Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Hair Evolution - Aqua Booster Шампон за сува коса

Пакувањето на овој продукт е мало и доаѓа со пумпица за практична употреба. Имам сува коса, на скалпот ми е мрсна. По миењето ми изгледа здрава и нахранета, мека и сјајна иако не ја мијам сега често, само еднаш неделно. Едина маана е што не пени многу и треба повеќе пати да стиснеш за да има за цела коса, така што ако гледаме по тоа нема ни за два месеци употреба. Ми се допаѓа поради тоа што сега не ми паѓа толку многу, како претходно. Би го купила пак само да има поголема милитажа.

Natura Siberica hair evolution - be curl

Фризерката ми рече да си побарам крема за локни, ако се сеќавате прашував во соодветна тема па една форумџика ми го препорача овој крем.
    Јас немам многу виткана коса, таа самата ми се прави таква поради времето тука па затоа се одлучив да го купам. Го нанесувам после миење, не се измива, лесно се расчешлува и убаво мириса. Ми се допаѓа мене.
    Јас мислам нема кој не ја пофали оваа маска за коса, па така и јас. Едноставно преубава, а прениска цена. Ја прави мака, нежна и сјајна косата. Плус убаво мириса.

На BoniBons, Annath, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Balea-Deodorant-Cream-With-Baking-Soda-50-ml.jpg Screenshot_20211122-081408_Google.jpg

Овие 2 толку ми се погодени. Маскава ми ја прави косата мазна и мека, а кремава е супер, само што некако брзо се троши

На BoniBons, Dream-Girl, RockNroLLGirL и 5 други им се допаѓа ова.
  3. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.077
    76215655-7B89-4B32-BC7D-29F9F4EEC914.jpeg 6FA3653C-FE77-4F9E-9697-5FA37E4C8F98.jpeg
    1. Bioderma шампон за коса , многу убав состав има , нежен е и убаво ја мие косата , дава многу волумен и сјај на косата и не се масти брзо.
    2. yvesrocher шампон против опаѓање - не содржи силикони и сулфати , многу убаво го чисти скалпот , го намалува опаѓањето и не ја отежнува и масти косата .
    FF184C05-8B21-4DCA-8CAA-CAF41760E58F.jpeg
    3. киселина за коса - неможам да опишам колку ми е убава косата од овој производ , ептен дава сјај, мекост и го чисти скалпот , плус не се масти косата
    C2DF0D90-2B3D-4E89-AACF-FB2E83549BC8.jpeg
    4. сум пробала секакви скапи маски ама дефинитивно оваа вреди ! Предобра а цената смешна
    FD7088F6-CBD7-407D-B3C6-A0EAAAA5CD31.jpeg
    ако треба да изберам еден производ кој ќе го користам до крајот на животот е овој ! Неможам да опишам колку ми го смири лицето , како ги осветли флеките и црвенилото …
    2FC949A9-34DB-4E5B-BE69-D9F0E0DA64DE.jpeg
    предобро масло за чистење на лицето , иако имам комбинирана кожа многу ми одговара , ептен убаво ја чисти шминката , многу пена прави ..

На Dream-Girl, RockNroLLGirL и EMoonlight им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.299
    Dr.Konopka's protective hands cream

Рацеве ми пукаат многу често во зима, спас најдов во кремава од Др.Конопка, има некоја средна густина, веднаш се впива , а кожата е хидратизирана, мека. Препорачувам!

Clinique moisture surge 100h

Кремава излезе неодамна во продажба најверојатно променето е нешто во составот, старата верзија беше 72 часа, оваа 100 :^)
    Од неодамна се префрлив на по геласти креми, особено оваа иако е геласта, иако брзо се впива во никој случај не е матирана кожата, туку дава одлична хидратација. Не ми создава дополнителна маснотија. Особено сега кога Клиник во Грција има 50-60 % попуст на сè вреди да се проба :lol:

The ordinary coverage foundation

Одлична пудра секојдневна пудра, јас ја земав попокривната верзија, покрива супер а не е тешка на лице и не е мат. Со пудра во прав одозгора со сигурност издржува 6 часа на моево лице, повеќе не сум ја носела за да кажам како ќе е. Ако некоја го користела коректорот , чекам мислење :)

На Dream-Girl, Reina.Gitana, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Мислам дека овие производи ќе ги користам долго време, месецов ми станаа омилени :l:

Млечниот чистач со магнезиум на Новексперт, одличен како прв чекор за вечерна рутина. Нежен, смирува црвенила и иритации, вади шминка (не користам водоотпорна).

Најубав од сите бб или цц кремови што досега сум ги користела. Изедначува тен перфектно, пори и линии не се познаваат особено со добра хидратација на кожата, под него секогаш го користам glow cocktail серумот на Mossa, кој исто ми е еден од омилените производи месецов.

Следи хијалуронскиот бустер серум на Новексперт, најдобар производ со хијалурон што сум го користела. Ефект до максимум, одлична хидратација и plump ефект.

Дневниот крем против брчки на Моса, го користам нешто повеќе од месец дена, одлично си ја врши работата. И мирисот ми е прекрасен.

Не можам да не го спомнам ноќниот крем од истата линија, одат во пакет кај мене.

Топла препорака од мене за сите овие производи, а може да се најдат во Белина, онлајн или во нивните био шопови.

На oblace1, Dream-Girl, Salome и 14 други им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.299
    @Annath колку пати на ден го користиш? И јас го имам ама се уште не сум го отворила :)

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.026
    @Annath од истава линија како дневната и ноќната кремот за околу очи ми е фаворит.:)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Кој производ? Glow cocktail серумот или хијалуронскиот бустер?
    Првото навечер, второто наутро, а претходно, пред да го земам хијалуронскиот бустер, серумот на Моса го ставав и наутро и навечер. Наутро обавезно спф 30 кремот на Моса. Тој крем сега ми е на пауза, немам потреба од спф.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.299

Glоw cocktail серумот го имам :) ти благодарам :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    98
    Zdravo me interesira kade go ima kaj nas Nuxe maslo za lice i telo

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.299

Нема Nuxe во Македонија

12. Freyja

Freyja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    62
    Провери на зегин онлајн, има по нешто од Nuxe.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Балеа спреј за тело Tagtraumer

Спрејчево онака го земав пред неколку месеци а сега ми е омилено. До пола ми е потрошено, и мислам дека е еден од најдобрите спрејови општо од цела линија на Балеа. По цел ден мирисам под пазуви дека таму го користам.

Mossa eye make up remover

Го користам веќе некое време и многу ми се допаѓа, ако треба да одберам меѓу Моса и The Body Shop дефинитивно Моса. Вади комплетно се и тоа само со едно туфтерче и не пече на очи. Како да се споени вода и масло во едно мало пакување. Презадоволна, вреди за парите.

Mac retro matte lipstick

Имам повеќе нијанси и ми се допаѓа текстурата, што не ја сушат устата. Само се преценети во однос на цена.

На Dream-Girl, sofija014, Katie90 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    98
    Koja i e cenata

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.763
    Околу 1300 ден.

На Maleno му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    98
    Jas imam kombinirana najak suva koza dali bi mi odgovarala

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.299

Да, одговара на сите типови кожа

18. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.854
    Дебора пудра
    Искрено, често сум го избегнувала Дебора како бренд, но по препорака од другарка ја земав пудрава и е прекрасна. Текстурата и е доста тешка но одлично се размачкува со мокро сунѓерче па и со четка. Само дефинитивно пудрата е за оние кои имаат комбинирана и масна кожа и кои сакаат поголема покривност, акни и флеки покрива без гајле и дава убав мат финиш.
    8009518333947.jpg
    Авон моливчиња
    Овие моливчиња ми се омилени за секојдневна шминка. Трајни се, лесно се користат и се прецизни при цртање на очите. Јас имам две нијанси, cosmic brown и brown black и се одлични за дневна лесна шминка. 1191697_F5020100_True_20Colour_20Glimmerstick_20Eyeliner_Blackest_20Black_SP.jpg
    Деина лак за нокти
    Доста ефтин а траен лак, ми трае и до 3 дена по лакирањето а е само 30 денари. images (1).jpeg

На Dream-Girl, EMoonlight, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.385
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011