Омилени продукти на месецот

Discussion in 'Тело' started by frutini, Feb 25, 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Маскара од полимери, што правеле обвивка околу секое влакненце како цевче, и се измивале само со вода, не морало да се користат чистачи за шминка.

eliesaab and koritsaki like this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Аха, разбрав. Оваа не , не се вади баш лесно ни со маслени чистачи

Mumoftwo30 and eliesaab like this.
  3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Јас користам тубинг маскара, најдобра инвестиција во животов ми е...имам долги и убави трепки и со секоја маскара ми изгледаат убаво ама процесот на ваѓање го мразам, значи мразам...кога ќе дојдеше време за миење лице абе смрт ми беше...и читав многу за тубинг маскарите ама кај нас досега немам ниедна сретнато, по случајност порачував нешто витамини од IHERB и ми текна најдов таму и порачав прво од Лореал, супер, лесна за ваѓање ама ништо посебен ефект ми немаше на трепкиве..па пак правев нарачка и најдов една од Heimish, има две верзии curl и volume...сон е маскарата значи сон..преубави предолги ми ги прави а се ваѓа само со вода или со влажна (таа од Лореал само со вода се ваѓаше со влажна не)...за 30 секунди чисто лице, ни панда очи, ни триење ни ништо..Откритие на веков ми е
    HEIMISH_darlism_smudge_stop_mascara_2_700x__31670.jpg

Вака изгледа кога ја ваѓате

1.jpg

@koritsaki ти во Грција имаш сигурно избор, мислам од Tarte има тубинг маскара

4. koritsaki

@doubleinfinity благодарам за препораката :)А оваа на Хеимиш ја има во МК?

5. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

6. doubleinfinity

Не...мислам во МК нема ниедна тубинг маскара...ама сега си нарачувам витамини и суплементи од Iherb и попатно си купувам секој пат по една маскара :$

Mumoftwo30 and koritsaki like this.
  7. koritsaki

Фала ти :) сепак маскариве на Хеимиш ги најдов во Грција , наредно пробувам од нив, од декоратива ја имам бб кремата сум презадоволна

doubleinfinity likes this.
  8. doubleinfinity

Да ја пробаш Curl јас сум презадоволна од ефектот плус замисли на крај на ден нема чистење, само топла вода и ја нема, Volume не сум ја пробала ама сигурно е добра и таа, плус цената им е сосема океј, јас од iherb по 500 ден ги купувам

IamSexyAndIKnowIt and koritsaki like this.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Прати линк од маскарата, те молам.:D

Cutiepie1 likes this.
  10. doubleinfinity

11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Кремов го купив без апсолутно никаква надеж дека ќе ми одговара, но позитивно ме изненади. Остава ептен суптилен сјај на лицето, не е тежок, нема непријатен мирис, мислам дека е погоден за ваков студен период.
    Не беше ни скап, максимум до 300 денари мислам дека беше, го купив во dm.
    Во период кога лицето ми беше толку иритирано и суво, морав да купам нешто со посилно дејство, па го зедов овој. Потешка текстура има и потешко се размачкува во споредба со тој на Зиаја, ама мала количина треба само за да покрие цело лице.
    Презадоволна сум, иако е поскап, нема да се троши брзо бидејќи нема потреба да се става многу на лицето.

12. fbaby

fbaby Популарен член

Ставаш средство на крпата и го чистиш лицето, или како?

13. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

ОВОЈ шампон!
    Неколку години ми стана традиција шампон од ноември до крај на јануари да ми биде еден со мирис на ѓумбир (ич не ми текнува имево, поспаноста ме убива). Арно ама, буквално го вратив назад на рафт кога го мириснав ова нешто. ОБОЖАВАМ ваков мирис и, иако не е ист, ме потсеќа на Lost Cherry (Tom Ford) парфемот. А, ако не на тоа, тогаш мириса на ПЕЗ бонбони. Ми иде да почнам да пијам од него. Е, сега, околу квалитетот не зборувам. Ама не е лош, не ми прави првут и не ми се мрси косата брзо, како што може да биде случај со некои други нивни шампони.

Шетав по рафтови низ DM, ама не најдов друг производ со ист мирис. Дали некој знае, постои ли нешто друго од оваа линија или, пак, само шампонов е?

Многу ме нервира тоа што е лимитирано издание, немам DM во близина, а сакам да си купам барем уште едно шише.

Исто така, имаше едно како 2во1 шампон и кондиционер, ама скроооооз малечко (од едната страна шампон, од другата кондиционер), лилјаково со бело. И тоа нешто страшно ме потсетува на еден друг парфем. Цената не му беше ниска, со оглед на тоа колку е мало пакувањето, па не го земав. Прашав дали имаат поголеми варијанти-немало. Баш штета!

14. NPN

NPN Истакнат член

Крема за раце, сув шампон, дезодоранс и мислам гел за туширање имам видено од истата линија.

15. cooll

cooll Популарен член

Ова не е шампон.

H.VAGA, theunforgiven and angie88 like this.
  16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Ах! Јас еден саат се мотав-нишо друго не најдов. Ај, следен пат.

ЛеЛе, стварно. Таква слика иам ставено, по грешка. Супер, таман инфо дека има и гел за туширање ми дојде ова. Еве го шампонот (исто е, у секој случај):

eliesaab likes this.
  17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Може и со средство може и без, јас крпата ја потпувам во млака вода и бришам, нема потреба од средство, со кружни движења дури и порите ги чисти вади сета нечистотија од дупчињата(себацеозните филаменти).

Mumoftwo30 and fbaby like this.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Ќе може ли да ми кажеш дали е ова гелот од Новексперт, да си го порачам? И ако ја имаш пробано кремата до сега, дали е подобар избор од гелот, и ако можеш да ми ја пратиш која е? Ако повеќе се исплати количински, а ефектот е ист/подобар, подобро кремата, ама дека ич не купувам козметика и не бев сигурна која е.

Исто ако може и линкче од серумот за трепки :tmi:, сликиве се губат после некое време и не можам да видам кој е. Фала ти многу!

https://bellina.mk/prodavnica/nega-...ct-glow-kоректор-за-лице-против-флеки-и-пигм/

19. Annath

Annath Форумски идол

Да, тој е. Денес пак го купив, заедно со спрејот за лице од истата линија, тој беше намален 30% поради рокот (уште 6 месеци е), дотогаш ќе го потрошам сигурно.
    Крем не знам дали има на залиха, серум има сигурно, ама тој е бајаги поскап, да не кажам некои 55 евра чини. Многу ми е, без разлика што е голема количина.
    Ги купив коректорот и спрејот, плус спреј за коса на Мадара, ме чинеа 3200 денари, добив гратис путер за тело од Скин Супер Гуд. Тоа во продавницата во Ист Гејт, не онлајн.
    А серумот за веѓи и трепки е овој
    Јас сум задоволна, ми затвори празни места на трепките.

blueeparadise likes this.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член