После неколку години пауза повторно си се вратив на овој гел за туширање. Заборавив колку најпрекрасно мириса и ми ја прави убава кожата. Во меѓувреме мајка ми го купила овој, малку бев скептик пошто не го поднесувам класика мирисот на фелче, ама пријатно ме изненади. Пакувањето е економично, многу убав и интензивен мирис има, мислам цела куќа мириса после туширање. Задоволна од карминов од голден роуз, ептен ми се погоди за преку ден, скоро ми се поклопува со мојата нијанса на уста и ми дава само дискретен сјај и фин природен изглед. Во комбинација со лабело го користам за поголем сјај. Исто и од лакчињата на малена сум ептен задоволна. За смотаница како мене што секогаш заборава дека скоро е налакирана...ми завршија ептен голема работа. И ми траат прилилчно долго за разлика од други лакови што сум користела. Исто и убава конзистенција има лакот и уште со првиот слој има убав изглед. Цената е смешна - 40 денари.
- кремов е преубав, хидратира, има нежен мирис а и погоден е за пред спиење, зошто брзо впива и го прави меко лицето. - најрелаксирачка купка евер. И кај мене се случува истиот ефект. Се бањаш - и цела куќа мириса на лаванда! Сјаен продукт. - не можев да најдам слика од интернет, па ја чкрапнав обвивката од новата серија сапуни на Палмолајв, овој од лаванда и камилица е волшебен. Мирис на Сара Кеј, детство, на баба ми и нејзините марами. Таков рустикален сапун одамна немам пробано.
драга кажи ми каде го има сапунов не сум го видела до сега....хм.....а и оваа купкава...јас до сега од фелче не сум корисртела ама вреди да пробам а?
Го има во Тинекс, мислам дека е околу 60тина денари. Има и од бергамот и вербена, уште појак мирис, само тој ми е некако помажествен. И двете сапунчиња се некоја нова линија. А за Фелче, само пофални зборови. Башка што има и со мирис на ирис, цвет од портокал, црвено јаболко... Сите ги издушкав во Тинекс!
Дезодорансов е нешто најдобро што им се случило на моите пазуви. Не содржи алкохол и воопшто не пече после бричење. А од млеково за тело, стриите скоро ги снема. И интимава такоџе ми е ко нова од Нивеава
Мислам дека најзадоволна месецов сум од l'oreal matte morphose Единствената пудра која сум ја користела, и која со часови не ми изби мрсотијата на лице, и не ми се избрша од лицето, а без да ставам ни камена ни во прав пудра наа неа. Дури и руменилото ми го држи подолго, прекрасно впива и лесно се размачкува. Има една не баш убава и практична работа, неможе да се користи без четка, може и со прсти да се брцка во неа, но потоа цела рака ми е лом, затоа со четка е одлично. И цената, може да биде малку пониска. Им ја препорачувам на сите со прилично марсна кожа на лицето, најлесната пудра која сум ја користела, срдено покривна, но стои со часови и не се брише И пријатно сум изненадена од Руменилото од Флормар, Само опаковката му е розева не бела. Ова е број P115 едното е нежно праска боја, другото остава само светки и нежно крем скоро незабележливо. Стои одлично на светол тен, лесно се нанесува, и стои задоволително долго време. И цената му е одлична 180 денари.
И најверојатно ќе го прогласам за продукт на годината Пена за чистење на лицето, обично ја користам наутро, навечер имам друга пена - односно ко шлаг е, ама заборавив марката, ја добив на поклон, некоја исто од овие минералниве кои се продаваат по аптеките. Ама Виши е незаменлива. Нежно го чисти лицето, и притоа немам чуство дека ми го затега или суши. Малку е поскапа, но не ми беше битно, реков ако за нешто не жалам пари, тоа е за нега на лицето. А и долго време трае а ја користам секојдневно. Што значи секако се исплати. Тафт пудрата за волумен на косата, одлична! Ја меркам одамна и си велев скептично, е како да не, малку прав ставаш на коса, абракадабра и пуф КОСИШТЕ! Кога оно стварно! Плус бев скептична заради малецкото паковање, си викам, ова чудо ли ќе ми помогне?! Минимум десет вакви ќе ми требаат. Ја користам на 2 - 3 ден после миење, а бидејќи имам сува коса не ја мијам секојдневно, а сепак ни фризурата не ми држи толку долго, ја превртувам косата, ставам сосема малку од пудрава, на врв на прсти, ја разбушавувам косата и кога ја кревам, има што да видам. In the jungle the mighty jungle, the lion sleeps tonight Единствено што е негативно на пудрава е дека ефектот е како со лак, значи ја лепи малку косата, но добро, секако фунцкионира само како привремено решение слично како и сувиот шампон. А што е најбитно, изгледате како од фризер да сте излегле. Се разбира доколку преферирате природна, бушаво - виткана или прекршена фризура. Не одговара на пеглана или сосема права коса.
После 500 пати прочитување на темава за кремата Здраве на форумов, овој месец за мене продукти се токму таа и лосионот Хлоракол од Галарафарм. Грбов ми беше минско поле со бубулици, тоа не се опишува, 3 ден како чистам со хлоракол и мачкам со Здраве, и мојот грб ееее нова приказна, да не претерам ама 70% од бубулиците ги нема )
Дефинитивно тука спаѓа гелот за туширање на Афродита. Исто и нивеата за дневна нега. Имам мрсна кожа, и супер ми делува кремава.
Gosh base/top coat. Конечно нешто што ќе ми ги опорави ноктите. Многу ми помогна така што ноктите не ми се листаат, не ми пожолтуваат од лакот и лакот ми стои многу подолго.
Па-па подочници! Има и едно гелче за туширање, доста ефтино, а мириса како рај. Од линијата на La Ligne е, со млеко и маслинки и не можам да најдам слика на нет за жива глава. Маслинки обожавам, па аналогно на тоа се заљубив и во гелов и омилен ми е засекогаш, готово.
1. Oriflame - Blending Brush. - Одлична е! Вооедно и сите останати четки на орифлејм од оваа колекција со козјо влакно што се. Ги имам неколку и од сите сум презадоволна,препорачувам ! 2. Essence Gel eyeliner. - Фајнали се наканив да го земам,ми се допаѓа највеќе што дава мат ефект и долго стои :up: 3. Moda eyeshadow - Многу се убавки Убаво пигментирани и нијансите им се одлични исто,добив на поклон и толку ми требаше сега ќе си набавам јас повеќе 4. Artdeco eyeshadow base - Најпрекрасно нешто. Ја пофалив и во друга тема морам и тука продукт на годината ми е 5. Avon glimmerstick chrome eyeliner - Хроматскиве моливчиња за очи од Авон. Многу се интересни некако се преливаат во две бои 6. Bourjois 123 Perfect Foundation - Ајде и јас да ја пофалам пудрава. Дава свеж изглед,лесна е,се прилагодува на природната боја на кожа иииии прекрасна ми е незнам што друго А да,и долго стои и покривна е ,но не премногу - таман колку што ми требаше ми покри Епа доста е ..
Моите омилени продукти за месец Мај : -Кремов е чудо за мојата кожа! Гледам Хипстер го постирала и морам да кажам дека потполно се согласувам со неа! За мојава мрсна проблематична кожа ова е неверојатно нешто! -Oва е маскарата за сите што сакате преедолги трепки како мене. Преубава е! За бубуљичките е супер!
Мајка ми ми го купила како на шала поради бојата Обичен пазарски лак е, некаде 40тина денари, мислев за ништо нема да го биде зашто оваа марка знам одма се вади, ама се изненадив. Не е нешто траен брзо се излижува, ама бојата ми е многу убава. Од еден слој убава испаѓа. Ептен ми е по мерак. На секоја втора комбинација ми одговара. Баш е летна бојата. Еве ваков (не е моја сликата) Мераци Тоалетнава вода ја добив на подарок, нај нај прекрасна е. Ретко кој може да ми погоди мирис, ама овој е полн погодок, премногу е нежен. И карминчево исто... Тип топ овој месец
Ракавицата за чистење на шминка од Божен козметика. Ова ќе ми биде омилен продукт на годината, дефинитивно! Фанстастична работа луѓе, ја натопуваш со вода и самоп поминуваш со ракавицата...се се излегува дури и водоотпорна маскара. После се мие со сапун и свети ко нова...топло препорачувам.