Омилени продукти на месецот

Discussion in 'Тело' started by frutini, Feb 25, 2011.

1. marsilia

marsilia Истакнат член

Која цена им е оваа маскара? И дали ти се пресликува, дали се вади тешко? Нивните маскари убаво ги прават трепките, само што тешко се вадат и мене знаат некогаш да ми се пресликаат што ме нервира. А, ми се допаѓа каков ефект имаат на трепките. Би ја пробала ако оваа ја подобриле за разлика од другите.

koritsaki likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Околу 700 денари беше.
    Да, обично тие и на Лореал тешко се вадат, ама јас дека со масло ја вадам немам гајле :D мене не ми се пресликува, а имам мрсни капаци. :)

marsilia likes this.
  3. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

@koritsaki дали кремата од Алверде што е анти ејџ ја користиш и денски.
    Јас ја зедов не ми е пробана ама ми рекоја дека не била за денски бидејќи имала салицилна киселина?

koritsaki likes this.
  4. koritsaki

Нема салицилна во кремата.
    20250124_170136.jpg

Ако сум грешка , поправете ме ама јас не гледам :) ама и да има, не смета не е чист серум па да речеш ајде може да направи проблем.
    Јас и денски ја користам, да :) следно сакам да ја пробам таа со камилица:) да не ја имаш пробано можеби?

ubavka1 likes this.
  5. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

koritsaki likes this.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

7. Annath

Annath Форумски идол

Одличен. Добрите маскари ги прави уште подобри. Топла препорака за прајмеров. Случајно го купив, го измешав со бустерот со кофеин. Ама ич не ми е криво. Пред ставање маскара трепките ги поминувам со ова, ем се чешлаат, ем создава некоја база за маскарата да легне поубаво. Ако бев задоволна од Лаш Принцес и Скај Хај, сега сум уште позадоволна од нив. Да си го пробате, ич не е скап.

8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

essence-juicy-bomb-shiny-lipgloss-104-poppin-pomegranate-63614569480575.jpg

Сјајов од Есенс. Juicy bomb во нијанса 104 Poppin' Pomegranate. Преубава нијанса. И не ми е омилен само месецов, туку цело време:inlove:

st-el, christinnn, Katie90 and 4 others like this.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Ова не сум пробала од Есенс. Леплив ли е многу, каква боја е овој поточно, на црвено?

Puellapulchra likes this.
  10. Puellapulchra

Не ми е леплив воопшто. А нијансата тера накај црвенкасто/темно розе. Убава нијанса е дефинитивно, бар за мене. Во моментот ми е најомилен сјај:)

anggell likes this.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Баш утре ќе го пробам и јас. Сиее маскари, моливчиња, лакови, руменило, се ми е преубаво. Е само пудрата ја немам пробано ама за пудри сум ептен специфична.

Puellapulchra likes this.
  12. Puellapulchra

Поголемиот дел од работите кои сум ги пробала од Есенс биле топ. И онаа зелената маскара ми е една од поубавите. Плавата си ја земав пред некој ден, ќе видиме како ќе се покаже:lol:

Едино се разочарав за сјаевите што се продаваа во пакет. Имаат некој чуден, тежок хемиски мирис. А нијансите не се лоши, штета.

На овие мислам. Ама капачето што е во форма на капче ми е мн интересно, морам да признаам:D
    Screenshot_20250218_235557_Gallery.jpg

Salome and anggell like this.
  13. koritsaki

Кремава на Уриаж ја купив декември месец , пред некоја недела почнав да ја користам. Одлична е, лесна,веднаш се впива, супер за мрсна кожа.

20250227_102517.jpg

20250227_102341.jpg

Пудрава на Кико Милано е прекрасна, лесно се нанесува покривноста е средна , нијансата е топ погодена, ќе сакав само нешто по мат да беше. Кај мене со мрсна тзона трае само со пудра одозгора.

Другава на Тиртир е доста покривна, треба да се внимава колку ќе се нанесе, нешто е по трајна од таа на Кико , негативното е што некако брзо се троши. Јас го имам мини пакувањето, го земав почеток на јануари и сега како веќе како да е скоро потрошен производот.

И тушов на Буржуа е црн со светки внатре, одличен пигментиран и траен на масни капаци.

14. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Знам дека и ти си светла, која е нијансата на кико пудрата?

koritsaki likes this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

@koritsaki јас дојдов да те прашам за нијансата на Тиртир пудрата :).Два дена се мислам за нарачка ама не знам која нијанса да земам,светол тен имам .

koritsaki likes this.
  16. koritsaki

@Lavender4 @joy1

20250227_172729.jpg

Еве ги нијансите на пудрите девојки :)

1R e таа на Кико Милано

Selena01, Lavender4 and joy1 like this.
  17. jarec6

jarec6 Популарен член

Тир тир пудрава за каква кожа е?
    Дали прави како лушпи?

18. koritsaki

За сува не ја препорачувам. Идеална е за нормална, комбинирана, за мн мрсна кожа сигурно ќе треба сетување. Мене лушпи не ми прави :)

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Јас во принцип имам комбинирана кожа, т зоната ми свети, ама па несто брадата почна и околу устата како сува од потешка пудра.Изгледа до годините е, се менува.
    Порано Ревлон колорстеј ставав, поубава ми немаше, сега од неа цела лушпи сум

20. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

1. Olival шампонот - после долга борба со отпаѓање на косата овој шампон е чудо. Исто би го препорачала на сите кои имаат проблем со отпаѓање има резултат уште од прво миење! Дефинитивно омилен :inlove:
    IMG_9490.jpeg

2.Рицинусово масло за коса - Го користам пред да ја измијам косата. Некогаш го држам по два три часа, некогаш само половина. Но е убава промена на косата
    IMG_9491.jpeg

3. Алверде серум за коса - Го ставам на врвовите на влажна измиена коса. Дефинитивно има преубав мирис :inlove:
    IMG_9489.jpeg

4. Алверде серум вит Ц - Го користам наутро. Еден од поубавите серуми што ги имам користено.

IMG_9488.jpeg

5. Натура сиберика - Крема за лице која има 20SPF + vit C. Ја користам наутро откако ќе го измијам лицето. Ако ја користам оваа крема тогаш не го користам серумот прикачен погоре. Ако треба да искочам ја ставам оваа крема. Преубаво мириса, лесно се нанесува, брзо упива. Не ја чувствувам како да ми го гуши лицето. Дефинитивно би ја земала повторно
    IMG_9493.jpeg

6. Балеа ноќна крема - Има прекрасен мирис, имам сува кожа што оваа крема е полн погодок. Само потешко упива но ми се допаѓа. Плус е против стареење :lol:
    IMG_9492.jpeg

7. Биобаза лосион за тело - Овој ми е најомилен до сега :inlove::inlove:
    Лосионот мириса прекрасно. Од Лаванда и лимон, ја прави кожата прекрасна. Голема препорака за сите
    IMG_9494.jpeg