Овој месец имам повеќе „продукти на месецот“, ама ќе започнам со неколку, пошо скоро ги користев и уште сум под импресии. Идемо: 1. MIXA UREA CICA REPAIR BODY MILK Мириса интересно, на цвеќиња, можда на јорговани? Не знам. Не е мирис за секого, ама мислам дека секој ќе се навикне на истиот после неколку нанесувања. Мене ми беше скроз океј и уште ми е, ама кога ќе ставам поголема количина - малку ми е тежок. Ми беше страв дали ќе го погодам лосионов, не бев сигурен дали имам сува или микс-кожа на телото, или масна. Комбинирана ми е, изгледа. Но! Лосионов ја прави кожата така мека, прави една така фина бариера на кожата која буквално ја приметувам на допир. Совршена е и за нанесување на стапала, омекнува многу! Некои ја ставале и на лице, имам читано, ама ја не би се осудил на таков чекор. 2. The Mini Glow Trio Set Ова го добив како награда на YesStyle и го користам веќе неколку денови. Многу брзо се впива во кожата на лицето и, да - навистина приметувам ефект на избелување на тенот, после само неколкудневно користење. 3. Becutan Sensitive Body Milk Не користам ист лосион после секое туширање. Овој го земав и не погрешив. Одамна го меркам, многу го сакам мирисот на Бекутан-линијата. Мириса... Што да ви кажувам... Чисто, бебешки, мир во душа, спокојство, мекост, памук... Прекрасно нешто! Можда е мааалку поскапо од обичната линија на Бекутан ама вреди за секој денар! 4. The Organic Shop: Body Scrub Orange & Ginger Мириса на Божиќ! Има така поедрички кристали од шеќер, тоа да, ама многу убаво чисти и мириса.
1. Beauty of Joseon SPF Досега сум пробала над 10 различни спф. Овај е единствениот што не ме остава мрсна и ушлакана, одлично се впива. 2. Овој liquid blush на Catrice Многу луѓе го хејтаат пошто не е многу тежок и пигментиран, но мене ми е одличен, најомилен од сите што ги имам пробано досега. Има малце како течна/мрсничка структура и на лицето дава преубав природен ефект. 3. Milky тонерот на The Ordinary. Овај требаше прв да го ставам, но ајде касно е сега. Луѓе, поодлично нешто на мојава кожа не сум ставила, толку прекрасен финиш дава, кожата ми ја прави пре хидрирана, мека и сјајна. Во комбинација со серум и крем одозгора, совршенство. Единствена негативна страна: мириса на квасец. Мене не ми пречи воопшто, нема прејак мирис, но сепак. 4. Парфем La Rive Touch of Woman Како личност што пола плата ја дава за парфеми, решив месецов да забавам малку и да си купам некој поевтин за секојдневна употреба, за до на работа. Парфемов е одличен, предобро мириса и е доста солидно траен. Одличен е како за 400 денари.
Бб кремава на Голден роуз е одлична, не е многу покривна ама супер е , доволно е покривна за мене , имам чисто лице. За комбинирана кожа е топ. Кремава за лице антиејџ на Апивита е лесна , оваа е лајт верзијата погодна за комбинирана масна кожа, веднаш се впива и мириса многу убаво. Го имав и серумот од истата линија и ми беше малку масен, додека кремава е супер. Спф стикот на Madagascar е одличен, лесно се нанесува, не ја мрси кожата. Брзо се троши ама така е со спф стиковите побрзо се трошат од кремите. На Кико Милано карминот го користам навечер при излегување и се каам што не си земав уште некоја нијанса. Многу убаво стои на усни ,единствен минус не е толку траен како тие на ГР и Буржуа...
Толку се популарни, а јас дури сега, прв пат ги пробувам. Баш и тука на форумов се консултирав дали да ги испробам, имав тестерчиња од аптека. Кремава Ла Рош е наменета за сува кожа, а мојата кожа е сѐ освен сува, ама добро се покажа, ми се допадна. Да бидам искрена, не се разбирам многу во креми за лице, не ни користам секојдневно. Ја ставам мнооогу малку, пред пудрата и навечер, пред спиење. Геловите за лице се одлични, дефинитивно ќе се купи и фул сајз, само да ги начекам на 30%.
https://a.co/d/bpizQV4 Proactiv 3 Step Acne Treatment - Benzoyl Peroxide Face Wash, Repairing Acne Spot Treatment for Face And Body, Exfoliating Toner - 60 Day Complete Acne Skin Care Kit
Производ на месец декември: trend it up, нијанса на руменило: 075 Многу убаво „седи“ на лице на дневна светлина и мислам дека се опсесирав со него. Нијансава не знам како да ја доловам, нешто измеѓу праска-розево (иако не изгледа баш така на сликава, а и нема светки, светки). Лесно се надоградува, мал недостаток му е што знае да исчезне само по себе после 4-5 часа.
1. MIXA UREA CICA REPAIR BODY MILK Ова го земав сосема случајно на поминување, без воопшто да му обрнам внимание. Излезе да е еден од најдобрите што сум ги користела. Кожата ја прави толку мека, толку е прекрасна. Мирисот не знам да го дефинирам, специфичен а мене толку ми се допаѓа. Јас ви го препорачувам на сите да си го земете. Јас го земав од ДМ и е доста голем што трае. 2. Salt of the Earth - Природен дезодоранс, го има во Зегин. Прво и главно највеќе ми се допаѓа бидејќи е природен, второ мириса буквално на плажа, на чисто, на убаво. Јас го имам плавиот, има повеќе мириси. Исто ми се допаѓаше и тој од цимет што го мириснав па може чим го потрошам овој да го земам тој. Како мана е што нема притисок него е како благо прскање, исто како парфем кога ставаме. Не спречува потење, но спречува миризба. Има и рол-он дезодоранси од истиве. 3. Golden Rose Soft Color - сенка за очи бр. 18 Во принцип не користам многу шминка во секојдневието, па за до работа или кога ќе одам на кафе сакам да имам некој natural изглед. Оваа сенка ми е омилена. Ептен е налик како кожа боја и доаѓа совршено ако не сакате некој нападен изглед.
Најубав крем за суви раце од сѐ што сум пробала, и мајка ми го бендиса што има ептен суви раце ова време.
Може, пишува и на самата крема, лице, тело и раце.. Btw каде ги купувате кремиве од Mixa по нај пристапни цени? Видов нешто ДМ донеле, Космо ако не се лажам, ама каде има нај голем избор?