Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Avon Color Trend Lipstick - Flirt Alert
    Карминчево го купи мајка ми пред некое време и јас и го украдов :D Хидратантно е, а има иста боја како моите усни :* Иако на сликата горе изгледа како да има светки, всушност е вакво:
    Не е многу трајно, ама и не е многу скапо, иако не ја знам точната цена.

Flormar Nail Enamel - 112
    (огромна слика во спојлер)
    Тоа беше металик лакот што го барав толку долго! Има мали светки, но ништо страшно. Со два слоја е доста траен. И благодарам на Ducky за препораката, го видов на блогот :) Уште огромни слики за како стои на нокти во спојлер:

Ова ми е продукт на животов! Немам што да додадам. Зграпчете го додека е на попуст во Зегин.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468

Jас го барав долго, и по аптеки, го немаше, и случајно гледам во C.Tинекс донеле

има еден куп различни јас го земав овој со сурутка, 93 денари ми се чини беше :)
    има и од квасец,невен,мед....

3. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
  4. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    348
  5. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Конечно и на нашиот пазар излезе оваа фарба за коса на Палете во облик на пена. Ја пробав и многу сум задоволна. Лесна и практична употреба, не тече откако ќе се нанесе (за разлика на пример од истата на Лореал), има преубав мирис на јагода и што е најважно убаво покрива. Јас се фарбам црна и имам веќе бели влакна. Фарбава одлично покрива и еве и по 4-5 миења не забележувам дека бојата паѓа. Понатаму, оние кои се фарбаат црна најверојано го имаат проблемот со боење на кожата. Во овој случај воопшто немав таков проблем и плус многу помалку ми ги валка пешкирите во споредба со другите фарби.
    Јас ја купив неполни 200 денари во Тинекс. Значи дупло поефтина од сличната фарба на Лореал, и според мене поквалитетна.

Прикачени фајлови:

• mousse.jpg
      mousse.jpg
      Големина на фајлот:
      11,9 KB
      Прегледи:
      738
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Дезодорансот супер си ја врши работата, задоволна сум и не планирам да експериментирам со други од типот на Дав, Нивеа оти дејството им било краткотрајно, а мирисот веднаш ветрее.
    Со овој дезодоранс не е таков случајот.

Веќе секоја втора феминка си го има овој дома, па знае за што говорам. Јас сум малку фрик со лосиониве, претерувам малце, но овој си е одличен, немам некои проблеми со кожата, супер впива, и мирисот трае, најчесто по бањање го ставам, и со саати кожата ми мириса на овој сладок мирис. :lol:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000

Ова... фантастично. Елдена може вода да му носи, без навреда. Од мирис, текстура и влажност... одличен за сува кожа, станува мазна и со сјај, а за мирисот да не правиме муабет... чоколадо! Кога се мачка, се впива брзо, не се лепи, и кожата е убава, мека и сјајна. Обожавам да си се мирисам кога ќе се намачкам со ова. Фала му на мм што ми го донесе. Зошто нема производи на Vaseline во Македонија?!

И ова ми се допаѓа - одличен гел за туширање
    убав е, не ми ја суши кожата после бањање како што е тоа случај со останатите гелови за туширање, и има пријатен мирис. Во принцип не сакам вакви пудрасти мириси, ама овој ми се допаѓа, и траен е.
    (лосионот за тело од истава линија не е ништо посебно, со светки, ама некако чудно се впива во кожата, после мачкање ептен ми е чудна на допир).

Луничка, кај го најде Блистексот?

На Doozy и Hipster им се допаѓа ова.
  9. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189

^^ Има, видов пред недела дена во Супер Тинексот. Си потскокнав од радост, сега едвај чекам да го потрошам лосионот за тело (што ми е скоро фул ;( ) за да си купам лосион од Vaseline. Многу се убави а и миристите се...мх... Не беа нешто скапи, околу 200 денари, само без ваква пумпица горе.
    Вакви
    и ги сакам сите :inlove:

Мои фаворити за месецов инаку:

Млекото за чистење лице на Генера - Многу е нежно на лицето, а длабинско чисти. Таман еднаш го поминувам лицето со лосион, што е малце појак, дури пече, и после него од млекцево со вата... мекости :) И шминката од очите може да се исчисти без проблеми, и без да пече на очите. И премногу убаво мириса.

Оригиналниот вазелин - рехабилитација на усните и дланките преку ноќ.

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Овој месец почесното место го зазема Гарниер млеко за тело. Не го менувам за ништо, веднаш се впива, хидратира и има убав мирис

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    6.651
    дефинитивно :)

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.614
    1.Sayos шампон за волумен
    * Само што го купив,веќе ми стана омилен,Покрај тоа што ми даде волумен,ми ги прави и убави локните а секој шампон ми ги сплеснуваше.

2.Rexona
    * Се надевам ќе стане мој избор долгорочно,ем ефикасен ен убав мирис,пријатен.Пишува 48часа,сигурно не е толку :D ,али работно време се издржува :geek:

3.Туш за очи,Орифлејм
    *За некои 130 ден (по набавна цена :lol: ),убав е, прецизен,не се прекинува,бојата е интензивна и трае.

4.Росал,лабело
    *Го пратив маж ми по стандард плавото лабело Росал,али продавачките од Тинекс го разубедиле ако било за девојка-жена да ми купел од розевото,светкало :D .И така тој ми го донесе,и не е лошо,некогаш за на работа си ставам само од него,не светка нешто којзнае колку,дава некој свеж изглед на устата,ем хидратира ;)

13. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    498
    млеко за тело dove уживам кога го нанесувам и ме потсеќа на нешто чисто преубаво е и презадоволна сум :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Ем големо пакување ем ми ја прави косата мека. Еден од ретките шампони кои се прилгодуваат на моево долго и бујно косиште :)

Мислев дека нема да ми се погоди но и не е толку лош :angel:

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    ова е најдоброто нешто од целата палета на авон ,откако ке го измијам лицето со него нема ниедна нечистотија останато - продукт на векот ;)

истотака и ова млеко за чистење лице од балеа,кожата ја прави свиленкаста ,шминката ја вади безпрекорно
    за млеково чиста 10ка ,си обичам вакви работи и неретко знам да ставам по малку пред искачање и од асите ,млека со светки што сум ги користела ова ми остави најдобар впечаток

16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Незаменливо е. Што е најбитно не остава бели флеки. А и многу убаво мириса. Ви го препорачувам :)

Jа прави косата мека а и веќе 3 ден како не ми е мрсна, но сепак не можам а да не ја измијам :)

Превкусни ми се :) Нема ден а да не изедам барем едно пакетче вакви.

17. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Мајка ми го купи денеска, ама уште од одма ми стана омилен продукт на годината!
    Кокосово масло, цената му е околу 500ден. истава амбалажа. Го има во ДМ и Карфур.

Значи во суштина изгледа како сало, маст. Меѓутоа штом дојде во контакт со телото се пушта и станува масло. Кокосовото масло се користи за се и сешто! Од готвење, до шејкови, до третмани за коса и кожа. Сега си го ставив на косата, ќе спијам со него и утре ќе го исплакнам. Читав една шминкерка на YouTube дека косата ја прави мека и мазна... па морав да пробам!
    За кожата исто, многу брзо и лесно се впива, а и дава сјај и мекост. Дури побрзо се впива за разлика и од скапи креми и остало.

За мирисот да не зборувам, чист кокос! Прекрасно! Може да се користи и како превенција при појава на стрии. Уште не сум го пробала за готвење, читав дека е едно од најздравите масла за јадење, па веројатно ќе се наканам некој ден да го вметнам во шејк.

Тука може да прочитате за 101 употреба на кокосовото масло:
    http://wellnessmama.com/5734/101-uses-for-coconut-oil/
    Додека ако сакате да дознаете повеќе за него еве ви еден линк на хрватски:
    http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... icina.html

На Shelea, Puflice, la-chicka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    1. Гел за туширање на Зиаја од маслинки. Многу убав свеж мирис, воопшто не ја суши кожата како некои други вакви препарати.

2. Кремaтa за лице на Планет спа од Авон, со екстракти од црн кавијар.
    Лесна, брзо впивлива крема со прекрасен мирис. За мојата комбинирана кожа досега се покажа многу добра. Ептен препорачувам!

3. И кремата за лице и лосионот на Алверде со бисери се неизбежни во оваа листа. Планирам да си ги набавам во залихи кога ќе отидам во Скопје.

4. Кремата за стапала на Орифлејм од линијата Feet up advanced. Не дека стапалата ми се нешто проблематични, но стварно е одлична за нивно омекнување.

Прикачени фајлови:

• download (1).jpg
      download (1).jpg
      Големина на фајлот:
      6 KB
      Прегледи:
      570
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,9 KB
      Прегледи:
      570
    • download (2).jpg
      download (2).jpg
      Големина на фајлот:
      8,5 KB
      Прегледи:
      571
    • images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      571
    • item_L_4239224_1020093.jpg
      item_L_4239224_1020093.jpg
      Големина на фајлот:
      6,7 KB
      Прегледи:
      570
    На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Прскам само 2 пати а зад мене траги оставам.Прекрасен мирис. :inlove: :inlove: И долго трае. :)

Моливчето од авон( црното ) ми е супер. Ем лесно си го нанесувам, долго итоа повеќе од очекуванато трае.Плус тоа е доста ефтино. ;)

И за крај повторно авон.Мирисот му е совршен , трајност доволна, цена приступачна. ;) :up:
    избери дела :lol:смајлито ми е скроз партиски настроено.

Прикачени фајлови:

20. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Најпрво гоолеми пофалби до производите на Балеа, значи совршенство. Скоро се користам и сликава е најмалото делче од тоа што го имам на Балеа, досега од ништо не сум била до толку задоволна! [​IMG]

Задоволна од лабелото за усни на Орифлејм, го користам одкога знам за Орифлејм најомилен продукт при секое намаление го земам [​IMG]

Задоволна сум од лаковите на Орифлејм, мноогу поиздржливи од обичните и не се лупат за брзо [​IMG]