Balea bodycreme, добро хидрира, брзо се впива и кожата е мека долго време. Штета што мирисот не трае подолго. Цена 185 ден. Essence lash princess. Не знам веќе по кој пат ја купувам. И покрај толку пробани маскари, секогаш и се враќам. Остава баш црна боја, ми ги издолжува трепките и не се размачкувам како со некои други маскари. Цена 219 ден. Rimmel Exaggerate Eye Definer Waterproof Pencil 212 rich brown, темно кафен молив со ладен подтон кој ми го замени црното моливче. Воопшто не се размачкува и дури и кога сакам да ја омекнам линијата со сунѓерчето треба навистина да се потрудам. А од друга страна, се нанесува многу лесно. Цена 165 ден. Wet n wild color icon single eyeshadow Nutty, кафена светкава сенка со ладен подтон. Не е многу пигментирана, па лесно може да се нанесе на цел капак за дневна варијанта, без да биде нападно. Цена околу 130 ден., често е и на попуст. за 110 ден.
Бананата е одлична ама оваа уште подобра,многу добро ја хидрира косата ја прави како свила и многу сјајна
1. CeraVe Facial Moisturizing Lotion Ако следите и читате доста странски влогови ве закопкало за CeraVe. Имав лоша реакција на лицето при патување и од првата аптека ја земав кремава како најнеутрална и безбедна. Нема мирис нема тежок мастен филм, прекрасно се впива и ја остава кожата хидрирана и смирена. Како чаша вода за кожата. Пакувањето е најхигенското и најпрактично за крема за лице кое сум го имала некогаш. Презадоволна, препорачувам. 2. Dr. Jart Ceramidin Facial Mask Dr Jart е корејската козметика позната по гумените маски во чашка. Имаат лосион со керамиди кој е малку поскап, ама после маскава би го земала. Керамидите ја обновуваат хидратантната бариера на кожата, маскава е препородување на лицето и доаѓа со доволно серум за уште три дена да нанесувате. По три дена кожата е предобра. Најефективната маска - третман која сум ја пробала. 3. Clinique 72 Hour moisture surge крем за лице што два луксузно чувство на хидрираност, свежа кожа наситена, без мрсен финиш, гелеста структура, се впива брзо и навистина држи свежина и по миење на лицето. Под шминка се покажа одлично, држи пудра до 10 часа. Ако можев да бирам идеален крем за идната сезона на ветер и студ би бил овој. Бонус, го има во пакување од 75мл.
Органски крем за лице со алое вера. Најдобро вложени пари за крем после толку години експериментирање и безуспешна потрага по креми, од најевтини до најскапи. Ја купив во Зегин, околу 400 денари. Наменета е за секој тип на кожа, лесно се впива, не е потребна огромна количина за да се нанесе на цело лице и не остава мрсен слој на кожата откако ќе се нанесе. Ја нема онаа тешка текстура како кај некои креми. Нема јак мирис и не се чувствува толку по нанесувањето. Често ја чувствував кожата затегната и сува, особено по миењето или при премногу ниски или високи температури се случува и да ми се излупи, па конечно најдов нешто соодветно за хидратација.
Za kremava potpishuvam so dve race! Mi go izregulira sebumot vo T-zonata,bas se primetuvam deka voopsto ne svetam (imam kombinirana koza i tesko naogam soodvetna krema)
Девојки каде да го најдам овој гел за туширање,го добив на поклон и ми е незгодно да прашам од каде е купено и колку пари.Фала ви мили мои.
Macakaрa max factor 2000 calorie веќе 4 пати ја купувам ми дава волумен, издолжува, и ми стои цел ден.Препорака се наоѓа често на попуст до 300 денари. Makeup revolution бронзер, руменило и хајлајтер одлични нијанси за светла кожа.Брозерот е неутрален ниту премногу јак ниту пак чуден под тон, руменило и хајлајтерот се премногу пимгменитирани од Марс се приметува дека имам ставено така ги употеребувам за ноќно излегување. ЕLF руменило нијанса mellow mauve супер се бленда неутрално и не се приметува дека имам руменило. Essence пудра супер прекривеност одлично ми е за секој ден не се приметува дека имам пудра и не морам да нанесувам додатен коректор ми стои 6часа на лице, кармионот е бр.28 пишува траен но не е.Туку е Кремаст и сјајен и треба нон стоп да го корегирам, нанесувам. Голден роус класичен лак за нокти , бр65 бордо вишња боја со светки.За подолго да трае секако top coat инаку за 2 дена лак нема.
Ова ми е врв овој месец. Од поодамна го имав купено и незнам што чекав до сега за да го користам. Според мене единствен гел за туширање кој толку изнтензивно мириса и после туширањето.
Навистина дава изглед на гелни нокти,не прави меурчиња како другите до сега што сум ги користела,брзо ми го суши лакот,зошто инаку мене со саати и саати не ми се суши и трае,цела недела си го носам лакот што го ставам.
Лаковите нa Хема, од линијата Long lasting. Од кога дојдов во странство купив случајно еден од од овие лакови, колку да имам било каков. Презадоволна сум, трајни се многу, попрво ноктите ми подраснуваат, отколку лакот да се излушти или да распука. Брзо се сушат, и два слоја се доволни за ноктите да изгледаат прекрасно. Има голем избор на преубави бои, јас ги имам овие два моментално, и дефинитивно ќе ја надополнам колекцијата.