Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Колку пари е ова чудово од Лореал? И дали ја мрси косата дополнително?

2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Moливчето со број 49 :) Купив дватри кармини со нуд нијанса, или е премногу блед, или премногу кафеав, или премногу розев, па случајно го видов ова на сталажа, го зедов и сега комплетно ми заменува кармин кога ми треба ненападна боја на уста :) На сосем малце лабело, ја врвам целата уста со моливчево, ем ја добивам посакуваната нијанса, ем трае цела вечер, и тоа со активни бакнежи :D
    [​IMG] :D
    Маслиновото масло, покрај што ми е омилено за салати, овој месец ми е најубавото нешто што сум го ставила на коса, после онаа катастрофа со фарбање :tmi: Ми го излекува скалпот, ми ги омекна изгорениците, лесно се измива со бебешки шампон, косата не ми ја измрси воопшто(иако очекував дека ќе ми се мрси уште повеќе, напротив) и сега имам буквално пресјајна коса, лелеава, мазна и скротена :inlove:
    Е ваква ми е :D (добро, мојава пократка малце :D )
    Така да, мојот омилен продукт за убавина, е всушност продукт за јадење :rofl:

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    СвитЕнџл 210 ден. е, го има во сите дрогерии :)

5. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Презадоволна!

Прикачени фајлови:

• 241665.jpg
      241665.jpg
      Големина на фајлот:
      16,4 KB
      Прегледи:
      1.286
  6. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    После долгото барање на овие две нијанси на кармини, конечно се во моја сопственост, дефинитивно најомилени продукти за овој месец а сигурно и за понатаму ;)

Прикачени фајлови:

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Нов месец нови омилени продукти. :)

1. ББ кремот на Гарниер
    -Совршено нешто ако немате проблематична кожа,убаво го изедначува тенот и ги сокрива малите недостатоци. Јас ја земав таа за сува кожа и одлична е.Дава свеж и здрав изглед на лицето.

2. Кристали на Балеа за нозе
    -Супер се за ладниве зимски денови,ми ги загреваат стапалата и ги потхрануваат.Јас сум манијак за вакви работи за нега на стапала.

3. Римел кармин бр.6
    -Многу ми се допаѓа нијансата на карминот. Траен е и хидратантен.
    [​IMG]тој во средина
    4.Есенс лакчиња
    -Многу убави нијанси и долго траат. Само цената не ми е ок,не ми се даваат сто и кусур денари за лак. Ама ајде мерак ми беше па да се почастам.

4.Мејбилајн маскара
    -Има одлично дизајнирана четкичка, ги подигнува и ги навиткува трепките. Една од најдобрите маскари што ги имам пробано. Милион пати е фалена на форумов,ама дури сега ја пробувам. :)

На lunicka, Doozy и Mishela им се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Маска за лице со бела глина на Балеа.
    Бидејќи сум буквално приморана после неколку часа да тапкам со палома врз лицето и да го соберам вишокот маснотија што ми се лачи, :worried: купив една од овие маските на Балеа за проба.
    Оваа е двојно пакување, 55 ден. за екстремно лачење на маснотија, со бела глина.
    Навистина фина маска. Не се стврднува камен како некои, се нанесува на чисто лице и се остава да дејствува 15 минути. Се мие со млака вода. Лицето е чисто и освежено. Економично пакување, доволно за 2 пати. Би пробала уште некоја, видов и со алое вера и краставица мислам.

ББ крем на Гарниер
    Прво го утнав. :D Лилит и Дузи беа сведоци на мојата голгота со ББ кремот. :D Купив од првичната верзија, а тој да ми ти бил за сува кожа. Па и медиум купив, а тоа на мојата кожа изгледаше како да сум се подзаборавила во солариум. Ко некое масно тенеќе бев. :D
    После ја поправив грешката, си го купив за комбинирана и мрсна, светлата нијанса.
    Многу фино, презадоволна сум. Инстантно освежува лице, корегира подочњак, дава природна нијанса, и како за тонирана крема, издржува и подолго, отколку некои пудри.
    За 300 ден. 40 мл се исплати и тоа како.
    Препорачувам.

Течен сапун на Алверде со карамел
    Се вљубив во мирисот, и морам да ви признаам дека го користам за тело, наместо за раце. :$
    100 ден. 300 мл, и ќе си грицнам од газот што е limited edition.
    Се` што има мирис на ванила и карамел ме привлекува инстантно.

Голден Роуз лакчињата со светки.
    Сите ги сакам. До едно.
    Фаворит - бр. 116. ;)

На A-j-a, lunicka, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.427
    Допаѓања:
    5.118
    :clap:

Garnier BB cream

Balea Entspannende Nachtcreme mit Reisöl

Avon Care Intensive Moisture Lip Treatment

AVON GLIMMERSTICKS Diamonds Eye Liner - BROWN SUGAR

Maybelline "Colossal" Mascara

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    1. Balea Power Volume Mousse - Пена за коса
    Кренав раце јас од пените за коса зошто сите до сега што ги имам пробано ми ја правеа косата тесто, слепена и до вечер веќе мрсна се до пред некој ден кога ја пробав оваа. Многу погуста структура, без некој мирис и веднаш се впива во косата. Дава некој благо "влажен" изглед, волумен кој трае цели 2 дена и преубава брановидна фризура. Мене косата природно ми е таласеста, густа и нескротлива доколку не е пеглана, но со пенава добива ептен добар облик и романтични локни.
    2. Balea Urea Fußcreme - Крема за стапала
    Кремава веќе неколку месеци ја користам и сум презадоволна, се покажала како најдобра до сега. Мене зимно време потешко ми беше одржувањето на стапалата зошто постојано се затворени и ми стануваа груби, но оваа дава негуван изглед и влажност која трае подолго време. Има пријатен и лесен мирис, иако се препорачува користење два пати во денот ја ставам еднаш зошто е долготрајна, а за повеќе немам потреба. Не ја менувам за ниту една друга, најдобра е.
    3. Alverde Haarkur (Aloe Vera Hibiskus) - Маска за коса
    Прво ја купив оваа, но после толку фалење на форумов ја земав портокаловата со кајсија и ја забаталив се додека не ја потрошив втората. На мојата коса дефинитивно розевава одговара многу повеќе, ми ја прави понежна, помека и многу полесна за расчешлување и обликување.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Одамна го меркав и го начекав во авон 2 за 500 ден.
    Јас се навлеков на чудово колку убаво ми мириса тоа е чудо и мм почна да го користи :rofl: :lol:
    ПРЕПОРАЧУВАМ

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      1.331
    На Veki4kaa, slobodka и Hipster им се допаѓа ова.
  12. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Овој месец
    1-Ново откритие дирекно од ДМ маркет маслен отсранувач за лак за нокти (без ацетон)практично пакување преубаво го вади лакот со еден потег и нема јак мирис нежен е со ноктите 125 мл мислам беше 80-90 ден
    2- Пудрата на лореал ролл он значи прекранса покривност некоја убава текстура едноставно прекрасна едниствено што не ми се допадна е незиното не баш практично нанесување со сунгерчето.И лакот на лореал прекрасен стои и повеке од 7 дена без да мрдне на акција во космо двете за 780 ден.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,3 KB
      Прегледи:
      1.271
    • desertrose.jpg
      desertrose.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      1.271
    • images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      4 KB
      Прегледи:
      1.271
  13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не ми е црвено лицето како порано. :)

Прикачени фајлови:

На zarah и senza.parole им се допаѓа ова.
  14. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Ултрапрецизен и квалитетен туш, меко четче и според боја на очи. Со еден потег остава точно колку што треба и голден роуз може вода да му носи.

Течно руменило, јас го користам и на образи и на усни и ништо ми нема толку дискретен и природен изглед дадено до сега. Мразам шлапано руж со четка од км што се гледа и уште се жалат не им пуштало или не траело цел ден, кловнови. Ова е нежно, со прсти се втрива и не мислам да го менувам.

[​IMG] Појдов по Лореал бб уствари, и она е ѓубре тешко. Не можев да го доисчистам портокаловото, помранџасто значи ми оставаше, одвратно. Тргнав да разгледам друго од бб што има и Буржоа беше спас вистински. Многу елегантна кутија, ротирачко огледало, а пудрата е неам зборови. Да ја користам некое време редовно мислам толку ќе биде од течните, многу ми е поубава оваа. Повеќе изедначува отколку што покрива, ама баш затоа и ја сакам.

Уште не ми се верува дека од овие четките најубави излегоа, имам уште една потенка, од оваа сум подеднакво задоволна.

И едно лабелце, за нон стоп шлапање. :)

На joy1, koritsaki, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Сега за сега:

Десна страна essential balm, кај нас попознам како тигрова маст.
    Ова месецов два пати ми го спаси желудникот од апчиња против главоболка :clap:

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Ја прочитав Мимс, и не погрешив што го земав!
    Нешто најпрекрасно што имам купено и пробано на мојава коса.
    Без проблем ја чешлам, има сјај и за разлика од Глисот, овој 1000 пати повеќе вреди.
    Го земав од Космо 230-240.

Прикачени фајлови:

• unnecessary9.jpg
      unnecessary9.jpg
      Големина на фајлот:
      22,1 KB
      Прегледи:
      978
    На mims-89 и Springy им се допаѓа ова.
  17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Производов веројатно и не спаѓа тука, меѓутоа дома ни е откритие на годината.
    Омекнувач Lenor Parfumelle

Aлиштата сеуште мирисаат на него по неколку пати носење, а мирисот е преубав.
    Цената е околу 220 ден. (ако добро паметам), литар ипол. Вреди за секој денар.

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    1.Натуралс шампон - авон
    Значи шампонов го пофалив и во соодветната тема и ви кажувам повторно за 99 денари ( помалото пакување) вреди! Косата по три дена не ми се мрси. ;)
    Препорачувам. :!:

2.Натуралс крем за лице мед и млеко - авон
    Кремот ми е откритие.Соврешно мириса , одлично хидратира, мирисот трае и се најубаво имам да кажам.

3.Super extend маскара - авон
    Во комбинација со виткач за трепки е совршена. Сама по себе не ја бидува ама како што кажав со виткач делува одлично. ;)

4. Skin so soft спреј за тело - aвон
    Да се разбериме за посебни прилики, ама е соврешен , совршееееен. :!: :$ Многу ми се допаѓа.Дикретни светки, убав мирис, трајност ... :inlove: :inlove:

5.Rosal - so naturals лабело
    Ова лабело со месеци уназад го користам и никако да ми се здосади.Ми има и погоден мирис, вкус, :lol: трајност, боичка..Супер е.Омилено на годината !

Се гледа дека авон ми е омилен :lol:

Прикачени фајлови:

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    За овој месец ќе ги издвојам :

Артдеко Камуфлаж Крем - Коректор
    Долго време го меркав, го посакував :lol: за конечно да си го земам и навистина е така како што го опишуваат.. многу е покривен и со еден допир со прстот има доволно за да го покрие цел подочњак (а ова малечко прцле од кутивче мислев дека ќе трае едвај еден месец, а на моја голема радост изгледа ќе е подолго) Цена 384 ден. во Космо..

Дове гел за туширање
    Убав мирис, пена колку сакаш и мека кожа... :mm:

Колосал Мејбилајн маскара 100 % Блек
    По не знам кој пат да ги испофалам маскарите на оваа фирма, нема утка, оваа ја земав пред некое време, ама еве и дојде редот за да се отвори... убава густа четка, волумен и трајност многу долга (не исчезнува за 2-3 саати)

Коприва Шампон Алкалоид
    Веќе второ пакување користам, а редовно ги одминував на рафт во маркет, ама по позитивни мислења тука на форумот викам ај да го земам.. и е одличен за мојава тенка коса.. ја прави чиста и дава некој убав сјај :emo: а и смешно ефтин 60-70 ден за 1 литар..

Прикачени фајлови:

На Trendafilka, Sanniii, la-chicka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.566
    Допаѓања:
    9.648
    Официјално, peel-off маската за лице од Балеа. :clap:
    Ја купив зошто имам користено иста од Нивеа и сакам пил-оф маски, а оваа е доста поефтина.
    Ефектот е пре-кра-сен!
    Лице бебешко мазно, пори стегнати, мат изглед, совршенство за комбинирана кожа.
    Инаку во составот има и алкохол, баш се чудев на мирисот, ама за еднаш неделна употреба нема штета.
    На пакувањето си пишува по потреба и до 3 пати неделно, ама многу е тоа.
    Хинт: за подобар ефект нанесете ја после туширање/миење на лицето со топла вода или стоење над пареа, за ефект против црнките ;)
    Исто како пилинг само без триење на кожата и без суви делови одпосле.

На sweet-cherry, Annath, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.