Шампонов ми ја ''оживеа" косата, дефинитивно најдобар шампон, посебно за сува коса https://hairshop.mk/product/moroccanoil-moisture-repair-shampoo-250-ml/
предоброо мириса Чоколада и цреша…буквално има мирис на cherry чоколадките.Лимитирана колекција е така да нема да го има долго за жал
си го скриншотнав. (Дамо јас имам папка со слики која се вика ЗА ПАЗАРЕЊЕ и тука се вакви работи ) Јас инаку да го пофалам дезодорансов Мирисот е фантазија. Го имав гелот за туширање поодамна купено и сега ко го видов дезодорансов одма си го набавив. Можда не е којзнае колку траен ама мирисот е незаменлив
1. Дневна крема на Алверде Кремата ми е одлична за мојот тип на кожа. Преубаво хидрира, не ја мрси премногу кожата ниту ја гуши. Нема некој посебен мирис, мене ми делува како да мириса на краставица. Ама е преубава за наутро. 2. Алверде пена за лице Пената ја користам за чистење на лице. Ми ја вади и шминката дури (ми остава дел од маскарата) но во секој случај голем дел го чисти. Највеќе што ми се допаѓа е што кожата не „крцка“ после миење, ниту ја суши кожата. Дефинитивно би си го земала повторно.
Ultrabland чистач за лице- одлично вади шминка,и друг пат го имам ставено во оваа категорија, го препорачувам К18 leave in - од оваа фирма немав пробано ништо до сега , изненадена сум навистина како оштетената коса ја прави мека и да изгледа како неоштетена. Буквално ја "маскира" косата. Lush- Super fairy парфем Интересен мирис, кој ги знае мирисите мириса мешано на Super milk спрејот за коса и малку bubblegum , трае 3 часа од прилика, ќе сакав да траеше малку подолго како некои други парфеми од Лаш..
Маската е нова во мојата рутина, прв пат ја земав да ја испробам. Претходно ја користев таа од ананас, па сега земав банана да сменам, ме заинтересира пошто беше доста фалена сегде. Ми се допадна, многу убав сјај ѝ дава на косата и ја прави помека, убаво мириса и се задржува мирисот. Меѓутоа, косата не ми е оштетена, не се фарбам секој месец, мнооогу ретко ја пеглам и фенирам, сѐ што ѝ е потребно е малку сјај на врвовите, па оттука не би знаела да кажам дали помага за опоравување на оштетена коса. Mалена мат липстик - ова е нешто измеѓу мат кармин и моливче за усни. Има текстура на кармин. Оправдан е хајпот, долготраен е и убаво изгледа на усните, убаво се комбинира со сјајче. И најбитно од сѐ, не го осеќам тежок на усните. Неплански го земав, стојат до каса во ДМ, можно е и по маркети да ги има, ама мислам дека на сајтот на малена има поголем избор на нијанси. Одличен квалитет за таа цена. Биотен мицеларна - најубавата мицеларна што ја имам користено. Пишува дека е за сува/осетлива кожа, ја имам масна и осетлива, ама ми одговара. Многу убаво ми го чисти лицето, освежува и убаво ја вади шминката, па дури и водоотпорната.