Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    8.408
    Дали би одговарал за масна коса? Баш ми треба шампон против опаѓање, но многу бргу ми се масти косата па и за тоа треба да ми е погоден.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.506
    Допаѓања:
    201.489
    Па и јас имам масен скалп, ок е, два пати неделно ја мијам косата. Не ми се мрси ништо повеќе од други шампони што ги имам користено, исто ми е. Секако си ставам и регенератор после, не е од истава линија, друг е. Три дена ми е ок, веќе четвртиот ден се масти.
    Иначе не е против опаѓање, за згуснување и зацврстување е.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Дали ги има во Мк?

Дефинитивно најомилените производи, за месецов!
    Трите производи на Оливал, и сите серуми на Revox, нешто ново и прекрасно, особено за проблематична кожа, како што имам јас. Нешто поубаво немам ставено на лице, многу сум задоволна, сите производи се достапни кај нас во ДМ, со доста прифатливи цени.

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 14 мај 2020
    На Kitkamm, EMoonlight, Turna и 3 други им се допаѓа ова.
  4. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    32.568
    Од каде го купуваш и која му е цената?

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.506
    Допаѓања:
    201.489
    Во Белина го има, 410 му е редовна цена, сега е на попуст, додуша за онлајн купување, не знам во продавницата која цена е.

На maja65 и f.girl им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.123

Би требало само спрејот на Лаш да го има :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    2.772
    Top coat Голден Роуз омилен ми е не само месецов туку општо , ми дава добар сјај и ми трае подолго лакот.Обично ги купувам во комплет гел лак и top coat, но сега го немаше, па така го купив top coat во комбинација со друг лак од Голден Роуз. 20200515_190054.jpg

На EMoonlight, Turna, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Прекрасен тоник за лице, ама прекрасен. Ќе си пукнам од мука зашто изгледа последниот го земав од Росман и сеа никаде не можам да го најдам, спремна бев залихи да си носам. Лесно се упива, како дел и од утринска и од вечерна рутина одличен ми е, ми го сака кожата. Мислам доста ми помогна за хидратација. И многу мнооогу мала количина е доволна за цело лице и врат, супер се размачкува.

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.210
    Се продава ли посебно овој gel top coat од Prodigy линијата?

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.397
    Допаѓања:
    7.976
    1. Lush Aromaco
    Го порачав по прочитани коментари овде и не згрешив. Не спречува потење, ама најважно е дека не мириса лошо после неколку часа, како другите без алуминиум. Дефинитивно ќе го порачам пак.
    received_640260053365379.jpeg
    2. Супер ми се за нега на кожа после депилација. Нема толку црвенило и маслото баш ја омекнува кожата и го отстранува добро восокот.
    received_573165686960963.jpeg received_236095464359498.png
    3. Омилени мислам засекогаш ќе ми бидат. Досега пробани од лаванда, кафеав шеќер и бобинки. За сува коса се предобри!
    received_2395726594059836.jpeg
    4. Маската е супер за сува и фарбана коса. Дава мекост и сјај и убаво мириса.
    received_709088296532596.jpeg

На M.laDy, S.W.A.G, koritsaki и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608

Млеко за коса - Балеа.

Супер ми е. Веќе не користам маски при бањање/туширање. Што ми скратува многу на време под туш. Ја омекнува исто како и силиконски маски и регенератори, така што вреди навистина. Мене искрено и ми трае мноогу долго. И цената е повеќе од добра (y)
    Веќе повеќе од 4-5 месеци го користам ,па да го вметнам меѓу омилените без двоумење :)

Оливал Мицеларна вода

Веќе сите ја користиме :D ПРЕДОБРА! Колку ми е криво што порано не сум ја открила. Толку ми го исчисти лицево, што ништо друго не ставам веќе само неа, чистач и крема!
    Некогаш само со неа ќе се поминам така се освежам, од што ми е преубава и нежна :inlove:

Гарниер БИО крема за лице

Гарниер пријатно ме изнанади со оваа линија БИО. Кремава е предобра за мрсна и комбинирана. Заедно со Оливал мицеларната ми е комбинација за животов :D И мицеларната од оваа линија ја пробав, добра е.. но, далеку е од Оливал..
    Многу добро матира, јас ја ставам преку ден кога сум дома или пред спиење и сабајлето кога ќе станам не светам! Што е чудо за мене,обично со било која крема сум сијалица...
    Малку мирисот ми смета, преостар ми е и доста јак .. али веќе се навикнав. Често е на попуст во ДМ околу 200 и нешто денари. Препорачувам за мрсна кожа! :sun:

На Selest, Coco31, M.laDy и 14 други им се допаѓа ова.
  12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    4058172242953-2062667_org.png
    Не знам ни на која тема ни од чив пост ја прочитав ама маскава како шо ми има помогнато ништо друго ми нема! Секоја година, преку цела година се мачам со стапалата, камо среќа да знаев порано дека вакво нешто постои. Сите да ја пробате!

На minne992, Salome, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.123
    Kerastase Resistance Therapiste / Thermique (shampoo,mask)

По дооолго мислење и советување од фризери, што да земам за косава , ае решив за Therapiste линијата на Керастас, за многу оштетена коса. Косава од кога почнав да ја фарбам плава, поради честото фарбање (2-3 пати се имам и бланширано) косата ми стана суваа, па почна да се кине.. планирам да ја пуштам долга , ама реков ем плава ем со честото шишање ништо не правиме :D косата ми е премека по нивното користење, шампонот и маската се доста густи , потребно е малку да се нанесе, по сушењето косата е прекрасна , нанесувам од кремата за заштита од топлина - исто од Керастас термик ресистанс линијата, и косата е буквално ко од фризер да сте излегле. Плус кремава ја скротува косата доколку е разлетана , милина :nod:
    Малку време ги користам , а приметувам доста разлика од претходно.
    Еден совет (даден од повеќе фризери)
    Доколку сте фарбана плавуша , природните производи (масла, шампони, маски) нема ништо да ви помогнат, хемиски третираната коса си "сака" хемиски производи. И тоа е факт. Доколку косата не ја фарбате, ок е да се користат органски- природни производи.

Mac prep+prime 24 eye extend eye base

Единствен прајмер што ми се има допаднато од Мак. Сенката на очите ја држи цеел ден, додека не ја извадите шминката.

[​IMG] ,

На Selest, Coco31, EMoonlight и 8 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Колку ја зема базата?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.535
    Допаѓања:
    106.123

12,5 евра со 50% попуст

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.168
    Допаѓања:
    180.620
    @koritsaki а дали се враќа сјајот на косата со производиве? Сакам да ги пробам, и мене ми е оштетена од шатирање, мека е, ама нема сјај.

17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    IMG_20200619_184822.jpg
    Првото и третото ги земав по ваша препорака.

@Beauchamp @joy1

Alverde со лековитата кал го користам дооолги години и ВРВ ми е. Не ја суши кожата и не ја иритира, помага против црвенила.
    Дава некое смирувачко и чувство
    на кожата. Чуство на чистота.

IMG_20200619_234429.jpg
    *Од сите креми за раце на Balea оваа со алое вера ми е најдобра за моите најсуви раце на светот.

*Течниот сапун со мед и млеко на Balea исто така се покажа солидно.

*Гел за миење лице со салицилна киселина и цинк. На Balea.Против митесери. Без масло. Прв пат ја купувам ама според состојките се надевам добро ќе се покаже. Ќе пишам кога ќе ја испробам.

* Detox Carroten крема со заштитен фактор 30. Супер мат и хидратантен. Со Water Drops технологија. Исто прв пат ја купувам и оваа. Не ми се даваа пак толку пари за La Roche Possay Anthelios кремите со спф 60, иако најдобри се покажаа, криза е сега, барав поефтина варијанта. :D

Дополнително ќе пишам за новите производи, доколку некој ги има испробано слободно нека ми пише мислење тука или во ЛП.

На beautys20, Annath, EMoonlight и 6 други им се допаѓа ова.
  18. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.074
    5.Neutrogena гел-пилинг .
    Го користам секоја вечер , има ефект на ладење и лицето го чисти длабински. Имам видливи резултати, лицето ми е исчистено и акните брзо се сушат . A37494AD-F7A1-45E6-8126-EDA2753C9BEF.jpeg 43525CA4-76A8-4CAE-93CB-56CD48EFF63D.jpeg 4. Балеа капсули за лице , одлични се . Ги користам навечер , многу добро ми го хидрираат лицето и не ми го мастат , не ми предизвикуваат дополнителни акни.Исто така многу добри се и тие со витамин ц 43525CA4-76A8-4CAE-93CB-56CD48EFF63D.jpeg 9CDBF145-CA4D-41D0-A878-AA5FE4E849F6.jpeg 3. Пантенол крема - многу лесна крема ја користам за лице, после депилација , при чешање и црвенило.
    2.Балеа путер за тело со масло од авокадо- одличен е , мирисот е нежен а кожата ми ја прави многу мека и нахранета .
    A0F7993B-CD1A-4B61-AD53-0B5A6591622E.jpeg 7F73B7F4-D0DE-4460-AC7E-3C6D3CAAE850.jpeg 1.Гел за туширање од бела чоколада-мирисот е фантазија, убаво ми ја чисти кожата и не ми ја суши

На h.ope, Kitkamm, Acka22 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Морам да се цитирам самата пошо ме мрзи да барам слики.
    Разочарана сум од Carroten spf 30 и од кремата на Garnier Bio исто така. И двете се Мат креми, а ниедна не матира. Уште повеќе светам од нив. И повторно се уверив дека не треба да експериментирам со поефтини варијанти. La Roche си се врв. Од пилингот на Organic Shop уште не гледам резултати, а 5 пати до сега го употребувам.

Ако не друго, на сите што имате проблеми со бубулици, акни, црвенила, мрсна кожа, проширени пори и имате чувствителна кожа, ви ја препорачувам топло линијата Anthelios spf50 на La Roche Possay.

Јас го користам овој крем и малку е да кажам дека сум презадоволна.
    Туку цените се солени.
    la-roche-posay-anthelios-anti-imperfections-corrective-gel-cream-spf50-50ml_2.jpg

А, за мрсна кожа(како и за мене) овие се спас, посебно сега во лето. Anti Shine од истата линија.
    La-Roche-Posay-Anthelios-Anti-Shine-2.png

На koritsaki, buba4e89, scorpias и 5 други им се допаѓа ова.
  20. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    9.143
    Од каде го купи пилингот? И дали ја суши кожата?