Дефинитивно овој мелем за егзема. Претходно со месеци се мачкав со се и свашта без никаков ефект. Од овој мелем ми помина за само неколку дена. Спојлер: Пред и потоа: Пред и потоа:
@Irreplaceablee Едно инфо - кремот на Скендер содржи голем процент на кортико (затоа и има брзо видливи резултати) и не смее да се користи долго. Универзално му е кремчето а и налепницата( не е поврзана исхраната со некои дијагнози,нели).
Однесете го на Фармацевтски факултет ќе ви кажат што се содржи мило ми е за добрите резултати, но јас од ваквите "домашни препарати" имам прелошо искуство и последиците уште ги носам.
Па ако некој веќе го однел, може да го стави тука извештајот од испитувањето, за да знаеме и ние другите. Оти немаме сите време да носиме креми на испитување.
Јас негде прочитав дека нема кортико, дека е однесен на испитување. Не знам не се разбирам, само знам дека многу ми помогна.
Колку што знам за сува и оштетена коса е,а јас имам мрсна коса и ми издржа 4 дена без да ми се измрси неверојатен сјај дава. Фаворит засекогаш го препорачувам.
The body shop - Pink grapefruit body yogurt Прв пат купувам ваков производ од Боди шоп , наречен јогурт за тело многу сум задоволна, и убаво мириса , и лесно се впива , за лето е одлично. Го ставам во фрижидер пред да се мачкам , вистинско освежување е за кожата The body shop - Honey bronze leg mist Секојдневно го користам овој производ , бидејќи сум многу бела (а сега лето носиме фустани/шорцеви ) и не сакам да се изложувам на сонце плус поради бременоста , одлично си ја врши работата. Во вид на спреј е , остава некоја бронзена нијанса , лесно се размачкува , брзо се суши и не се копира на облека. Има многу убав мирис на мед , а и во составот содржи мед
Балсамов ме спаси од алергијата на сонце. Мислам дека цената му беше околу 250 ден, далеку поекомомичен и супер си ја врши работата. Претходно купував Еуцерин за алергија на сонце што чинеше 1000 ден.
Avon Nutra Effect Chia Seed Body Lotion - Лостионов за тело на авон со екстракт од чиа семе. Одличен за во лето, многу лесен и брзо се упива. Ја хидрира кожата 48 сати како што декларира на пакувањето. Нема некој штетни хемикалии, погоден е за сензитивна кожа. 400 ml Nivea Sensitive Body Lotion - Chamomile Extract - Исто и овај лосион на нивеа со екстракт од камилица за сензитивна кожа. Добро хидрира, лесен и погоден за во лето. 250 ml Alverde Aqua Hydro Waschgel - Гелов за миење лице на алверде. Ова ми е трето шише, дефинитивно најдобриот продукт за миење на лице за нормална/комбинирана кожа според мене. Овај ми одговара најмногу на мојот тип на кожа од сите што сум ги пробала од ДМ и други. Нема да згрешите, ефтин е, со природни состојки, хидрира и ја освежува кожата без да ја суши. Го смирува лицето, црвенилото и ги чисти нечистотиите и шминката. 150 ml Essence Lash Princess Mascara - False Lashes - Зелената маскара на есенс од линијата Lash Princess, после многу пофалби на интернет и на форумов решив да ја пробам. Предобра е, ги извиткува, издолжува и згустува трепките
1. Catrice Liquid Camouflage Concealer - за овој коректор можам да кажам дека е прекрасен, покрива добро и не е cakey. 2. System Coiffeur Curly Glaze
Косата никогаш не ми била поубава, и што е најважно не содржат силикони и слично.. Посебно млекото мириса прекрасно и косата ја омекнува и чуствувам дека ја храни.Топло ги препорачувам..