Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Дефинитивно афтер санот од Каротен. Преубаво мириса и многу ја хидратира кожата.

На Βικτωρία, crazylady, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735

Мат кармините на Мејбилин морам да ги пофалам , јас ја имам нијансата 670 ravishing rose , кармините се многу пигментирани , трајноста им е ок и најважно не ја сушат устата. Го имав земено 400 и нешто денари од ДМ

За кремава на Мак имам пишано повеќе во трмата Мак козметика. Ќе пишам на кратко дека кремава многу ми помогна во врска со маснотијата на лицето , кожата ми стана нормална , не ми се масти воопшто ( чудно ми е од време на време, се прашувам што ставиле во кремава за да го прави такво лицето) кремава сигурно не е природна ама ми има помогнато повеќе од некои други природни креми. Исто така имав неколку акни кога почнав да ја користам и за чудо ми ги исуши :clap:
    Цена- 30-мл 10 евра / 50мл 32 евра

Секако во темава дека ќе пишев за хајлајтерите на Мак. Го земав десно лилјаковиот - Soft frost
    многу е добро пигментиран , лесно се бленда со четка , и одговара совршено на светол тен како мојот :)
    Цена- со попуст 25 евра

На teteks, Silver.E, Βικτωρία и 17 други им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735
    Пилингот на Боди десертс со сигурност влегува во листата на омилени производи за летово. Мирисот не можам да го опишам , микс од разни овошја праски , кајсии (ме потсетува на некој мирис од детството) , прекрасен летен мирис и ми се допаѓа тоа што зрната се многу крупни (секако главната состојка е шеќер..) цена-9 евра/450гр

Презадоволна сум од маскарава на MAC , им дава многу волумен на трепките ,ги издолжува и ги витка со тоа се добива ефект на вештачки трепки. Лесно се вади , не се рони под окото. Четката ме потсетува многу на таа розевата од Есенс. Цената е 17 евра со попуст

Презадоволна сум од гелот за туширање на Корес , мириса многу убаво на бели цветови , нежно и идеално за во лето. Ми се допаѓа исто така што производов е природен. Цена- околу 6 евра 2 шишиња

На BabyStyle, Silver.E, Βικτωρία и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Аvon planet spa treasures of the desert

Еден од најдобрите путери за тело кои некогаш сум ги користела. Мисирот ме асоцира на луксуз и свила.
    На попуст ја задов 260 денари, редовна цена мислам дека е 590 денари. :)

Лак Cien, го купив од Грција од Lidl, мислам дека беше 1.99 евра
    Ја имам оваа нијанса и со еден слој добивам ефект на гел-лак. Наредно одење ќе земам уште, го пробав на плажа, во море, не се излупи, нешто минимално на крајот на ноктите, ама повеќе од лак не може да се очекува.

На teteks, Silver.E, Βικτωρία и 8 други им се допаѓа ова.
  5. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    Каде го има и која цена е?

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    20258297_1910365809226083_3840280631356078870_n.jpg
    Балсамов за сончање се покажа одличен чиста 10 од мене.Прв пат да не изгорам иако не се изложувам многу на сонце.Има пресладок вкус и е водоотпорен(толку што едвај го вадев при туширање кожава ја истенчив со сунѓерот:D),за лице потребно е едно зрно грашок да се намачка цело.На декларацијата пишува да се нанесува повеќе пати во текот на денот ама нема потреба,Ако сте цел ден на плажа доволно е само еднаш да се намачкате и нема гајле цел ден.Верувам дека ќе биде одличен и за мали дечиња.Огромна благодарност до @Biodevojka
    Редовна цена 400 денари во Дм за 150 мл,јас на попуст 320 го земав.

На Βικτωρία, ivancekitty, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  7. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    220 Космо

8. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    1. Maybelline Color Tattoo - Creme de Nude
    Сенкава ја купив како база зошто некаде слушнав дека е како замена за MAC Painterly Pot - Soft Ochre, а и некако не бев баш задоволна од базите што ги имав. Подобра одлука немам донесено одамна! Сенките ми се сега поинтензивни и далеку повеќе издржуваат за разлика од претходно, односно од утро до мрак без проблем и не ми се собираат во капаците. Кој е во потрага по добра база со жолт подтон ептен ја препорачувам, ги има во ДМ по цена од 300 и нешто денари.

2. Seventeen Body Silk - Passion
    Ги обожавам млеката за тело на Seventeen, но овој месец прв избор ми е Passion. Преубав сензуален и долготраен мирис за лето во комбинација со светкав финиш, топ избор за исончано тело. Моментално на попуст во Космо, цена околу 260 денари.

3. Trend it up - Ultra Matte Lipstick & Lip pencil 430
    Брендов е на ДМ, ги имам сретнато од поодамна во странство ама освен лакчиња за нокти друго немам пробано. Видов неодамна дека ги донесоа и кај нас па земав 3 нијанси за проба. До сега овој ми е најомилен, скоро секој ден сум со него. Многу убав кремаст кармин со мат финиш, воопшто не ги суши усните и е поприлично долготраен. Единствена мана ми е мирисот, мене лично ми е малку тежок и некако пластичен, ама среќа не е долготраен. Го користам заедно со моливчето од истата нијанса и морам да напоменам дека и тоа е феноменално, по квалитет слично како старата формула на Essence моливчињата. Предност плус е тоа што се самоостречки и ми се чини не се трошат толку брзо како тие на Essence. Цена на карминот околу 250 денари, моливчето нешто под 200 во ДМ.

На Βικτωρία, ivancekitty, AnaKarenina и 13 други им се допаѓа ова.
  9. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Здраво, сакам да те прашам дали лесно се впива балсамот и дали остава бела трага? Фала однапред :)

На Βικτωρία и kala21 им се допаѓа ова.
  10. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На Βικτωρία, ivancekitty, EMoonlight и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Здраво:)
    Да,кај мене се впиваше брзо иако тоа мислам дека зависи и од типот на кожата мојата е сува.Не забележав дека имам траги на купаќите,ниту на облеката за на плажа:)

12. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на сите, еве ги моите омилени производи:

upload_2017-7-29_10-46-7.jpeg

1. Лосион за тело со кокос и бадем на Алверде- дефинитивно еден од најомилените производи, мириса прекрасно и долго трае на кожата;
    2. Спреј за тело со мирис на монои на Фитокозе - просто го обожавам, може да се испрска на цело тело и кожата прекрасно мириса. Монои е исто така еден од моите омилени мириси (заедно со кокос и лаванда);
    3. Рол он на Алверде 3 во 1- дефинитивно мојот омилен не остава траги, нежно мириса и што е најважно без алуминиум;
    4. Глина Расул на Институт Органика- откако ја земав само неа ја користам. Најчесто за лице (ја остава кожата неверојатно мека и чиста во комбинација со мед), а исто така ја користам доста и за миење на косата наместо шампон (косата три пати ја мијам со расул а еднаш алтерирам со шампон на Алверде);
    5. Шеа путер на Институт Органика- ми се допаѓа затоа што еден производ а може за сѐ да го користам. Може да го ставам во ташна и за било што да ми затреба ако сум надвор и немам со себе производи, да го употребам;
    6. Ноќен серум на база на масла- овој сама си го направив со масло од арган, макадамија, кокос и шипка. Има одличен ефект и многу сум задоволна од дејството.

На teteks, Βικτωρία, ivancekitty и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    jelenaswonderfulcolors.blogspot.com Balea handcream.JPG Дефинитивно сите овие креми,одлични се за суви раце.

На Oxymoron, crazylady, ivancekitty и 3 други им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    Шампонот е многу добар, ми одговара баш за косата. Шампонот е за природна и фарбана кафеава коса, косата ми ја прави мека и сјајна.

aaa.jpg

На Βικτωρία, Annath, ivancekitty и 3 други им се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Вака само кога ќе ги погледнам боите на производите ме фаќа носталгија по лето :sun:

1. S-he кармин (нијанса 127)
    s-he-stylezone-magic-colours-lippenstift-nr-131-125-rot--10004332_B_P.jpg
    Малку чудно делува на сликата, па ќе пробам да го доловам со зборови - има некоја портокалова/корална нијанса, кремаста структура, многу е траен, лесно се нанесува и одлично стои, особено на исончан тен :makeup: Го земав без многу размислување, мислам дека го одбрав за неколку секунди, без многу очекувања. Ама супер се покажа (y) Чини 95 денари во dm.

2. Malena лак за нокти (нијанса 91)
    malena_lak_za_nokte_91_306.jpg
    Замислете ја истата нијанса, само во форма на лак за нокти :) Ја утепав од носење летово, ептен ми се свиѓа како стои, многу убава летна боја што исто така супер личи на исончан тен. Не успеав да најдам слика кај што се гледа како стои на нокти, ама еве верувајте му на мојот збор :D Стандард за Малена лакчињата - лесно се нанесуваат, не се тегнат, не се премногу густи и брзо се сушат.

3. Malena лак за нокти (нијанса 6)
    17159075541_6bfa74809c.jpg
    Уште едно лакче, што го менував кога ќе ми досадеше тоа горе :) Во живо бојата е поинтензивна, само што ви требаат два слоја.

4. Гел моливче за очи на Avon (нијанса tropical teal)
    e7F3hYeYyYNN52daDnQ9w.jpg
    Моливчињава се одлични! Многу убаво се нанесуваат, прилично се трајни, а имаат и супер нијанси. Tropical teal ми е баш летна нијанса, absolutely gorgeous :inlove:

5. Sun Dance спреј за сончање (фактор 50)
    SUNDANCE-Transparent-Sun-Spray-SPF-50-200-ml-Last.jpg
    Бев малку скептична кога го одбрав, од ваквите производи на dm имам користено само лосион за после сончање и не знам зошто (веројатно од коментари што сум ги прочитала за Sun Dance) ама очекував лош мирис. The truth is - мирисот за спрејов потсетува на лето, баш е пријатен, а ефектот е одличен. Воопшто не изгорев, иако се печев и на многу јако сонце. Башка водоотпорен е (y)

На sia.bella, Βικτωρία, Mihaela91 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    download.png images.jpg eveline_total_action_8in1_898.jpg

На IM.TMKQ, ivancekitty, sia.bella и 4 други им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    sekogas koga ke vlezam na temava se navrajkam na ovoj post i eve sega resiv da go citiram. mnogu mi fati okovo za onoj sea puter od organika pa me interesira koja e cenata i kade moze da go najdam zasto go nemam zabelezano po marketive

18. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Во ДМ овие две недели е на попуст, мислам дека е 275 денари.

На Βικτωρία и marchi-cool им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735
    Lush body and face scrub - Ocean salt

Презадоволна сум од овој производ, прекрасно го чисти лицето , составот му е од морска сол и бидејќи е доста груб на се препорачува за осетливо лице и лице со акни. Наменет е за комбинирана до масна кожа. Цена- 695 ден

Lush Coalface cleanser

Сапунов е најомиленотот нешто од Лаш што го користам за лице. Кожата ја чисти прекрасно , одлично ја регулира маснотијата на лицето може да се нанесе на два начина - директно сапунот да се протрие од лицето или со помош на дланките да се нанесе на кожата. Сапунот е наменет САМО за масно лице , за останатите типови кожа не се препорачува, може да го пресуши лицето. Главната состојка му е јагленот и има некој таков чуден мирис
    Цена - 775 денари (моето парче е нешто поголемо , цената е различна во зависност на тежината на сапунот)

На P.S.love, sia.bella, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @AnaKarenina
    I mene mi se omileni koralnite nijansi za letniov period,nekako mi davaat svezina na liceto bidejki imam zolt podton na kozata. Ne sum gi zabelezala do sega karminite na S-he,no definitifno moram da ja probam nijansava :) Ova e nivnata redovna cena ili momentalno se na popust?

Последна измена: 14 август 2017
    На Βικτωρία и AnaKarenina им се допаѓа ова.