DM you did it again! Не знам дали е споменат производов претходно, не листав наназад. Случајно го зедов, ми фалеше лосион. Пишува дека е флуид за тело од био-нане и био-зелен чај. Има леплива и густа текстура, безбоен. Кога се намачкав првиот пат помислив дека сум утнала и дека е уствари купка и дека треба да се одмива (не пишува некаде начин на употреба). Пробуричкав на интернет и испадна дека е серум. ПА ТАКА КАЖЕТЕ! Озбилно, кој ли им ги преведува етикетите? Како и да е, јас сум стварно презадоволна. Содржи хијалуронска киселина (сигурна сум дека и ова им беше напишано погрешно ) и ѓумбир, хидрира доста, ми ја исчисти „зимската егзема“ на раце за два дена. Башка има чист медицински мирис, како кога влегуваш во аптека.
Sungerceto koja cena e i od kade ti e zemeno.. i za pudrata na essence na kakov ten najmnogu odgovara, dali e za suva koza i.koja e cenata.
Здраво сунгерчето е од Cosmo tinex мислам околу 500 денари Пудрата одговара на нормална кожа до комбинирана . Мојата е комбинирана , мислам дека и за сува со добра крема или прајмер ќе одговара . Цената е околу 20 evra
Јас имав користено течна пудра и кармин од есенс не се сеќавам на цените одамна е, а цените им беа прифатливи.. се зачудив за оваа камената 1200 ден. Прилично скапа за тој бренд, не дека е лош бренд но има далеку подобри од есенс
Јас се извинувам не прочитав добро , мислев за пудрата на кико.. Инаку на есенс е многу ниска цена под 200 денари , а за сува кожа мислам дека нема да одговара баш бидејки ги истакнува сувите делови
Го купив од City Mall, инаку пишува дека е лимитирана едиција. Имаше останато два, можда веќе ги распродале. Цена... не ме држи за збор, мислам дека не беше поскапо од 250ден.
Не на месец, година и век! Секакви гелови имам пробано, те Балеа, Алверде па Авен, Еуцерин итн, и не можам да ги споредам со ова волшепствово. Имав ужасна кожа, чудни болни акни, нечисто лице, ама овие две ме спасија. Ми се измазни лицето, преубаво ми ја чистат кожата и воопшто не се агресивни. Да не зборам дека се џабе, околу 100 денари. Минус, се наоѓаат само во Лидл. Essence fresh & fit primer Прајмеров си ја нема баш онаа типична прајмер намена, да затне и измазни пори и тако то, туку да ја освежи кожата и поубаво да се нанесе пудрата. Има мини ситни светки кои даваат некој убав сјај. И има сасвим океј состојки, според cosDna. Не е за многу масно лице. Catrice re touch brightening corrector Лесен, природен изглед и убава покривност. Balea body serum Еден од најубавите лосиони што сум ги користела. Веднаш упива, што ми е многу битно, кожата е многу мека, мазна и сјајна, и мириса на чисто.
За месец Февруари 1. Golden Roses Hd foundation 110 and 109 Пудрата е преубава и трајна. Има лесна текстура. За секој ден, за работа е одлична. 2. Makeup revolution Conceal and Define concealer 6.5 Одличен, за тие пари дури преквалитетен. Го нарачав од бјутибеј и пак ќе го нарачам. Го тестирав за на работа и трае додека не го избришам. 3. Golden roses hd коректор Се пожалија членки дека им се скинало сунѓерчето. Јас немав таков проблем, ниту го тегнев со рака. Сеуште имам од него,а го купив пред 6 месеци. Нијанса 07 и е преубав, не се собира, лесно се размачкува. 4. Colourpop eyeshadow bouncy За оваа сенка само позитивни критики имам. 3$ од сајтот на colourpop + free shipping. Пигментација на највисоко ниво, трајност додека не ја отстраните од очи. Има слика во соодветна тема "Сенки за очи". 4. The ordinary niacinamide + zinc Овој производ е фален во темата, јас го нарачав да го пробам. Имајте во предвид дека ова што ќе го пишам е за комбинирана кожа. Овој производ ми се допадна затоа што ми ја намали мрснотијата на лице, го користев 1 месец само навечер и потоа нанесував крема за лице Нивеа. Првите неколку дена немав ништо, никаква реакција. Со оглед дека имам суви образи после осетив реакција печење и лишаи. Сувоста се зголемила, па место да чекам 30 мин од нанесувањето па да нанесам крема за лице, почнав веднаш да ставам крема. Деновите по таа реакција и промената на начинот на нанесување лицето ми се подобри. Потоа бев во оние денови пред добивање каде што се исфрлам на брадата и носот, за жал тука не ми помогна. Помина точно месец дена, јас имам некоја бубулица полна со гној, но за намалување на себумот го препорачувам. Пудрите ми легнуваат подобро, подолго траат, не ми се мрси т-зоната. Јас останатите производи од оваа колекција нема да ги нарачам, но во иднина повторно би го нарачала ниацинамидот.