Омилени продукти на месецот

Discussion in 'Тело' started by frutini, Feb 25, 2011.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

tweety26 likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

јас додека живеев во мк неможев да најдам, инаку можеш во големото веро да провериш
    а инаку јас ги земам од гр :)

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Овој гел за туширање од Neutro Roberts, ем евтино (100ден) ем убаво мириса и убава ја прави кожата

tweety26 and mims-89 like this.
  4. Unica

Unica Популарен член

Аууу луѓе, совршенство.. :inlove: Посовршено нешто од путеров и геловиве ѕа тело јас мислам дека не постои. Си ја најдов совршената линија на козметика. Имам и други креми, лосиони ги купив пред некој ден а сигурно и декоративната козметика е исто толку добра.
    Препорачувам ! :)

Attached Files:

5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Во јануари повеќе пробував,па имам повише омилени продукти :) Ќе им направам кратка рецензија,расоложена сум за зборење вака касно у ноќва :D

1.Прво - Clinique 3stеps линијата.И кога викам прво,не мислам само на редоследно први.
    Значи немам зборови со кои би ги опишала производиве,совршенство е малку..Ги памтам уште од чипичанче кога бев,мама ги користеше(а нели ја се она што користи и подкраднував),и сега ги заприметив на интернет по блогеркиве па ми текна нив.Лицето изминатиот месец ми се исцрпи скроз,ем се исфрлив ем ми беше некако сиво скроз,безживотно...па решив да ги пробам,по рецептот на мама нели :D
    Јас ја користам линијата за од комбинирана до мрсна кожа,и јес да се доста поскапи ама настрана што квалитет плаќаш,туку и многу долго траат.Јас веќе неполн месец ги користам,а шишенцата тек се зачнати.
    Дефинитиво секој денар се исплати. :)

Во линијата спаѓаат-нешто како течен сапун за миење на лицето,лосион-тоник за чистење и хидрадантен гел/серум за лице.

2.Bubble Gum-Lush Lip scrub,ем против ладно,ем против парно,ем вкусно,ем прекрасни усни.Во кратко тоа би било тоа. :) Кој го интересира повеќе,еве тука опис http://www.lush.com.mk/shop/product/pro ... 65/id/635/ЛИЦЕ-Балзами-и-пилинзи-за-уста-bubblegum

3.Сјајче L'oreal Glam Shine-Sheer peach 174 нијанса.Сјајчињава на Лореал Глам шајн сите ми се прекрасни,мада повише ги сакам тие во по долганвестото паковање (подолого стојат на уста) од овие во малово паковање,ама нијансава многу ми беше убавa.Нежно портокалова,праскато-мандаринаста нијанса :rofl:
    Еве слика,и на уста како стои најдов.

4.Bvlgari-Jasmin Noir,парфем ко парфем,ама мене омилен.Тоа што го купувам по трети пат,во мојот свет на парфеми,значи многу.Магичен афродизијак :)

5.За крај,Bourjois лак Anti-choc no chips,нијанса 19.Прекрасна аглеста четка,долго трае(на паковањето пишува 10 дена,тоа е малку претеризам,ама пет дена со сигурност стои)...ама и нијанста за мене е посебна прича.Некоја љубичасто розева\лила боја,нит летно дречлива ,нит ептент темна,таман загасита за во зима.
    Втор на сликава

tweety26, mims-89 and Vodolijata like this.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

1. Апсолутен хит за зимава ми е вазелинот на галафарм со невен :inlove:
    Прекрасно мириса и е одличен за сува, испукана кожа. Доста е густ, така што не ми треба многу за да ја нахранам кожата. Си ставив од него во посебно мало кутиче од гроздова маст и го користам за усните.
    После пилинг и добро истурпирање на стапалата, ги премачкувам и масирам, а потоа облекувам термо чорапчиња. И ми стануваат нежни како на бебе. :wasntme:
    Исто така го користам и за дланките бидејќи од ладното премногу ми пукаат и ми се сушат.

2. Бадемовото масло за врвовите и коренот на косата
    На врвовите ставам пред секое миење на косата и сум задоволна од тоа како влијае врз расцветаните и испукани врвови. А на секое второ миење ставам и на коренот и го масирам скалпот. Забележав дека има многу поголем сјај косата кога ќе го користам.

3. Пенлива купка од јоргован
    Има многу убав, пролетан мирис кој навистина е долготраен. Дефинитивно најубавиот bubble bath производ на Авон.

4. Little black dress парфем
    Го ставам на листата на најомилени парфеми. Го користам веќе втора зима, и никако да се заситам од неговиот мирис. Долготраен е и доста јак парфем.

5. Маска за коса Шери
    Ја имам пофалено веќе, најдобрата маска е што воопшто сум ја користела. Густа е и има прекрасен мирис од брусница. Ја отплеткува косата и ја прави нежна и свиленкаста. За фарбана коса е, така што совршено и одговара на мојата. :)

emili.m, tweety26 and Vodolijata like this.
  7. Tearful

Tearful Истакнат член

tweety26 likes this.
  8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Совршен мирис.
    Единствена што не ми ја прави косата ко тесто.:up:
    И,мат сенкиве од Голден роуз,ептен ми се погодија - бела и темно зелена.

Loruska and tweety26 like this.
  9. tweety26

tweety26 Популарен член

за Јануари :)
    Авон-за заштита на лицето од студ
    спреј од темјанушка
    мед
    чајчиња по неколку пати во ден
    портокали

Attached Files:

10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Многу ми одговара и за вечерна и за денска пригода. :)
    Опивен е.

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

... и не приметив дека има светки, се додека не се испонамачкав цела и чисто случајно заприметив - се осеќав ко да сум ја открила Америка, по 312 пат. :D
    И многу е долготрајно, се намачкав сабајле, а еве уште мириса, плус и светките не испопаѓаа. 8)

LaChiquita and firequeenn like this.
  12. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Купката од мед и млеко... рај во бањата, посебно за ова ладно време... :inlove: се вљубуваш во самата себе...

Парфемот на paco rabanne, black xs, ги разгалува сетилата.

Kремата на Optimals,

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Јас сум заљубена во ова Johnson baby bedtime oil :inlove: нешто прекрасно, совршенство

Целата колекција на Авон од лубеница, си ја земав по препорака на некои од форумџиките и не зажалив. Мириса преубаво баш на лубеница и ме потсетува на лето ммм само штета што мирисот е краткотраен.

И секако оригиналната павловичева која ја користам за многу работи, а особено во овие зимски студени денови нема поубаво лабело за моиве усни и крема за раце како заштита од студот.

Miss-Independent likes this.
  14. Talita

Talita Популарен член

Дефинитивно овај [​IMG] :inlove: :inlove:

feferona likes this.
  15. cinderella5

cinderella5 Популарен член

омилен за цел живот.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

јас сум пре задоволна од овие лакови , имам црвен и темно лилав, имаат се вуште сјај иако го имам 2 дена на ноктите и досега не се излуштил.

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Од ова маска сум ептен задоволна одма ми ги смена сите мозолчиња, одлична е :up:
    Од маската со лупење со ориз и саќе сум презадоволна цело лице после ми светeше и мазно беше. Ептен голем лајк. :up:
    Од шампонов не сум баш задоволна, ми го снема првутот да, за то имат 10 + од мене, ама другиот ден мрсна косата ептен. :Down:
    Од гелот за туширање сум презадоволна, преубав ми е, си го купив за 99 денари, преевтино, преубо мириса а и мека ја прај кожата. :inlove: :inlove: :inlove:

18. Kasha

Kasha Популарен член

Црвената Genera маска за коса. :up:

Сакам да испробувам со маскиве и или имам среќа па се добри ми се погодуваат, или имам не многу захтевна коса. :)

Beauchamp likes this.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

И мене ми стигна гелов денеска за тие пари е преквалитетен !
    Дома гелови за туширање од Авон имам за извоз :D
    Јас ја имам и белата купка од бела лилија на Авон а гелов мириса слично , љубов ми е :inlove: :wasntme:

Adi888 likes this.
  20. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Оriflame-Reveal Kit
    Конечно ми стигна :wasntme: Иако е малечко,врши работа одлично! :up:
    Вака се користи,тие што ги интересира :)

Shea butter and Vanilla soap!!
    Сапунчево од сликата,преубаво нешто!!! Гарант и купката е преубава,не се сомневам.
    Највеќе се израдував за комбинацијата од мирисите,шеа путер и ванила,моите омилени!! Па уште заедно во комбинација...убавини :inlove: И секако квалитетот се знае,стандард дав сапунче,мекичко убаво,пенливо :)

Orzene Beer hair mask
    Е конечно,после ова не ми треба ни чешлање ни пегла!
    Косата е права како после пеглање 3 саати.. :x
    Се изненадив позитивно! Благодарим Orzene! :*