Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    The Body Shop пилинг за тело. Нема поубав мирис!

Заедно со путерот за тело.

Купка за во када, ама може и како гел за туширање да се користи, лаванда.

Шеа путер, за тело, за раце, испукана уста, итн. Секој производ со шеа на Loccitane е врвен, и посебно кремите за раце или балзам за уста, ама овој е стопроцентен, чист, само шеа путер.

Вади секаква шминка особено околу очите, ни тронка не остава ниту па пече на очи. Мене ми е погодено и баталив марамчиња веќе одамна.

На Tinushka, eliesaab, Mama25 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    .[​IMG]

На Rose96, Quuen, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  3. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092

На crazylady, Mama25, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    The body shop camomile cleansing balm - Бев скептик за овој производ , дали да го земам или не , немав пробано нешто вакво за вадење на шминка , претходно читав на интернет дека ја вади и водоотпорната шминка , и реков ајде со оглед на тоа дека сум презадоволна од мицералната вода на Биодерма, да му дадам една шанса и на путеров. И не погрешив. Не се потребни ни памуци ни ништо , само рацете , се зема производ и со помош на топлината на дланките се топи и станува масло. И така се нанесува на очите , лицето , устата и вади се перфектно. Има некој мирис на камилица што не се осеќа којзнае колку. Путерот е во тврда состојба , но сепак лесно се вади. Се на се многу сум задоволна , ја вади многу убаво шминката ,не осеќам никакво печење на очите и со оглед на тоа што имам масна кожа путеров не ми ја прави уште помасна - напротив мека :) Цена - 14 евра / 90мл

The body shop - Vanilla chai body butter - Одвај чекав да дојде ноември месец за Боди шоп да ги прикажат новите лимитидирани едиции за зимава. Има вкупно три лимитидирани едиции од ванила и цимет , шумско овошје и карамелизирано јаболко и цимет. Незнаев кое да одберам , дали ова со ванилата или јаболката , ама на крај го одбрав тоа со ванилата. Мирисот морам да признаам е малку тежок и повеќе се осеќа мирисот на цимет одколку на ванила , но сепак мене не ми смета , за во зима мирисот е идеален а и мене ми се допаѓаат тие тешки мириси :D го одбрав путерот и кремата за раце од истава линија (кремата за раце уште ја немам отворено). Кожата ја хидратизира 100% , немам пробано никогаш нешто толку хидратантно , иако пишува дека е за многу сува кожа , мојата кожа е нормална и по малку сува на колената , не ми прави никаков проблем. Се нанесува по малку , зашто обратно тешко се впива во кожата.:) Цена - 15 евра

Balea peeling mask 3in1 - Маскава - пилинг - гел за миење лице ја земав додека бев во Ск , ја користам скоро секој ден , лицето го освежува , зрнцата внатре не се многу крупни и поради тоа е идеален и за тие со осетливи лица и акни. Мирисот го обожавааам , се што мириса така киселкасто ми е омилено. Нареден пат се надевам ако не ја повлекле се уште линијава , ќе го земам и гелот за миење лице.
    Цена - околу 185 денари

The body shop tea tree mattyfing lotion - Друг производ од Боди шоп од кој сум многу задоволна месецов , тоа е кремата за лице со чајно дрво. Кремава-лосион ја земав поради акните што ми излегуваа во последно време , овие производи ми помагаат доста , од целата колекција го имам користено и гелчето што се нанесува директно на акните , маслото од чајно дрво , а сега и лосионов , го користам само навечер пред спиење.Лицето го остава мат , но не и толку мат за да го суши како дневната крема што ја имам на Фрејзидерм. Сега планирам да го набавам и серумот и лосионот за лице.
    Цена - 8 евра

На eliesaab, papillonP, Oxymoron и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Се прашувам чудесијава, дали ми го направи џам лицето, дотколку да не можам да се изнарадувам. :$
    П р е у б а в а :) Покривна,за масна кожа е измислена.Со масло од макадамија и заштита :)

IMG_1630.JPG

На sorbet, zhap4e, eliesaab и 16 други им се допаѓа ова.
  6. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Kade ja ima i koja e cena

7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Околу 300 денари е,ја има во Фармаси.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    A kaj se naoga toa :)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Се нарачува преку претставник, побарај претставник во твојот град.

На havai 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    НОЕМВРИ

1. Малена мат кармини
    Пишав и во друга тема и овде ќе пишам. Најомилените ми се последниов месец, во однос на трајноста им давам чиста 10ка, но во однос на хидратација на усните им давам 0. Ја сушат устата ако ги нанесете без лабело. Со лабело и кармин се одлични. Ја имам оваа нијанса од сликата и број 119, практични се за во ташна, боите им се убави, јас би си купила и други нијанси. Околу 95 денари.

2. The body shop papaya gel shower - гел за туширање
    Нешто преубаво за моето тело, по туширање мирисот трае, кожата ми е мека и нежна. Го добив на поклон, а месецов го трошам поинтензивно, доволно е да нанесете по една капка а прави голема пена. Убавини за мене.

3. Kylie lipliner - Кајли молив за усни.
    Нешто најубаво што доживеале моите усни, не мора да се мачам да стискам за да се исцрта усната. Веднаш пушта боја и исцртува убаво. Моливите ми се потрајни отколку сјајот. Сјајот ништо посебно не е за тие пари. Сјај и молив околу 20 евра.

4. Golden Rouse - туш за очи
    Редовно го користев тушот со златна дршка но повеќе не го произведуваат. Ме уверуваа дека златното го направиле црно и дека е истиот туш меѓутоа дека тука прочитав негативни критики за него се двоумев дали да го земам. За 120 денари не губам многу и испадна дека е истиот туш а пакувањето различно. Имам мрсни капаци и не ми се пресликува, повторно ќе го купам.

На crazylady, Mama25, P.S.love и 15 други им се допаѓа ова.
  11. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Сите пофалби за шампонот. :) П р е к р а с е н значи во секој смисол.
    Косата ја прави мека, нежна , лесна за расчешлување, а пред се и дава многу сјај. Има убав и нежен мирис кој се задржува долго време по миењето на косата. Не ми ствара првут и косата не ми се масти толку брзо .

Последна измена: 2 декември 2016
    На crazylady, Jordanovska-K, A-j-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Прв пат постирам во темава, па затоа имам многу производи кои не ми се само фаворити на месецот, туку ги користам долго време и сум задоволна.
    image.jpeg
    1. Балеа гел за туширање- мирисот ми е прекрасен, единствена маана е што не се задржува долго на кожата.
    2. Алверде путер за коса од авокадо- одличен! Ми ја опорави косата. Го нанесувам на влажна коса пред миење, заедно со кокосово и маслиново масло.
    3. Кокосово масло- веќе на сите се познати благодетите од маслово. Го користам за коса, кожа, во кафе, колачи, смути...
    4. Еос балзам за усни од ментол- можеби цената е повисока, но вреди за секој денар и долго трае.
    5. Активен кислород- сериозна рана испеа да ми ја затвори за 2 дена, го користам за дезинфекција и во замена на хидролат пред да нанесам масло под очите.
    6. Евелин top coat- дава убав гел ефект и трајност на било кој лак.
    7. Зиаја крема за раце од кокос- не е мрсна, но е доста хидратантна. Прекрасно мириса.
    8. Балеа лепенки за митесери- супер ги вади црнките од носот, маана е тоа што има само 3 лепенки во паковањето.
    9. Алверде пена за миење лице- го мие секој траг од шминката, а не го суши лицето.
    10. Нивеа дневен и ноќен крем за нормална кожа- многу ми одговараат на кожата. Дневната крема е и супер подлога за HD пудрата на Катрис.
    11. Алверде масло од роза и јојоба- супер за во зима, ја навлажнува и штити кожата од студот. Препорачувам да се користи како ноќен третман. Може да се става околу очи, не прави иритација ниту на очите, ниту на околуочната регија.
    12. Клиник тоник за лице- со години го користам и ми е незаменлив. Кога ќе поминам со памукчето по лицето, чувствувам како кожата ми дише.
    13. Ампули витамин Е- ги ставам околу очи, за крајниот ефект уште не сум сигурна, но кожата во тој дел ми е доста освежена.
    14. Балеа peel- off маска за лице- длабинско чисти и како да и прави пилинг и го отстранува мртвиот слој на кожа. Ја користам максимум еднаш неделно.
    15. Аура четките за контурирање и блендирање- меки, лесно се чистат.
    16. Аура вештачки трепки бр.10- изгледаат многу природно, лесни се за одржување.
    17. Меис палета со сенки- за цената се и повеќе од одлични.
    18. Катрис сет за веѓи- се состои од две нијанси на сенки за веѓи, мала чупалица и четче. Го користам некои 2 години и не знам дали некогаш ќе ги потрошам сенките. Минимално и природно ги пополнувам веѓите и за таа намена е одличен.
    19. Есенс сенка my favorite tauping- ја користам последната залиха од сенкава која ја употребувам за контурирање. Не знам со што би ја заменила, со тоа што веќе не се произведува.
    20. Катрис течен коректор- кратко време го имам, но задоволна сум. Мислев дека бр.20 ќе ми биде темна, ама супер се вклопи. Не се собира и навистина е водоотпорен.
    21. Малена моливче за уста бр. 201- омиленото моливче кое го користам и како кармин.
    22. Мас кармин- си ја најдов идеалната црвена нијанса russian red. Прекрасна структура и многу долготраен кармин.
    23. Аура фиксатор- за цената е одличен, најчесто го користам за да постигнам интензивност на светкавите сенки. Маана му е јакиот мирис на лак за коса.

Постов излезе премногу долг. Од телефон не ми успева, па доколку смета @RainBow нека го стави во спојлер.

На LollySky, buba4e89, Antolinaa и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Avery После тоникот од Clinique што нанесуваш? :)

14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Моментално ноќната крема на Нивеа. Порано на Еуцерин една, во моментов не можам да се сетам како и беше називот.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.074
    1. Спреј за тело Lagoon Sense

Балсам во вид на спреј наменет за хидрирање и негување на кожата. Се попрскува по телото, лесно се ненесува, брзо се апсорбира и не остава лепливо чувство. Има специфичен мирис на крушка кој задоволително се задржува.
    Цена: 109 ден.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.354
    Шампонот, регенераторот и спрејот за обликување за виткана коса од Yves Rocher ги купувам повторно и повторно (y)
    Презадоволна, даваат на косата сјај, волумен, не се плеска и мрси и најбитно многу убаво мириса :emo:
    VY127.jpg yves-rocher-sculpting-spray-283x300.jpg

Путерот за коса од Алверде (y)
    Го ставам 10/15мин пред бањање на сува коса, по само 3 пати користење косата ми стана мека, свиленкаста, преубава :emo:
    Picture+488.jpg

Путер за стапала од Алверде (y)
    Најмногу ми се допаѓа што не е мрсен и преубаво мириса.
    7-data.png

Крема за миење од лековита кал и тоник за чистење на лице од Алверде (y)
    Ги користам некое време, предобри, конечно најдов производи кои му годат на моево лице за чистење, кои не ми го сушат, ствараат црвенила, акни..
    4010355852595-730803_org.png IMG_20140610_180818.jpg

На Doozy, Giovanna, Chica.Loca и 13 други им се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мојава листа нема да се однесува само на ноември, некои производи се сеќавам дека ги имам купено во октомври, па затоа ќе ги напишам производите што прв пат сум ги купила, а ги користам во последниве месеци.

1. Течна пудра Revlon Colorstay (нијанса sand beige)
    После Фејсфинити на Максфактор, сакав да пробам некоја нова. Ја одбрав оваа, после еден куп прочитани рецензии и консултации со @Mishela (која патем секогаш ја гњавам, ама мислам дека не се чувствувам решителна да пробам нова пудра додека она не ми даде зелено светло :wasntme: ). Прочитав многу коментари дека е тешка пудра, ама јас па не ја осеќам така, дури мислам дека Мехетенот ми е потешка :?: Ревлонот само потешко се вади, трошам повеќе влажни марамици, тоник, млеко за чистење и слично, ама воопшто не ја чувствувам тешка на кожата. Лесно се нанесува, што мене ми е голем плус, со оглед на тоа дека обично пудрите за комбинирана/мрска кожа се доста густи. Нијансата ми се погоди ептен, а она што најмногу ми се допаѓа е трајноста. Единствено со оваа пудра немам светнало после многу саати. Во комбинација со малку камена пудра и фиксатор, ми има издржано некои 12-15 саати. А може и повеќе ќе траеше, да не требаше да ја извадам и да легнам да спијам :D Од мене чиста десетка, веќе второ шишенце трошам :) Т.е. ајде нека биде деветка, зашто пакувањето е малку непрактично, на почеток многу често на рака ми се истураше повеќе од тоа што треба. Прочитав дека има Ревлон и со пумпица, ама за 200 денари поскапа, што мислам дека не е баш рационално :tmi:

2. Nivea тоник за лице

Често менувам тоник, зашто и секојдневно го користам, па брзо ми се троши. И секогаш купувам некој нов. Овој ми се погоди, таман според мојот тип на кожа. Не сакам баш тоник што има алкохол во составот, овој има, ама е нежен, приметив дека не ме пече кожата кога го користам (што ми се случува со некои други вакви производи што содржат алкохол).

3. Avon Big&Multiplied маскара
    Малку бев скептична кога ја купував, зашто Супершок маскарите на Авон не ми се допаѓаат, единствено ми се погоди Luxe маскарата. Оваа е супер, ми се допаѓа четкичката и само еден слој ми е доволен ако не сум расположена за многу драматични трепки :D Има рецензии на интернет, можете да го видите ефектот на пред и потоа слики. Не се прават грутки, единствено уште е рано да кажам за тоа дали брзо се суши, ама еве веќе 2 месеци нема гајле, па ќе видиме.

4. S-he лак за нокти (нијанса 300)
    Сакам вакви нијанси што можам да ги комбинирам и со бордо и со темно розеви бои :) Има убава текстура и лесно се нанесува. На него пишува дека трае и до 0 дена, ама мене тоа никогаш ми се нема случено со некој лак, може затоа што често работам со секакви средства за чистење. Било каков лак да ми дадете, ќе ми се излупи за еден ден :D Така што тоа не е минус на лакот.

5. Malena лак за нокти (нијанса 56)
    Уште еден лак за нокти што го користам кога сакам да одморам од темни нијанси. Зима не ми е годишно време само за темни бои на лак, сакам и понежни нијанси, а периодов многу често го користам овој. Да напоменам дека не е многу пигментиран, ама со 2 нијанси, евентуално 3, добивате убава неутрална боја. За трајноста ќе го кажам истото како и погоре :)

6. Kate Moss кармин (нијанса 08 )
    Прв пат купувам од овие кармини, мислам дека беа на некоја акција во ДМ, па така го земав. Ми се допадна нијансата, не е премногу нападна, таман можам да ја носам на работа. Текстурата е кремаста, убаво се нанесува, а задоволна сум и од пигментираноста. За тоа каков ефект има на устата и дали ја суши, не можам да кажам, зашто јас секогаш користам балсам пред да ставам кармин.

На ines.h, Doozy, Giovanna и 17 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.354
    Bourious :inlove:
    Течна пудра - ја користам некое време предобра за мојот тен и кожа (нормална), долготрајна е, лесно се размачкува, средна покривност, убаво мириса (y)
    (Блиска има мрсна кожа и не и одговара, не е како лампион ама НЕ)
    8946234490910.jpg
    Компактна пудра - ја користам некое време, супер е, убаво матира, лесно се нанесува (y)
    KMK_Bourjois_silkedition3.jpg
    Коректор - пишува за околу очи, го ставам и на други места, супер покрива (y)
    pol_pl_BOURJOIS-HEALTHY-MIX-KOREKTOR-DO-TWARZY-51-LIGHT-9726_3.jpg
    Руменила - предобри, ги користам со месеци и месеци уште се како нечепнати, тешко се трошат :lol: долготрајни, убаво се нанесуваат, боички убави има, имам неколку (y)
    P1230163.jpg

Ух маскарава Max factor, враќав една на Алверде :@ па оваа ја избрав набрзина, ми рекоа нова била и со вртена четка, како последна мода :smirk: мислев дека чудно ќе се става и ќе се измачкам, ама не, многу лесно и едноставно се нанесува, не ги лепи трепките и ги издолжува (y)
    10211758.jpg

Последна измена: 9 декември 2016
    На sorbet, sia.bella, Doozy и 14 други им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    Apivita express beauty propolis mask - Презадоволна сум од маскава , нема некој посебно убав мирис ама мене лицето ми го прави многу убаво кога ја користам , се суши малку на лицето. Наменета е за тие што имаат масна кожа и акни.

Clinique high lenghts mascara - Кога ја земав маскарава незнаев дали ќе ми се допадне поради чудната тенка четкичка , но ми ги издолжува многу трепките , многу е добра. Претходно користев маскара на Клиник но не бев воопшто задоволна , оваа е одлична ја препорачувам.

Цена- 14 евра со попуст

На sia.bella, Doozy, Giovanna и 11 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @emkaemka на Боржуа ли се руменилата?

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.