Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    ^ Кажувај ги бројчињата на кармнините, одам вечер во шопинг, не туку се чепати. :P :P
    :*

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    05 розевиот, и 14 е кафениот, немаше кој знае колку останато, се искупено беше, а многу убави нијансички имаат од тестериве видов моме, да си ги купиш :)
    202 денари :D

:makeup: па да ни пишеш мислење

Mене и овој ми падна во окце, ама не видов шо бројче е
    следен е на листа, ја памтам бојата ]:)

На crazylady, Trendafilka и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.279

А кај се продаваат овие кармини , ги има во Космо? Кога ке дојдам во МК да си зеам :) А незнам дали ги има кај нас ,ке треба да прашам :?: :)

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.771
    Шампончево од Dove.
    Мислев ќе ми тежи на косава,ќе ми ја прави ко тесто и дека ќе ми се мрси уште побрзо,но напротив, многу ми одговара. Дава баш чувство на чиста,лесна,лелеава коса...

И геловиве за туширање од Dove, двата и од бадем и од краставица.
    [​IMG][​IMG]
    Мирисот на тој од краставица ми е најомилен,го користам и таквиот стик и прекрасен е,свеж,и после милион промени на гелови за туширање,мислам дека на овој му нема рамен.
    А за тој од бадем бев скептик пред да го купам,затоа што ич не сакам благи,слаткасти мириси,но ајде си реков ќе му дадам шанса,бидејќи мирисот иако благ,сепак е суптилен,не е тежок. И 5ка,преубав е.

Всушност многу си ги љубам производите на Dove, најмногу ми одговараат.. од сапуни,стикови,се до шампони и гелови за туширање,но за овој месец,ова ми се фаворитите.

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Да, јас од Космо во Супер Тинексот ги земав :D За друго место не знам :)
    А кај вас, е не знам дали ги има, вие барем МАС имате бе, ејјјј :( А ние немаме :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Карминчињата на Кејт Мос покрај Космо,ги има во ДМ,Шатци и Јуник :)
    Цената им варира до 10 (+-) низ парфимерииве.

Иначе,кармините се совршенство.
    Јас поубав кармин немам користено одамна :inlove:

На anabel-a, Hipster и ludoto19 им се допаѓа ова.
  7. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Tending Care Chocolate Protecting Balm (150 денари го начекав) од Орифлејм ми омилен продукт за зимава. Многу ми ги омекна усните, не го чувстувам како лигаво и не се впива многу лесно. Мириост е преубав.

Црното моливче на Brooklyn (+/- 70 денари). Пушта преубава црна боја и не се размачкува. Честопати ми се случува да го ставам наместо туш и да има сличен ефект. Исто така е одлично за smokey eyes да се користи наместо со сенка. За тие пари има предобар квалитет!

Syoss Shampoo Volume Lift (од мамичка е, незнам цената). Косата никогаш не ми била помазна. Речиси заборавив што е тоа мрна коса иако ниеден шампон не ми помогнал во тоа. 2-3 дена откако ќе ја измијам косата сеуште има преубав мирис и има огромен волумен, бидејќи мене косата вообичаено ми е ужасно слепена за глаучот. Моето најголемо откритие изминатиов месец, дефинитивно не го менувам веќе.

Moно сенките на Essence (+/- 170 денари) и I Love Stage базата на Essence (мислам дека беше околу 200 денари, но не ме држете за збор, не ме држи меморијата) се совршена комбинација. Траат до 4-5 часа може и повеќе.
    Си ги земав овие две боички, ама да дојдам до пари дефинитивно ќе се подновам со уште некоја. :wasntme:

На lovemme и Sanniii им се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Уф Лудо, да си жива и здрава, сум си го купила бр. 14 - малку повеќе удира на кафеаво отколку што сакам, ама ок, убава nude нијанса, ама мојот фаворит - темно црвено 01.
    Преубав, каква добра нијанса, си ставив и се шетам карминосана низ дома, :makeup: пре-до-бар ! ^_^
    Фала Лудичко! :*

На Mishela, crazylady, antonina и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Да, и јас да ти кажам го земав, мислев по nide дека е, така барем ми изгледаше, ама ете на кафенко мава, али супер е, ајде со здравје да си го користиш :makeup: :makeup:

Да не сум офф топик, морам да кажам за уште еден кармин, црвен, поубав нема, ќе го ставам и овој на листа на омилени продукти, оти го немам користено, а го имам оддамна
    Марка Карло ди Рома, црвен, земен е некои 80тина денари, абре преубав црвен, најубав!
    Бидејќи јас имам испорбано 10101010101 црвени кармини, со сигурност тврдам дека овој е вистинскиот :D

Е, викаат дека е толку ефтин оти му е поминат рокот.Појма немам мене ми е супер, ништо не ми е, жива и здрава, со права уста :D

Cамо во Cкопјанка го има, во бјути шоп ми се чини :)

Прикачени фајлови:

На koritsaki, Trendafilka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  10. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^^ се сложувам и јас за карминчињата на Римел, го имам 01. Идеална црвена боја, а трајност за чиста 10ка. :)

Он, јас да го пофалам лакчето на Рапсоди, број 52.
    За трајност не гарантирам многу, ами за бојата т.е. металниот сјај. Како фолија да имам ставено на ноктите, баш модерен за овој период.
    Неможев да најдам слика. :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Се извинувам за офф.

Женски, само да знаете дека во Cosmo од 1-ви до 10-ти Декември со купување на БИЛО КОЈ производ на Rimmel ја добивате оваа маскара гратис.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater

Јас си го купив карминчето шо го постирала Лудото, 14-ката.

И обавезно побарајте си на каса, знаат да се направат на 3 ипол - 15 до 2.

:D :D

На 1DeeDee1, Sanniii, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^^ Аа и онака ми треба нова пудра одма си земам и едно маскарче :lol:
    значи можи со секој производ од римел :^)

Прикачени фајлови:

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    81.744
    Лудо бре! Па и ти Трендафилке, не туку трајте, ами трубете таму по темите, за таков манијак (по кармини) како мене на пример :wasntme: да види и да си се поднови.
    А маскарата каква е? Не ми е ни битна, ама кога веќе ја даваат ... :wasntme:
    Инаку, онаа кафенкаста нијанса е сон, јас обожавам такви и мислам дека се заљубив во карминот. А таман се токмев црвен да земам, ама да не кенкам после - што си е сиугрно, сигурно си е. :D
    Е сега, држ'те ми среќа, зашто како што тргнала работава, сето она што ми фаќа око и си го сакам за во несесерот - го нема или веќе престанале да го произведуваат, или е лимитирано издание. ]:)
    Ај ќе пишам рапорт, таман утре треба да одам на стоматолог и затоа што нели, ќе бидам послушно девојче, заслужувам да си се почастам со кармин. :angel: :rofl:

Моите омилени за минатиот месец:
    Dove, сапунот со шеа путер.
    На моето лице делуваше пренежно, дури и не го чувствував суво по миењето, ама во комбинација со кремот - уф, ле-по-та!

Dove, кремата за лице
    Нанесувам малку, минимално ама солидно. Можеби и затоа не ми остава мрснотии по лицето.
    А сепак го чувствувам хидрирано и свежо. :mm:

И мојата љубов, непреболена. Ја ставам тука, иако ја купив пред некој ден - дефинитивно ми е ол лајф фејврит :D
    Bourjois.
    Се радував ко мало дете на шеќерна волна кога повторно си го видов лицето по нанесувањето на пудрава. Абе, милина! Се чувствував ко плишано мече, ми иде дури да си се галкам. :$

Taft, пената за коса со заштита од топлина.
    Мојата коса е обично права, ама бидејќи имам многу меко влакно, не чини кога е вакво влажникаво времето и не сакам да ја горам, па ја правам брановидна.
    Пенава е супер - при крај ми е и ќе купам и трето шише од неа. Ми се допаѓа тоа што не ми ја слепува косата, не ми опаѓа (пу, пу, пу) и остава прекрасен мирис кој трае до следното миење.
    И стварно уживам со таква огромна, ама буквално огромна коса ко лавовска грива, па и кадриците што се прават - абре, да се нурнеш и да душкаш! :D

На Beauchamp, kate21, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    [​IMG] [​IMG]
    Маските за лице на Балеа.Дефинитивно ми се омилен продукт на месецот,а и за подолго.Лицето си го чувствувам,нежно,меко и чисто.Не ја сушат кожата.
    Користев гел за миење на лице од Балеа.Задоволна бев се додека не го пробав овој крем за миење на лицето од Алверде.Прекрасен е,одлично ја чисти кожата,лицето е меко и не го суши воопшто.Голем плус што е природна козметика.
    Мој број 1 крем за миење на лицето.

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Веќе долго време, предолгоо, се мачам да најдам шампон што МИ одговара на косава моја. Да појаснам, имам многуу густа, крута и сува коса што не се мрси многу-скоро воопшто, ама јас мислам дека не пости шампон што не сум го пробала. Од Пантени, Палмолајфи, Шауми и уште десетици чуда јас лекот го најдов во најефтината можна варијанта на најдолниот рафт во Веро :D , и тоа наш македонски производ. :!:
    Мислам дека и претходно од кога го пронајдов имам пишано во некоја низ темиве, ама сега дефинитивно гледам резултати. Прво го користев истиот, само од коприва и навистина ми помогна со тоа што ми ја скроти за некој степен ама па ми предизвика проблем со мрсење на косата. Јас можев да не ја измијам косава што се вели една недела, а со овој ми се мрсеше секој ден и по сугестија на другарка, го сменив со овој на бреза и има разлика. :!: Е сега веќе е друго, и после неколку месечно користење навистина се гледа резултат. Нема ни мрсна коса, ниту екстремно сува, а што е најважно НЕ СУМ ТОЛКУ БУШАВА!! ]:) Го најдов лекот дефинитивно. 1.000мл за смешна цена е нешто што секому го препорачувам и секаде го зборам и фалам. Дома од употреба ги исфрливме сите претходно користени шампони и сите по неколку пати употребени за проби, а пак се покажале утка. Алкалоид е лекот!

Прикачени фајлови:

На detelinkaa, karenin и Sanniii им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Паста+маутвoш од Вадемекум!
    Единствено нешто што сузбива успешно мирис на кромид :rofl:
    Кромидарево сум, посебно со режимов, неможам да јадам марула без кромд не ми иде,за шопска ич муабет да не праиме.
    Се миев двапати со ова, и не ставив мастика, немаше никаков мирис останат од кромид.
    Многу освежува, нај освежителен и минти мирис, од сите пасти до сега кои сум ги користела.
    Јас го користам и како паста, па после ставам и во чаша со малку млака вода и правам гргара и немам мака и со мирис,и со непцата, ни со забите.
    Колгејт е и историја во споредба со вадемекум и лакалут!

На drugarka и Trendafilka им се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Новите лакчиња на Голден Роуз, rich color.
    Љубов, долго траат, убаво нијанси и четката одлична. Таа од старите почна да ми оди на нерви, предолга некако и ги исфрлив сосем од употреба. 70 ден.

Карминот на Rimmel, од колекцијата на Кејт Мос, кој го иструбивме деновиве - 01 темно црвениот.
    Најсупер темно црвен кармин засега. 200 ден.

Лосионот од Авон од бадем.
    Лесен, без нападен мирис, веднаш се впива, одлично хидрира, кожата е свила.
    Навистина е мака додека да ги нарачаш и дочекаш, ама за овие посебно вреди, евтини, а квалитетот беспрекорен. Околу 150 ден. на попуст.

На Sexybaby86, Mishela и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Што да коментирам за овие лосиони, мислам дека секоја втора феминка ги има! :inlove:

Балсамов од Авон многу убаво мириса, ги омекнува усните за брзо време- одличен е!

Прикачени фајлови:

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    И јас имам омилено карминче од Римел, исто од Кејт Мос колекцијата, број 8. :D
    Го имам и 1, црвениот, и ми е омилен црвен кармин на сите времиња, ама во последно време осмицата ми е совршена за секој ден.

На AngelOfArh, Mishela и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Дојдов и јас на темава за да ги пофалам новите лакчиња на Голден Роуз, Rich Color. Многу-многу не ги љубам Голден Роуз како козметика и воопшто како бренд, а особено лаковите отсекогаш ми биле никакви. Арно ама мајка ми купила едно лакче од овие, и тоа многу убава црвена боја (број 29), па се налакирав да го пробам. Бојата е прекрасна, на работа добив безброј комплименти, а и трајноста е задоволителна. Четката е феноменална, иста таква голема како кај лаковите на Севентин (кои, инаку, ми се животна љубов и ги имам иструбено на форумов 1094573 пати :D )
    Еве го, многу убава „крв“ црвена боја е

Исто така, ептен сум задоволна од лосионот за тело на Балеа, еве овој:

Преубав мирис на чисто, на бебе :D За нормална кожа е, текстурата е немасна и брзо се упива, а кожата потоа е мазна како бебешко газе :D Преубав, дефинитивно ќе си го купам пак кога ќе го потрошам. И за разлика од многу млека за тела, ова не го менува мирисот по нанесувањето, си мириса исто така прекрасно како и на почетокот и не ми се меша мирисот на млекото со мирисот на парфемот кој го користам. Млеково (или лосион, што и да е) ми е откритие на годината :rock:

На nekoja85 и Mishela им се допаѓа ова.