Омилени продукти на месецот

Discussion in 'Тело' started by frutini, Feb 25, 2011.

1. beautys20

beautys20 Популарен член

Од Lilly го земав Белград ! Многу ми е жал што го нема никаде и јас барав во ДМ , се мислам на iherb да порачам ! Има и специјално за акни .. :(

2. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Може да ми кажеш каде да го набавам лакот и која цена е ? Фала :D

3. Luminary

Luminary Форумски идол

Еве и јас ако може да кажам бидејќи го користам. Го купувам од ДМ, околу 160ден. е. Мислам дека го има и во Космо.
    Јас го користам како основа, пред да ставам лак. Го прави лакот поиздржлив и ноктите поцврсти.^_^

La_Luna and SnowDOG like this.
  4. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Фала ти :inlove:

Luminary likes this.
  5. ванилала

ванилала Популарен член

Во Зегин е најевтин мислам

SnowDOG likes this.
  6. viviette

viviette Истакнат член

Здраво Minci13, јас ја купив од аптеката Еурофарм во ТЦ Рамстор :) Можеш да прашаш и на нивната страна на фб дали ја имаат на други места. Дефинитивно ја препорачувам! :inlove:

Minci13 likes this.
  7. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Од каде ја зема ти маската? Во кој фризерски салон ја има?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Од Сандра Есклузив.

BarbaraMorii likes this.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од кога не сум пишувала на темава , сега има реферати да пишувам :rofl:

1. Nivea fresh comfort 0% aluminium

Овие дезодоранси на Нивеа се моето ново откритие кога се работи за дезодоранс без алуминиум. Претходно користев еден на BU - но каде мирисот не ми се допадна баш , туку и не штити баш како што треба како овој на Нивеа. Го препорачувам.
    2. Kerastase densifique bain densite - шампон за волумен
    Иако не се работи за природен шампон , премногу сум изненадена каков волумен ми дава , откако ќе се измијам косата ми е многу погуста и имав проблем со опаѓање минатите месеци , од кога почнав да го користам косава веќе не ми опаѓа како претходно. Не ми прави иритации , чешање , првут , ниту ја слепува косата. Напротив. Маана е што е скап (на попуст кај нас во Гр се наоѓа често 250мл - 15 евра , 500мл 30 евра и 1литар 50 евра) ама ќе правам паузи од време на време па пак ќе го купувам :D
    3. Alverde hand cream Its cold outside

Презадоволна од кремава за раце , мириса прекрасно на ванила , рацете ги омекнува одлично , ја користам постојано , си ја носам во чанта и постојано си нанесувам :) Ме интересира дали истата секоја зима ја има во продажба или?

5. Dr.Hauschka Claryfing day oil

Маслово го зборев на форумов (во негативна смисла) и не ми се верува дека сега пишувам за него во темата за омилени продукти :D
    Кога го пробав пред година дена , не ми се допадна , ама воопшто , не знаев како да го нанесувам и слично. Го имав на тестерче тогаш , во мало стаклено шишенце и ми излегуваше многу повеќе производ него ли што е потребно. Сега решив со попустите да го земам заедно со тоникот на Др.Хаушка и да го нанесувам веднаш на влажно лице. Ставам 2 капки , лицето буквално како да е жедно и да му треба вода. Го впива веднаш , и од кога ќе се нашминкам лицето ми изгледа беспрекорно. Имам уште малку и од кремата Мелиса па знам понекогаш и да ги измешам , да не ми стои така кремата. Многу сум задоволна. Е сега е зима и на ладново ми одговара , не знам како ќе биде во пролет/лето со мојава мрсна кожа :wasntme: ќе видиме , тогаш може и да го ставам на пауза :)

6. Lancome - La vie est belle l`eclat

Омилен парфем овие два месеца , го добив на подарок за Божиќ и од тогаш секојдневно го користам. Го препорачувам за тие што сакаат по интензивни парфеми :)

Last edited: Jan 18, 2019
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Убаво можам да ја расчешлам косата. А има и убав мирис.

11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Штетни состојки или не, овој дезодоранс ми овозможува најдобра заштита од сите до сега што ги имам користено па и мирисот му е совршенство. Не ми прави флеки на облеката и можда не 48 ама 24 часа верувам дека држи.

Имам проблем со крварење на непца но откако почнав да ја користам четкава крварењето е драстично намалено, влакненцата се доста меки но сепак после четкање забите се чувствуваат чисти.

Ја имам користено и виолетовата. За 49 денари сметам дека добивам одлична паста, да не речем дури и подобра од поскапите пасти на Colgate со кои свежината во устата ми се губи одма после миењето. За разлика од нив со Dontodent се осеќа свежината долго после миењето и почисти ги чувствувам забите.[​IMG]
    Мислам дека спрејов директно на суканици ако го испрскате ќе можете да ги расчешлате без проблем. Е до толку е!! Многу сум задоволна, ја прави мека и сјајна косата го нанесувам на мокра коса и ја расчешлувам. Мирисот му е исто така добар но не можам да кажам дека трае многу долго после фенирањето. Како и да е, продуктов навистина вреди и сигурно би го купила пак.
    Уште еден производ од Kallos од кој што сум презадоволна. Има мирис буквално на чоколаден пудинг мислиш дека треба да го сркнеш а не на коса да го ставиш. Бидејќи косата ми е фарбана ми е доста сува и оштетена но со користење на маскава многу ми е омекнува и не ми изгледа на сено. Го нанесувам од средината на косата кон врвовите во мала количина и убаво го разнесувам па потоа ја плакнам. Косата ми лизга низ прсти од што е мека, мераци.
    Со оглед на цената на овој шампон не очекував некој добар квалитет и некои добри резултати по миењето. Ама буквално ми го докажа спротивното. Со овој шампон косата ми имаше многу волумен и визуелно изгледаше многу погуста отколку што навистина е. Мека ми беше, немав проблем со расчешлување. За мирисот нема потреба да дискутирам, мислам дека и тоа има голем удел во фактот што повторно ќе го купам овој шампон. Навистина, ова е најдобриот шампон што го имам користено периодов.

Оваа прекрасност само што ја купив знаев дека ќе ми биде омилена, првично ради мирисот. Преубав и интензивен мирис на ванила кој што се задржува на кожата по мачкањето. Не е мрсен и веднаш се впива во кожата и ја прави премногу мека дури и ме извади од памет кога се пипнав откако се намачкав. Вреди за секој денар.

Babyby, koritsaki, Alisa22 and 10 others like this.
  12. Shalitra

Shalitra Популарен член

од каде ја купи чоколадната маска на калос и спрејчето за расчешлување?

13. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Alverde крема за лице со камилиза за осетлива кожа
    имам осетлива кожа и оваа крема многу ми се погоди. Нежна е и се упива многу брзо, го прави лицето меко и го хидрира одлично. Камилицата ја ублажува кожата и спречува црвенило. Мирисот е нешто измеѓу цвеќиња и манго.

Maybelline Fit Me Foundation - течна пудра
    Никогаш не сум земала мат пудри посебно во овај период кога времето е ладно пошто ми се суши
    многу кожата на лицето и мат пудрите секогаш ми ги истакнувале линиите. Ја зедов оваа дека декларира дека е ''poreless'' и дека има измазнувачки ефект на порите па си реков да ја пробам. Ми се допадна многу лесно се нанесува и се блендира, го измазнува лицето. Мат ефектот трае скоро цел ден (освен ако не се испотиш многу нормално) и изгледа одлично и кога ќе ставиш камена пурда врз неа не изгледа суво
    Balea дезедоранс без алуминиум

не очекував ништо посебно од дезедорансов го зедов ради тоа што нема алуминиум и мириса преубаво, но се покажа доста подобар од многу поскапи дезедоранси што ги имам користено. Трае долго време и вреди многу за цената околу 70ина денари во ДМ :)

Balea Aqua Tuch Maske - Маска за лице

Одлично го хидритира лицето, многу е смирувачка и ја затега кожата

Harper, dayla, duffi and 13 others like this.
  14. Luminary

Luminary Форумски идол

Шампонов според мене е најдобар од сите што сум ги користeла.
    1.Коренот ми се зајакна.
    2.Косата веќе не ми паѓа како порано.
    3.Ми ја прави косата многу мека.
    4.Три дена по миењето и косата сеуште не ми е замастена како со другите шампони.
    5.Има убав состав, без штетни состојки и мириса убаво.
    Само малку брзо го трошам дека имам долга коса па ставам повеќе, ама не е страшно :D

dunika, carangigia, duffi and 14 others like this.
  15. Animali

Animali Популарен член

1. Melem лабело за усни: На сите суштества со пресензитивни усни како моите, топло ви го препорачувам :D Текстурата му е густа и супер, доволни се 3-4 нанесувања за цел ден и трае на усните.
    2. Dove сапун за ексфолијација: Омилен не само на месецот, туку на годината и за секоја наредна што ќе доаѓа. За само 60-тина денари инвестирани добивам назад кожа исчистена од поткожни влакна и флеки од истите.
    3. Spring paradise, парфем на Creation Lamis: Совршени ноти за сите љубители на освежителните цветни мириси. Многу елегантен и женствен, траен е и едноставно совршен. Има доза на јакост, ама ненападност, освежителен и енергичен парфем.

dayla, duffi, Aschenputtel and 8 others like this.
  16. beautys20

beautys20 Популарен член

Fifi84 likes this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ricinus-Mokap.png
    Почнав да го користам уште од пред еден месец, стварно има ефект, задоволна сум.

ulric_de_varens_mini_love_toaletna_voda_25ml_290.jpg
    Го купив без да го помирисам, верував дека ќе биде добар, а испадна и подобар од што очекував.

buba4e89, duffi, Aschenputtel and 3 others like this.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

s-l1000.jpg

Чекав да ја потрошам и другата половина па да напишам мислење (секако ќе се најдеше во темава). Има ситни гранули и пилингот воопшто не е груб. Има доволно за нанесување на цело лице, мислам дека може да се користи и повеќе од 2 пати. Јас го нанесувам (прилично) рамномерно на сите делови од лицето и масирам 2-3 минути па потоа плакнам со топла вода. Резултатот дури и не ми се веруваше дека ќе испадне така, кожата ми е премека не можам да прекинам да се галам и прекрасниот мирис се задржува на лицето (првиот пат ми траеше едно 10 часа сигурно). Дефинитивно го препорачувам овој производ.

19. bela.m

bela.m Популарен член

Која му е намената на рицинусовото масло и за што конкретно го користиш? Цена на истото ако може и од каде го набавуваш? Благодарам :*

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Рицинусовото масло го забрзува растот на косата, пред секое миење ставам на коренот и го оставам еден саат, некогаш саат ипол да отстои па се мијам. Еден месец го користам и задоволна сум како напредува растот на косата. :) Ставам и на веѓите, има и тука згуснување. Може и за трепки да се користи. За цената мислам 120-140 беше, тука некаде, во аптеките го има.

bela.m likes this.