Овој месец имам повеќе „продукти на месецот“, ама ќе започнам со неколку, пошо скоро ги користев и уште сум под импресии. Идемо: 1. MIXA UREA CICA REPAIR BODY MILK Мириса интересно, на цвеќиња, можда на јорговани? Не знам. Не е мирис за секого, ама мислам дека секој ќе се навикне на истиот после неколку нанесувања. Мене ми беше скроз океј и уште ми е, ама кога ќе ставам поголема количина - малку ми е тежок. Ми беше страв дали ќе го погодам лосионов, не бев сигурен дали имам сува или микс-кожа на телото, или масна. Комбинирана ми е, изгледа. Но! Лосионов ја прави кожата така мека, прави една така фина бариера на кожата која буквално ја приметувам на допир. Совршена е и за нанесување на стапала, омекнува многу! Некои ја ставале и на лице, имам читано, ама ја не би се осудил на таков чекор. 2. The Mini Glow Trio Set Ова го добив како награда на YesStyle и го користам веќе неколку денови. Многу брзо се впива во кожата на лицето и, да - навистина приметувам ефект на избелување на тенот, после само неколкудневно користење. 3. Becutan Sensitive Body Milk Не користам ист лосион после секое туширање. Овој го земав и не погрешив. Одамна го меркам, многу го сакам мирисот на Бекутан-линијата. Мириса... Што да ви кажувам... Чисто, бебешки, мир во душа, спокојство, мекост, памук... Прекрасно нешто! Можда е мааалку поскапо од обичната линија на Бекутан ама вреди за секој денар! 4. The Organic Shop: Body Scrub Orange & Ginger Мириса на Божиќ! Има така поедрички кристали од шеќер, тоа да, ама многу убаво чисти и мириса.
1. Beauty of Joseon SPF Досега сум пробала над 10 различни спф. Овај е единствениот што не ме остава мрсна и ушлакана, одлично се впива. 2. Овој liquid blush на Catrice Многу луѓе го хејтаат пошто не е многу тежок и пигментиран, но мене ми е одличен, најомилен од сите што ги имам пробано досега. Има малце како течна/мрсничка структура и на лицето дава преубав природен ефект. 3. Milky тонерот на The Ordinary. Овај требаше прв да го ставам, но ајде касно е сега. Луѓе, поодлично нешто на мојава кожа не сум ставила, толку прекрасен финиш дава, кожата ми ја прави пре хидрирана, мека и сјајна. Во комбинација со серум и крем одозгора, совршенство. Единствена негативна страна: мириса на квасец. Мене не ми пречи воопшто, нема прејак мирис, но сепак. 4. Парфем La Rive Touch of Woman Како личност што пола плата ја дава за парфеми, решив месецов да забавам малку и да си купам некој поевтин за секојдневна употреба, за до на работа. Парфемов е одличен, предобро мириса и е доста солидно траен. Одличен е како за 400 денари.
Бб кремава на Голден роуз е одлична, не е многу покривна ама супер е , доволно е покривна за мене , имам чисто лице. За комбинирана кожа е топ. Кремава за лице антиејџ на Апивита е лесна , оваа е лајт верзијата погодна за комбинирана масна кожа, веднаш се впива и мириса многу убаво. Го имав и серумот од истата линија и ми беше малку масен, додека кремава е супер. Спф стикот на Madagascar е одличен, лесно се нанесува, не ја мрси кожата. Брзо се троши ама така е со спф стиковите побрзо се трошат од кремите. На Кико Милано карминот го користам навечер при излегување и се каам што не си земав уште некоја нијанса. Многу убаво стои на усни ,единствен минус не е толку траен како тие на ГР и Буржуа...