ беше околу 10. Значи разлика драстична. Исто и на туристичките места е толку.

На joy1 и untitled12 им се допаѓа ова.
  5. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    ЗНачи така а овие со светки што се геловиве глдам и ги нема баш послабо се во маркетиве..кај можам нив да ги најдам да не знаеш,оти обичниве сегде ги има?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Во Џамбо ги имаше и Лидл. Во Џамбо околу 8е беше, Лидл може и 14, не се сеќавам. Види во наше Џамбо, во Космо или некоја парфимерија подобро снабдена, Тинекс и др големи маркети.

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Zdravo dali go zema toa sto e so svetki dali ti se dopadna ili necinea svetkite

8. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Цена?

9. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    уште немам купено денеска разгледав по маркетиве искрено сакам со светки ама никаде го нема во мојот град она со светки така да обичен каротен без светки заинтензивно ќе си земам...а многу го сакав ефектот со светки па и навечер за излегување shimmerin legs mmm extra би билоо хаха

На havai 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Кога беа попустите во City Маll ја платив околу 140, вака нормална цена е 170 денари.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    107.885
    Golden rose blush/bronzer brush - Изненадена од квалитетот на четките на ГР , решив да не давам толку пари за четка и ја земав оваа за бронзер и руменило. Влакната се меки , ја мијам скоро секој ден и нема паднато ниедно влакно. Ги препорачувам , четките се многу квалитетни. Цена- 3,5 евра

Avene fluide matifiant
    - Кремава е спас за моево лице поготово во лето кога станува по мрсно на т-зоната. Се нанесува сосема малку исто така е добра подлога за шминка. Ја користам и наутро и навечер. Не содржи спф. Цена- 11 евра

[​IMG] [​IMG]

Avene cleanance gel - Гелот за лице секако дека неможе да отсуствува од мојата секојдневна рутина. Бев презадоволна од гелот за миење лице на Ла роше , ама решив да го пробам и овој на Авен, убаво го чисти лицето , го регулира лачењето на себум , секако е наменет за мрсна кожа. Го препорачувам.
    Цена- 6,20 евра - гоима и на акција 1+1 за 13 евра по аптеките

Organic shop body desserts - Strawberry jam - Најдобриот пилинг за тело што сум го користела во животов. Изгледа како вистински мармалад , внатре има и вистински јагоди , а за мирисот да не зборувам ти доаѓа да земеш една лажица и да почнеш да јадеш :D Цена - 9 евра

Последна измена: 12 јули 2016
    На Doozy, SV1911, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Крем со заштитен фактор Eco cosmetics 50

Ова е производот со кој безгрижно го поминувам летово под врелите сончеви зраци и високиот фактор на зрачење. Го земав по препорака на дерматолог за алергиски проблем од сонце. Одлично се покажа и не го оправда мојот сомнеж дека ќе биде уште еден од низата несоодветни за мојата пречувствителна кожа. Има густа структура со карактеристики на пудра за лице и од таа причина неопходно е подобро размачкување за да се нанесе рамномерно на деловите изложени на сончевите зраци.
    Многу пријатно мириса, но малку создава непријатно лепливо чувство кое подолго трае во што се состои ефикасноста од заштитниот филм.
    Претставува висока минерална заштита од сонце (UVA/UVB) за екстремно чувствителна кожа со органски бобинки на волчји трн („Sea Buckthorn“) и органски маслинки.
    Кремата е ефективна веднаш по употреба и водоотпорна.
    Поседува ECOCERT сертификат за природна и органска козметика.
    Со континуирана употреба периодов имам впечаток дека лесно се добива боја и на градскиот асфалт.
    Се нанесува 20 мин. пред изложување на сонце.
    Го прогласувам за незаменлив производ во сезоната кога факторот на зрачење енормно ја пече кожата.
    Пакувањето е од 75 мл. по цена од1550 ден.

На buttercup5, joy1 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  13. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    1. Nivea In-Shower Smooth Lotion

Го користам кога се брзам и кога ми е претопло за да се мачкам со обични лосиони. Има убава текстура и мирис, ми ја омекнува кожата и не е премногу мрсен. Трае цела вечност иако јас знам да се замачкам со голема количина. Го користев тој на Авон и не ми беше толку добар како Нивеава.

2. Balea гел за бричење - Coconut Kiss

Слабост имам кога ќе прочитам на некој производ дека пишува „кокос“. Имав пишувано за синиот гел за бричење, но сепак овој е подобар. Не ги споредив составите, сигурна сум дека се променети. Немам чувство на лепење на кожата како кај предходниот и похидратантен е. Имам во план да ги испробам сите гелови, одлично си ја вршат работата и сум презадоволна.

3. Fleurance nature - Hydra-matifying Fluid

Преубав матирачки флуид за проблематична кожа! Иако бев решена за Виши, од аптека ми го препорачаа бидејќи предходно го користев флуидот од Логона и кожата ми се навикна на органско. Има лесен и освежувачки мирис, не е премногу густ и кога ќе се нанесе на лице веднаш се добива тој матирачки ефект кој трае по 6-7 часа.

4. Balea пудра за стапала

Не ми ги поти стапалата и ниедни балетанки/патики ми се немаат замирисано. Очекував дека ќе мириса на ментол или нешто прејако, но мирисот е пренежен и дискретен. Must have за преку лето.

5. Golden Rose Terracotta Eyeshadow - 136

Љубов на прв swatch (не ми текнува на нашки како да го кажам). Збеснав по постот на @Rose96 и морав да ја поседувам сенката. Ја користам како хајлајтер бидејќи не ми се допаѓа многу како класична сенка. Ситни честички и одлична пигментација за малку пари, кога не можам да си го дозволам Glow Kit-от на ABH.

На BabyStyle, Acka22, Oxymoron и 5 други им се допаѓа ова.
  14. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Ај,ако можеш од кај го го купуваш матирачкиот крем,и која цена е,за комбинирана кожа е,така?И колку се овие теракота сенки за очи?

15. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    @SAMIRA
    Матирачкиот флуид го купив од Зегин 899 денари. Имам мрсна кожа и супер ми се покажа. Terracotta сенките се околу 180 денари. :)

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    17.170
    Одамна не сум пишала нешто овде... Периодов експериментирав со нови производи, без претходно прочитани рецензии, онака ги земав, и да не се подречам не направив некој кикс...

1. Bioten CC крема
    Ја открив пред некој месец, тогаш ја земав посветлата нијанса, сега второ пакување трошам, ја земав потемната. Совршена ми е за летниов период, има средна покривност, убаво го изедначува тенот и кожата изгледа многу природно и свежо. Содржи заштитен фактор спф20, а не содржи парабени.

2. Eveline Big Volume маскара
    Случајно ја земав маскарава, откако ја видов четката која е идентична како мојата all time favorite маскара, но тродупло поефтина.
    Презадоволна сум од тоа како издолжува и истовремено дава волумен. Преку ден доволен е еден слој, а со два слоја се добива ефект на вештачки трепки.

3. Golden Rose Longstay Liquid Matte кармин
    Кога конечно ја најдов нијансата (10) што ја барав долго време, се разочарав од тоа како ми стои - мат ефект и помодрени усни. (facepalm) Но, тоа ми беше првичниот впечаток а воедно и шок. :) Сега таа нијанса ја мешам со нјуд моливче за усни и изгледа многу подобро. Ја земав и нијанса 1, неа буквално цело лето ја носам. Презадоволна сум од трајноста, не мрднува од уста со часови, јадам, пијам, зборувам и кога ќе се погледнам изгледа како штотуку да сум ставила.

4. Essence 2in1 Base and topcoat
    Чудово го користам или како база или како топкоут, затоа што нанесено како база, лак, па на крај како топкоут ми беше некако премногу, па дури ми се појавуваа и некои ситни грутчиња на ноктите. Тестирано ми е и со поефтини и со поскапи лакови, и едните и другите не мрднуваат се дури не ми здосадат и не ги избришам сама. Спас ми е стварно, смачено ми беше секој втор ден да се лакирам. И не знам дали е до ова и состојките кои ги содржи, ама еве откако го користам ми се нема поткршено ниту еден нокт.

5. Calvin Klein Down Town
    Ова ми беше љубов на прв мирис. :inlove: Убав, нежен, ненападен, женствен... Си го открив совршениот парфем за во лето.

На Oxymoron, SV1911, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925

На Oxymoron, CrazyOne и crazylady им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Мене ме освои маскарава, баш убаво ми ги прави трепките.

На JustBeautiful, Acka22, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Конечно си погодив коректори кои ги покриваат моите подочњаци
    lagirlproconceal_1_gl.jpg 2016-08-03-11-14-30-336895948.jpg

На LaraSolare, Acka22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243