@Astrum.Obtutus Баш барав маска за усни и твојот пост таман го видов навреме Дали ја има во ДМ? Однапред благодарам на одговорот
Ја има да, во Капитол и Џевахир до скоро ја гледав, веројатно и во други, има и пилинг за усни мислам во зелено пакување, ма да јас не сум обожавател на пилинзи за усни.
Нешто неверојатно за ако имате проблеми со стапала, како испукани и груби. Маска за стапала која по 2-3 недели од користењето ги прави премеки. Се облекуваат како чорапи и треба еден саат да ти стојат. Само рачунајте многу скоро од тоа почнува процесот на лупење и не можите да носите отворени чевли, особено после туширање парчиња кожа паѓаат насекаде. Но вреди за крајниот ефект. Ќе го употребам уште еднаш за некое време. Мислев никогаш нема да се решам од груби стапала но еве.
Како се имам зафркнато пред одмор со маскава… Мислев дека е само за хидратација, не прочитав. Одам прв ден на плажа, ги погледнувам стапалата и се шокирав. Срам ме изеде тој ден, ги криев со пешкир, па ги стругав вечерта да се излупат побрзо
Да да, баш ги лупи стапалата. Низ дома насекаде имав остатоци и морав да ги собирам, плус за надвор само во патики. Не сакам да те излажам, не можам на нет да го најдам производов, и фискалната не ја чувам. Од меморија вака можеби 150/160 но можам да сум грешка.
Да, од Зегин го купив. Искрено позитивно сум изненадена зошто јас многу се потам и силна пот имам па мислев дека ова ќе биде гола вода ама реков ај да го пробам. Прснувам сабајле пред да одам на работа и во текот на целиот ден воопшто не замирисувам. Повеќе замирисувам од обичен дезодоранс како Dove и Nivea, така да од сега ќе си го користам овој. Ролон немам пробано, повеќе сакам да биде со прскање.
Четката за коса е врв. Не корне и многу е лесна за одржување. После секое чешлање ја чистам и изгледа како нова.
Четката ја имам и јас, предобра е, а не е ич скапа. Тоа со cantella го имам розевото за пори, ова плавово за што е?
Неколку ги има што ми беа септемвриски другарчиња. 1. Парфемов (Maahir Legacy-Lattafa) одамна го меркав, читав по форуми и, според тоа, имав некои очекувња кои беа поголеми од впечатокот што го добив кога го купив парфемов. Не мириса онака како што читав и не ми е нешто уау. Но, фин е, далеку од лош. Си се заљубив во шишето и ми беше придружник во најголем дел од септември. 2. Bubble Bath Cosmetic Soap, јапонски сапун без мирис/без парфеми. Буквално не мириса на ништо. Одлично ја чисти кожата на телото, иако не се туширам секогаш со него (преку две-три туширања го користам). 3. Kenei Pharmaceutical Le Mild High-Moisture Toner 40 ml: Исто и ова не го користам во секојдневна рутина за лице ама, кога го користам-знам дека кожата ми е екстра, она баш хидрирана и освежена. Буквално со две капки цело лице ми покрива, совршена подлога за серум и креми. 4. Rohto Mentholatum (Pharmaceutical) Water Lip Balm Mint Menthol: кога заладува времето-обожавам да користам лабело со минт/ментол. Искуството мое е дека купувам лабело, ставам два пати и го кријам во фиока. Но, не и ова: ова го користам многу почесто (пак не е секој ден, ама добро). Одлично нешто е! 5. Pyunkang Yul Low Ph Pore Deep Cleansing Foam: Неверојатно, ама неверојатно добар производ за мојата кожа (масна, со широки пори, неизедначен тен итн.). Со еден сантиметар мијам цело лице. Дефинитивно пак ќе го земам во иднина.