Јас го нарачав од coslovemetics онлајн, цената е 1190 ден, моментално на попуст 1012 ден. Бесплатна ќе дојде доставата бидејќи е над 300 ден.
Ја земав за проба мицеларнава и задоволна сум. Многу убаво ја отстранува шминката, не ми го затегнува лицето. Нежна е ама ефикасна. Не ме пече на очи а супер вади и сенки и маскара. И од спрејчево сум мн задоволна. Лесно на лице а супер си ја врши работата, убаво фиксира. Одличен серум. Го користам во ноќната рутина, ми одговара на лицето. Би го купила повторно.
Баш гледав позитивни рецензии за овој фиксатор и за тој на Maybelline. Ме интересира да не ја суши кожата после нанесување и дали долго ја држи шминката?
Јас имам сува осетлива кожа, воопшто не ја суши, некако баш после шминка, свежо го осеќам лицето. А за шминката да, ми стои со часови. Задоволна сум.
Ќе се надоврзам и јас, воопшто не ја суши кожата и повеќе е за да ја освежи после камена пудра, отколку што фиксира.
Omilen produkt na mesecot mi e garnier gelot za mienje lice , zeleniot Fenty prepredobri sjaevi imaat iako se na poskapata strana stvarno se isplatii ❤️
Heimish moringa ceramide - powder Одлична пудра за мрсна кожа, матира и долго го држи мат лицето. Одлична замена е за MAC Blot пудрата, за помалку пари Uriage hyseac fluide spf 50 - лесна спф крема, веднаш се впива и не остава масен слој. Ја препорачувам за мрсна кожа. Alverde маска за коса 5во1 Најдобра маска за коса од Алверде, дури подобра од путерот во туба што е. Одлично хидрира, дури не е ни потребен производ за,расчешлување потоа. Многу би сакала да ја произведуваат во големо пакување. Alverde млеко за чистење на шминка од лице Одлично ја вади шминката, не пече на очи , голема 10ка
пудрата од coslovemetics е? Сакам камена пудра ама нијанса никако да трефнам. Правам комбинации сетирам повеќе нијанси изгледа сум меѓутон
Грчки сапуни ,многу убав мирис и свежина ,ги препорачувам а се и со пристапна цена за секого чинат околу 50 денари
Го имам млекото и јас само ме интересира како го користиш дали на туферче или со втривување на кожата со прсти за да се растопува шминката.
и мене тоа ме интересира. Јас млеко и вода со памукче користам се друго со четка или рака тријам ама еве за млекото и жене ме интересира
@ubavka1 @Aleks.mar јас многу ви се извинувам, ама бев на одмор и многу не го отворам форумот, сега ги гледам постовите ваши Јас на тупферче ставам и така ја бришам шминката од очите. Баш супер ми се погоди млекото. Не сум многу научена со млеко да чистам шминка, ама навистина ми се погоди. За водоотпорна маскара не знам како вади шминка , такви не користам. Може некогаш и само со рака да пробам
Јас целото лице го чистам кога имам ставено бб крема,не само очите, и јас со туферче чистам ама попрактично ми е да ставам од млекото со прсти низ лицето втривам и потоа со туферчето поминувам. Дали грешам што го чистам целото лице?
Па не, не грешиш. Јас со мицерална го чистам лицето , очите со тоа млекото. Порано со масло го чистев, ама со мицерална ми е поедноставно
Купено по препорака на членка тука (во прилог и скриншот ) Луѓе стварно серумов е врв. 2 недели го користам. На почеток по 2 пати (наутро и навечер) а последнава недела само наутро пред спф. Лицето ми е стакло
1. Balea пена чистач за лице. Наменет е за сува кожа, секое утро и пред спиење го мијам лицето со чистачот. Ми се случило и директно да се обидам да извадам шминка со него и успева. Ми се допаѓа што после миење не ми “крцка“ лицето, него го прави чисто и мазно - меко. Супер е за пред употреба на крема или серум. Дефинитивно ќе го користам подолг временски период. Во форма на пена е доволно е да се стисне два пати од пената. 2. Балеа Тропикал - гел за туширање. Го земав бидејќи сите лимитед едишн убаво мирисале. Но овој некако посебно убаво ми мириса за летово. И останува мирисот после некој временски период на кожата. Од толку многу што ми се допадна дури и течниот сапун за раце го земав исто. 3. Alverde маската за коса. Го земав од препорака на форумов. Ја прави косата преемека, земав уште 10 пакувања. Мала мана е што е само ова мало пакување. Нема големо. 4. Biobaza - млеко за тело Преубав мирис, кој трае! Одличен е за летово, брзо упива и не се поти телото после тоа. Дефинитивно ви го препорачувам на сите.
Пената е ОК, се согласувам. А, крем-гелот за миење лице од истата линија зошто го нема никаде повеќе? Дали може да се најде општо било каде не само во МК?
Долго време барав ефикасен дезодоранс кој ќе држи пријатен мирис во текот на денот а не после 5 секунди да не мириса на ништо и дополнително да ме поти. Од толку многу испробани само овој на Dove ми ги исполни очекувањата. Дури и после пола ден поминат на плажа пазувите ми останаа чисти и свежи и сеуште се чувствуваше мирисот.
гелот тропикал го зедов о јас и стварно е добар. Баш летен. Ќе те прашував body cream на биобаза. Од каде го зема?