Дали би одговарал за масна коса? Баш ми треба шампон против опаѓање, но многу бргу ми се масти косата па и за тоа треба да ми е погоден.
Па и јас имам масен скалп, ок е, два пати неделно ја мијам косата. Не ми се мрси ништо повеќе од други шампони што ги имам користено, исто ми е. Секако си ставам и регенератор после, не е од истава линија, друг е. Три дена ми е ок, веќе четвртиот ден се масти. Иначе не е против опаѓање, за згуснување и зацврстување е.
Дали ги има во Мк? Дефинитивно најомилените производи, за месецов! Трите производи на Оливал, и сите серуми на Revox, нешто ново и прекрасно, особено за проблематична кожа, како што имам јас. Нешто поубаво немам ставено на лице, многу сум задоволна, сите производи се достапни кај нас во ДМ, со доста прифатливи цени.
Во Белина го има, 410 му е редовна цена, сега е на попуст, додуша за онлајн купување, не знам во продавницата која цена е.
Top coat Голден Роуз омилен ми е не само месецов туку општо , ми дава добар сјај и ми трае подолго лакот.Обично ги купувам во комплет гел лак и top coat, но сега го немаше, па така го купив top coat во комбинација со друг лак од Голден Роуз.
Прекрасен тоник за лице, ама прекрасен. Ќе си пукнам од мука зашто изгледа последниот го земав од Росман и сеа никаде не можам да го најдам, спремна бев залихи да си носам. Лесно се упива, како дел и од утринска и од вечерна рутина одличен ми е, ми го сака кожата. Мислам доста ми помогна за хидратација. И многу мнооогу мала количина е доволна за цело лице и врат, супер се размачкува.
1. Lush Aromaco Го порачав по прочитани коментари овде и не згрешив. Не спречува потење, ама најважно е дека не мириса лошо после неколку часа, како другите без алуминиум. Дефинитивно ќе го порачам пак. 2. Супер ми се за нега на кожа после депилација. Нема толку црвенило и маслото баш ја омекнува кожата и го отстранува добро восокот. 3. Омилени мислам засекогаш ќе ми бидат. Досега пробани од лаванда, кафеав шеќер и бобинки. За сува коса се предобри! 4. Маската е супер за сува и фарбана коса. Дава мекост и сјај и убаво мириса.
Млеко за коса - Балеа. Супер ми е. Веќе не користам маски при бањање/туширање. Што ми скратува многу на време под туш. Ја омекнува исто како и силиконски маски и регенератори, така што вреди навистина. Мене искрено и ми трае мноогу долго. И цената е повеќе од добра Веќе повеќе од 4-5 месеци го користам ,па да го вметнам меѓу омилените без двоумење Оливал Мицеларна вода Веќе сите ја користиме ПРЕДОБРА! Колку ми е криво што порано не сум ја открила. Толку ми го исчисти лицево, што ништо друго не ставам веќе само неа, чистач и крема! Некогаш само со неа ќе се поминам така се освежам, од што ми е преубава и нежна Гарниер БИО крема за лице Гарниер пријатно ме изнанади со оваа линија БИО. Кремава е предобра за мрсна и комбинирана. Заедно со Оливал мицеларната ми е комбинација за животов И мицеларната од оваа линија ја пробав, добра е.. но, далеку е од Оливал.. Многу добро матира, јас ја ставам преку ден кога сум дома или пред спиење и сабајлето кога ќе станам не светам! Што е чудо за мене,обично со било која крема сум сијалица... Малку мирисот ми смета, преостар ми е и доста јак .. али веќе се навикнав. Често е на попуст во ДМ околу 200 и нешто денари. Препорачувам за мрсна кожа!
Не знам ни на која тема ни од чив пост ја прочитав ама маскава како шо ми има помогнато ништо друго ми нема! Секоја година, преку цела година се мачам со стапалата, камо среќа да знаев порано дека вакво нешто постои. Сите да ја пробате!
Kerastase Resistance Therapiste / Thermique (shampoo,mask) По дооолго мислење и советување од фризери, што да земам за косава , ае решив за Therapiste линијата на Керастас, за многу оштетена коса. Косава од кога почнав да ја фарбам плава, поради честото фарбање (2-3 пати се имам и бланширано) косата ми стана суваа, па почна да се кине.. планирам да ја пуштам долга , ама реков ем плава ем со честото шишање ништо не правиме косата ми е премека по нивното користење, шампонот и маската се доста густи , потребно е малку да се нанесе, по сушењето косата е прекрасна , нанесувам од кремата за заштита од топлина - исто од Керастас термик ресистанс линијата, и косата е буквално ко од фризер да сте излегле. Плус кремава ја скротува косата доколку е разлетана , милина Малку време ги користам , а приметувам доста разлика од претходно. Еден совет (даден од повеќе фризери) Доколку сте фарбана плавуша , природните производи (масла, шампони, маски) нема ништо да ви помогнат, хемиски третираната коса си "сака" хемиски производи. И тоа е факт. Доколку косата не ја фарбате, ок е да се користат органски- природни производи. Mac prep+prime 24 eye extend eye base Единствен прајмер што ми се има допаднато од Мак. Сенката на очите ја држи цеел ден, додека не ја извадите шминката. ,
@koritsaki а дали се враќа сјајот на косата со производиве? Сакам да ги пробам, и мене ми е оштетена од шатирање, мека е, ама нема сјај.
Првото и третото ги земав по ваша препорака. @Beauchamp @joy1 Alverde со лековитата кал го користам дооолги години и ВРВ ми е. Не ја суши кожата и не ја иритира, помага против црвенила. Дава некое смирувачко и чувство на кожата. Чуство на чистота. *Од сите креми за раце на Balea оваа со алое вера ми е најдобра за моите најсуви раце на светот. *Течниот сапун со мед и млеко на Balea исто така се покажа солидно. *Гел за миење лице со салицилна киселина и цинк. На Balea.Против митесери. Без масло. Прв пат ја купувам ама според состојките се надевам добро ќе се покаже. Ќе пишам кога ќе ја испробам. * Detox Carroten крема со заштитен фактор 30. Супер мат и хидратантен. Со Water Drops технологија. Исто прв пат ја купувам и оваа. Не ми се даваа пак толку пари за La Roche Possay Anthelios кремите со спф 60, иако најдобри се покажаа, криза е сега, барав поефтина варијанта. Дополнително ќе пишам за новите производи, доколку некој ги има испробано слободно нека ми пише мислење тука или во ЛП.
5.Neutrogena гел-пилинг . Го користам секоја вечер , има ефект на ладење и лицето го чисти длабински. Имам видливи резултати, лицето ми е исчистено и акните брзо се сушат . 4. Балеа капсули за лице , одлични се . Ги користам навечер , многу добро ми го хидрираат лицето и не ми го мастат , не ми предизвикуваат дополнителни акни.Исто така многу добри се и тие со витамин ц 3. Пантенол крема - многу лесна крема ја користам за лице, после депилација , при чешање и црвенило. 2.Балеа путер за тело со масло од авокадо- одличен е , мирисот е нежен а кожата ми ја прави многу мека и нахранета . 1.Гел за туширање од бела чоколада-мирисот е фантазија, убаво ми ја чисти кожата и не ми ја суши
Морам да се цитирам самата пошо ме мрзи да барам слики. Разочарана сум од Carroten spf 30 и од кремата на Garnier Bio исто така. И двете се Мат креми, а ниедна не матира. Уште повеќе светам од нив. И повторно се уверив дека не треба да експериментирам со поефтини варијанти. La Roche си се врв. Од пилингот на Organic Shop уште не гледам резултати, а 5 пати до сега го употребувам. Ако не друго, на сите што имате проблеми со бубулици, акни, црвенила, мрсна кожа, проширени пори и имате чувствителна кожа, ви ја препорачувам топло линијата Anthelios spf50 на La Roche Possay. Јас го користам овој крем и малку е да кажам дека сум презадоволна. Туку цените се солени. А, за мрсна кожа(како и за мене) овие се спас, посебно сега во лето. Anti Shine од истата линија.