Мат кармините на Мејбилин морам да ги пофалам , јас ја имам нијансата 670 ravishing rose , кармините се многу пигментирани , трајноста им е ок и најважно не ја сушат устата. Го имав земено 400 и нешто денари од ДМ За кремава на Мак имам пишано повеќе во трмата Мак козметика. Ќе пишам на кратко дека кремава многу ми помогна во врска со маснотијата на лицето , кожата ми стана нормална , не ми се масти воопшто ( чудно ми е од време на време, се прашувам што ставиле во кремава за да го прави такво лицето) кремава сигурно не е природна ама ми има помогнато повеќе од некои други природни креми. Исто така имав неколку акни кога почнав да ја користам и за чудо ми ги исуши Цена- 30-мл 10 евра / 50мл 32 евра Секако во темава дека ќе пишев за хајлајтерите на Мак. Го земав десно лилјаковиот - Soft frost многу е добро пигментиран , лесно се бленда со четка , и одговара совршено на светол тен како мојот Цена- со попуст 25 евра
Пилингот на Боди десертс со сигурност влегува во листата на омилени производи за летово. Мирисот не можам да го опишам , микс од разни овошја праски , кајсии (ме потсетува на некој мирис од детството) , прекрасен летен мирис и ми се допаѓа тоа што зрната се многу крупни (секако главната состојка е шеќер..) цена-9 евра/450гр Презадоволна сум од маскарава на MAC , им дава многу волумен на трепките ,ги издолжува и ги витка со тоа се добива ефект на вештачки трепки. Лесно се вади , не се рони под окото. Четката ме потсетува многу на таа розевата од Есенс. Цената е 17 евра со попуст Презадоволна сум од гелот за туширање на Корес , мириса многу убаво на бели цветови , нежно и идеално за во лето. Ми се допаѓа исто така што производов е природен. Цена- околу 6 евра 2 шишиња
Аvon planet spa treasures of the desert Еден од најдобрите путери за тело кои некогаш сум ги користела. Мисирот ме асоцира на луксуз и свила. На попуст ја задов 260 денари, редовна цена мислам дека е 590 денари. Лак Cien, го купив од Грција од Lidl, мислам дека беше 1.99 евра Ја имам оваа нијанса и со еден слој добивам ефект на гел-лак. Наредно одење ќе земам уште, го пробав на плажа, во море, не се излупи, нешто минимално на крајот на ноктите, ама повеќе од лак не може да се очекува.
Балсамов за сончање се покажа одличен чиста 10 од мене.Прв пат да не изгорам иако не се изложувам многу на сонце.Има пресладок вкус и е водоотпорен(толку што едвај го вадев при туширање кожава ја истенчив со сунѓерот),за лице потребно е едно зрно грашок да се намачка цело.На декларацијата пишува да се нанесува повеќе пати во текот на денот ама нема потреба,Ако сте цел ден на плажа доволно е само еднаш да се намачкате и нема гајле цел ден.Верувам дека ќе биде одличен и за мали дечиња.Огромна благодарност до @Biodevojka Редовна цена 400 денари во Дм за 150 мл,јас на попуст 320 го земав.
1. Maybelline Color Tattoo - Creme de Nude Сенкава ја купив како база зошто некаде слушнав дека е како замена за MAC Painterly Pot - Soft Ochre, а и некако не бев баш задоволна од базите што ги имав. Подобра одлука немам донесено одамна! Сенките ми се сега поинтензивни и далеку повеќе издржуваат за разлика од претходно, односно од утро до мрак без проблем и не ми се собираат во капаците. Кој е во потрага по добра база со жолт подтон ептен ја препорачувам, ги има во ДМ по цена од 300 и нешто денари. Спојлер: Maybelline Color Tattoo - Creme de Nude 2. Seventeen Body Silk - Passion Ги обожавам млеката за тело на Seventeen, но овој месец прв избор ми е Passion. Преубав сензуален и долготраен мирис за лето во комбинација со светкав финиш, топ избор за исончано тело. Моментално на попуст во Космо, цена околу 260 денари. Спојлер: Seventeen Body Silk - Passion 3. Trend it up - Ultra Matte Lipstick & Lip pencil 430 Брендов е на ДМ, ги имам сретнато од поодамна во странство ама освен лакчиња за нокти друго немам пробано. Видов неодамна дека ги донесоа и кај нас па земав 3 нијанси за проба. До сега овој ми е најомилен, скоро секој ден сум со него. Многу убав кремаст кармин со мат финиш, воопшто не ги суши усните и е поприлично долготраен. Единствена мана ми е мирисот, мене лично ми е малку тежок и некако пластичен, ама среќа не е долготраен. Го користам заедно со моливчето од истата нијанса и морам да напоменам дека и тоа е феноменално, по квалитет слично како старата формула на Essence моливчињата. Предност плус е тоа што се самоостречки и ми се чини не се трошат толку брзо како тие на Essence. Цена на карминот околу 250 денари, моливчето нешто под 200 во ДМ. Спојлер: Trend it up - Ultra Matte Lipstick 430
Здраво Да,кај мене се впиваше брзо иако тоа мислам дека зависи и од типот на кожата мојата е сува.Не забележав дека имам траги на купаќите,ниту на облеката за на плажа
Здраво на сите, еве ги моите омилени производи: 1. Лосион за тело со кокос и бадем на Алверде- дефинитивно еден од најомилените производи, мириса прекрасно и долго трае на кожата; 2. Спреј за тело со мирис на монои на Фитокозе - просто го обожавам, може да се испрска на цело тело и кожата прекрасно мириса. Монои е исто така еден од моите омилени мириси (заедно со кокос и лаванда); 3. Рол он на Алверде 3 во 1- дефинитивно мојот омилен не остава траги, нежно мириса и што е најважно без алуминиум; 4. Глина Расул на Институт Органика- откако ја земав само неа ја користам. Најчесто за лице (ја остава кожата неверојатно мека и чиста во комбинација со мед), а исто така ја користам доста и за миење на косата наместо шампон (косата три пати ја мијам со расул а еднаш алтерирам со шампон на Алверде); 5. Шеа путер на Институт Органика- ми се допаѓа затоа што еден производ а може за сѐ да го користам. Може да го ставам во ташна и за било што да ми затреба ако сум надвор и немам со себе производи, да го употребам; 6. Ноќен серум на база на масла- овој сама си го направив со масло од арган, макадамија, кокос и шипка. Има одличен ефект и многу сум задоволна од дејството.
Шампонот е многу добар, ми одговара баш за косата. Шампонот е за природна и фарбана кафеава коса, косата ми ја прави мека и сјајна.
Вака само кога ќе ги погледнам боите на производите ме фаќа носталгија по лето 1. S-he кармин (нијанса 127) Малку чудно делува на сликата, па ќе пробам да го доловам со зборови - има некоја портокалова/корална нијанса, кремаста структура, многу е траен, лесно се нанесува и одлично стои, особено на исончан тен Го земав без многу размислување, мислам дека го одбрав за неколку секунди, без многу очекувања. Ама супер се покажа Чини 95 денари во dm. 2. Malena лак за нокти (нијанса 91) Замислете ја истата нијанса, само во форма на лак за нокти Ја утепав од носење летово, ептен ми се свиѓа како стои, многу убава летна боја што исто така супер личи на исончан тен. Не успеав да најдам слика кај што се гледа како стои на нокти, ама еве верувајте му на мојот збор Стандард за Малена лакчињата - лесно се нанесуваат, не се тегнат, не се премногу густи и брзо се сушат. 3. Malena лак за нокти (нијанса 6) Уште едно лакче, што го менував кога ќе ми досадеше тоа горе Во живо бојата е поинтензивна, само што ви требаат два слоја. 4. Гел моливче за очи на Avon (нијанса tropical teal) Моливчињава се одлични! Многу убаво се нанесуваат, прилично се трајни, а имаат и супер нијанси. Tropical teal ми е баш летна нијанса, absolutely gorgeous 5. Sun Dance спреј за сончање (фактор 50) Бев малку скептична кога го одбрав, од ваквите производи на dm имам користено само лосион за после сончање и не знам зошто (веројатно од коментари што сум ги прочитала за Sun Dance) ама очекував лош мирис. The truth is - мирисот за спрејов потсетува на лето, баш е пријатен, а ефектот е одличен. Воопшто не изгорев, иако се печев и на многу јако сонце. Башка водоотпорен е
sekogas koga ke vlezam na temava se navrajkam na ovoj post i eve sega resiv da go citiram. mnogu mi fati okovo za onoj sea puter od organika pa me interesira koja e cenata i kade moze da go najdam zasto go nemam zabelezano po marketive
Lush body and face scrub - Ocean salt Презадоволна сум од овој производ, прекрасно го чисти лицето , составот му е од морска сол и бидејќи е доста груб на се препорачува за осетливо лице и лице со акни. Наменет е за комбинирана до масна кожа. Цена- 695 ден Lush Coalface cleanser Сапунов е најомиленотот нешто од Лаш што го користам за лице. Кожата ја чисти прекрасно , одлично ја регулира маснотијата на лицето може да се нанесе на два начина - директно сапунот да се протрие од лицето или со помош на дланките да се нанесе на кожата. Сапунот е наменет САМО за масно лице , за останатите типови кожа не се препорачува, може да го пресуши лицето. Главната состојка му е јагленот и има некој таков чуден мирис Цена - 775 денари (моето парче е нешто поголемо , цената е различна во зависност на тежината на сапунот)
@AnaKarenina I mene mi se omileni koralnite nijansi za letniov period,nekako mi davaat svezina na liceto bidejki imam zolt podton na kozata. Ne sum gi zabelezala do sega karminite na S-he,no definitifno moram da ja probam nijansava Ova e nivnata redovna cena ili momentalno se na popust?