1 моливчето ми е преубаво. Не се крши, лесно се нанесува. Е сега не трае долго пошто не е големо. Ама е ефтино, така да вреди. Засега искористив 3, и имам и залихи 2 Лабелово го земав чисто ради опаковката. Ама толку е добро. Особено пошо ми испука од ладно устата, сега ми е топ. Малку е незгодно за нанесување, пошто не сакам со прст да нанесувам, нехигиенски ми е. Имам мала шпатула. Тоа е единствена мана, инаку е 10/10. 3 кремава е нешто најдобро. не знам цена ниту каде ја има пошо ја добив за поклон. Ама толку ми помогна. И трае доста, пошо е големо пакувањето. За дува кожа е особено добра. 4 хајлајтеров од кетрис го користам и како сенка и како хајлајтер. И мислам дека како сенка е подобар дури и од кои било светкави сенки. Издржува и по 6-7часа и не се пресликува ниту бледее. На крај на денот знам да имам масни капаци и нема гајле "сенкава". Без база го нанесувам, ќе пробам плус и со база. Ама засега 100/10 Спојлер: Производи
Essential High Definition Lift Up & Great Volume Mascara И претходниот пост ми беше за маскара и тоа исто од Golden Rose. Изгледа ми тргна конечно после долго време essence и општо многу фалени маскари кои не ми се погодиле, а на сите им се добри Знаејќи дека Golden Rose се добри не ни знам зошто воопшто постојано купував од essence од кои ниту една не ми се погоди. На претходната страна koritsaki имаше објавено за оваа маскара. Има повеќе видови ама заради препораката сепак избрав да ја пробам оваа. Ја користам месец и половина и е една од подобрите кои ги имам користено. Имам многу што ми изостанаа заради оваа маскара Нема да им се допаѓа на сите, треба да сакаат такви трепки за да им се допадне изгледот кој го дава оваа маскара. Малку да намалам од маскарите кои ги имам па може и другите видови да ги пробам.
Предобра крема. И ја препорачувам сите да ја пробаат. За комбинирана кожа е топ. Лесно се впива се размачкува и одлично хидрира.
1. Cosrx налепници за акни Одлични, ако имате акни воспалени , налепницата сè собира од акните, јас ја оставам пола ден и кога ќе ја извадам ја нема. Не знам од што се состои , ама чуда прави. 2. Bourjois poudre de riz Пудрава ја користам под очи, над коректорот , супер е , има и некои светки внатре, прекраснотија. Ја користам и на останатиот дел на лицето , со одредена пудра (потешка) 3. Loreal metal detox шампон За уште еднаш имам од шампонот , многу сум задоволна, убаво чисти, го препорачувам за посува коса одличен. Ќе го купам повторно. 4. Kiko milano maci mod Маскарава дава волумен, ги издолжува трепките, има четче силиконско како омилената од Catrice eyeconista што не се произведува веќе за жал. И најважното, лесно се вади со масло. 5. Kiko milano unlimited foundation Пудрава е ептен трајна, не се пресликува на телефон (јас секако ја сетирам со пудра ) Само нијансите се малку безврска, или се мн розеви или мн жолти, нема некоја баш неутрална нијанса, и заради тоа не знам дали пак би ја купила. 6. Innisfree super volcanic pore clay Одлична маска за мрсна кожа , за тие со баш мрсна кожа ја препорачувам
Имам мрсна кожа, и многу осетлива, што немам ставено на лицево, и поскапа и поефтина козметика. Неколку пати дури и цела се исфрлав од многу фалени популарни брендови. 1. Кремата од Garnier има гел структура, хидрира и многу ми се погоди 2. Тоникот од Afrodita го користам после секое миење на лице, ич не ја суши кожата Со овие 2 во комбинација лицето ми е пречисто
Од Гарниер буквално СЕ освен мицеларната вода, се е шкарт, а посебно овој крем, на почетокот 1-2 пати ставив и само ми лепеше на лицето, никаков ефект, го фрлив. Не се впиваше во кожата, како некој лепак да ставам. Убаво штом ти се погодил тебе, баш пиши ми понатаму како ќе ти реагира лицето на истиот.
@IamSexyAndIKnowIt искрено и јас така го зедов затоа што се изнафрлив пари за bioderma, uriage, eucerin, да не ти кажувам дека од овие брендови ми се појавија акни за кои мислев дека се хормонски, на крај испадна дека се преагресивни особено bioderma и uriage за некој кој има чувствителна кожа. Го зедов за проба и еве 2 месеци лицето ми е стаклои јас се чудам како. Ќе видиме како ќе биди да не испадни како кремата на uriage ја изнафалив и после месеци користење цела се нафрлив со бубулици.
Свашта имам користено и јас, и уште експериментирам нема крај. На крај понежните продукти се поефикасни. Инаку да се надополна, за Гарниер, шампоните и останатите продукти за коса им се перфекција. Кремите и серумите до сега нај катастрофални.
Ме заинтересира маската на Innisfree, дали добро чисти црнки? Инаку потврдувам за лепенките за акни на Cosrx, ако имате таква восплена акна и ви треба итно да се намали - делуваат преку ноќ.. Во циклус ептен мака мачам со вакви акни па ми се нашле лепенкиве многу пати кога сум требала итно да ги средам.
Морав да го пофалам шампонот на Балеа за виткана коса 10/10. Ептен сум задоволна баш ми ја обликува косата дополнително, не ја суши,и што е најбитно не ми се мрси брзо косата.. препорака од мене.
Второ паковање Омилен проиизвод до крај на животот. Овој пат стигна во проѕирна амбалажа, а и мирисот е некако по друг. Тестерите ми направија ќејф овој пат. Баш тоа шо сакав да пробам.
Ја имам користено поодамна и сум заборавила колку е добра. Скоро ја потрошив втората и дефинитивно ми е број 1 од се пробано досега.
Вчера ја купив од фабу спот, 2400 денари беше со 10% попуст. Прв пат кога ја купив пред многу години беше околу 1800, па негде до лани беше 2200, а сега редовна цена стасала 2700 денари. Прескапа е, ама вреди и ми трае долго.
Дали ги разделува убаво трепките (како Maybeline розовата со свиткана четка) или онака црни и густи ги прави? Како вештачки. Премногу е скапа, само не знам дали на секого би му се допаднала според тоа какви трепки сака.
Дава волумен, издолжува и ги поткрева (витка) трепките. Не ги слепува, не се рони и лесно се вади во споредба со други маскари. За моите трепки е совршена. Не постои таков производ што на секого ќе му се допадне или ќе му одговара