Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Космо. :)

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    па ваљда го има насекаде во парфимериите. Јас го купив од велес од една дрогерија 300 ден. :)

3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    6.651
  4. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    Извини не видов дека си прашала нешто. Го земав од Битола од Супер Канди 275ден. :rofl:

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    [​IMG]ж
    Млеково е совршенство. Мириса убаво, нежно, на чисто како што сакам, плус е и многу хидратантно, баш како што пишува кожата ми е 24 часа хидрирана како само што да сум ставила.
    Презадоволна од производов, сигурно ќе го користам и подолго, кожава толку сјајна не ми била никогаш :)
    Нешто без кое неможам да живеам, прво со нив си ја вадам шминката (најчесто за тоа ги користам) и потоа со пената од авон и на крај крема ;)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Овој пат заслужено. Единствено место ќе и отстапам нејзе. Нејзиното височество маската за коса LORYS со потекло од Бразил.

:bow: :D

Во моево 25 годишно животно искуство поубава коса по миење не сум имала.
    Маскава е чудо. Јас обавезно ја пеглам по миење, а мирисот од маскава е толку интензивен што првпат во животот ми се деси дур ја пеглам од неа да мириса, а не на изгорено. :o :D
    Имаше најмалку 8 типови на маски, ама оваа со арганово масло најмногу ме привлече поради фактот што на неа пишуваше дека го намалува обемот на косата, а мојата коса е екстремно сува и густа.

Ја купив од Бугарија, 1 kg. за 8 бугарски лева (приближно 250 ден.) :lol:

7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Маскава ја има кај нас ?

8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
  9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Мислам не, но не сум сигурна. Ако ја видете, кажувајте ! :)

10. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908

Одличен регенератор! Претходно го користев жолтиот и бев задоволна, но за овој немам зборови. Најчесто косата ми е мазна по измивањето, но по сушењето, ја чувствувам повторно сува и безживотна, а со него ми се реши проблемот. Мека е, сјајна и мириса преубаво. Го купив на попуст за 117 ден. Дека делува против испукани врвови сеуште не сум тестирала, но и вака е повеќе од предобар.

Немаше да знам дека пенава е толку ефикасна да не ми се истрошеше :D . Ништо не ми помагаше за поголем волумен, но сега моето тенко косиче делува густо, а волуменот се задржува дури и сабајлето. По миењето нанесувам пена, ја сушам и фенирам и ниту тогаш не се сплескува, ниту пак кога ќе станам од спиење. Презадоволна! Чини 225 ден во ДМ.

11. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765

Многу ми помогна на лицето, имав ситни мозолчиња и морам да кажам дека сум презадоволна!

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Омилени периодов:

1. Clean&Clear dual action moisturizer - oil free
    Фино кремче за мрсна кожа. Хидрира, ја матира кожата, а воедно и помага против акни и флеки. Јас со акни немам проблем, ама со флеки, т.е. црвенила да, така што супер ми одговара. Се впива инстантно по нанесувањето, а кожата ја остава мека како бебешка, хидрирана и мат. Си го користам под пудра и совршено ми е. Цена - околу 160 или 180 ден. во Тинекс (не памтам точно).
    2. Bourjois Flower Perfection youth extension foundation
    Добро позната на „среќниците“ со масна кожа како мене :hai: Убава пудра, фина, мат текстура, доста покривна и издржлива. Да не се повторувам, се изјаснив во соодветната тема. Одличен производ.
    3. Loreal Paris Studio Line Silk&Gloss Volume Hairspray
    Лаков е фантазија :inlove: Пред извесно време ја пофалив во темава пената за коса од истава линија на Лореал, а сега го пробав и лакот. Изненадена сум колку е добар. Не ја стврдува косата, значи и по прскањето може да се чешла и обликува, а сепак ја држи на место и ги скротува разлетаните влакна. Јачина на зацврстување пишува дека е 4 (од 5), ама воопшто не ја „цементира“ косата. Многу убав лак со ПРЕКРАСЕН мирис (за разлика од добропознатата Интеса :puke: ). Цена - околу 250-280 денари.
    Тука пак ќе ја спомнам и пената за волумен од истава линија
    Ја ставам во иста кошница со лакот, феноменална. Не ја слепува косата, ја поткрева од коренот и волуменот ми трае до следното миење (сепак имајте во предвид дека ја мијам на два дена, така што и не трае нешто многу :D ) Дефинитивно ќе пробам и други производи од Silk&Gloss линијата на Loreal. Ако најдам некое спрејче за заштита од топлина при фенирање, би било супер.
    4. Pantene Deep Moisture Souffle Daily hair moisturizer (најдесно на сликата)
    Производов го здогледав во Тинекс и појма немав што е, па го купив за да го пробам. Ова е всушност суфле за коса :rofl: т.е. за навлажнување и хидратација на косата (на влакното де :D ). Прилично позитивно изненадена сум. Текстурата е како пена, се нанесува и на сува и на мокра коса и не се измива. Пишува дека се нанесува на цела коса, почнувајќи од врвовите, но јас го нанесувам по должина од ушите па надолу, не на цела коса, од причина што избегнувам премногу препарати да нанесувам на косата, зошто ми се мрси. Наменето е за екстремно сува коса и има за цел да и' ја врати хидратацијата. Јас имам вечно суви врвови и мене ми се допаѓа многу, задоволна сум, косата ми ја прави свиленкаста и мека и мириса.... аххх, не можам да опишам, мора да се почувствува. Оргазмично :inlove: Цена - околу 280 денари ми се чини (ич не памтам цени :tmi: ) Не ја мрси косата дополнително, што секако е плус.
    5. Dove Hair Therapy color repair шампон
    Се фатив како трет пат по ред го купувам шампонов :D Ми одговара на косата, не ми ја мрси дополнително, ја прави мека и сјајна, ја негува бојата, а и преубаво мириса. Сега за сега ми е погоден, се надевам дека нема косиштево и од него да ми се презасити, како што беше случај со сите досега шампони |(

На renata77, Chica.Loca, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Bo Tинекс имаше промоција, за сметка над 200 ден-гел за 65 денари :) и ај го земавме, да го пробаме
    Hе сте свесни како мириса, ау ау ау, немам коментар, мекан гел, пеничка за мерак, и после туширање мирисаш, мене на јаготки ми мириса,преубав

На Beauchamp, Dog-lover, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    866
    Вчера добиен а денеска го ставам во омилени продукти,не го менувам во скоро време совршен е

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Пудрите на Макс Фактор.
    Нешто подобро за лицево немам користено.Течната е лесна,доволно покривна,дава природен изглед,а и си најдов погодена нијанса.
    Врз течната,само малку од камената да фиксирам,and go !!
    Лицево ми е беспрекорно,а и не ми треба коректор.
    10+ од мене.

Прикачени фајлови:

На Beauchamp и Dog-lover им се допаѓа ова.
  16. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Ептен ми се погоди пудрава.Лесна е,добро се размачкува.Многу ми се допаѓа што дава природен изглед за разликa од другите пудри што сум ги користила.И без и со подлога супер е.

Некој ќе мисли дека рекламирам :D Ама кога ја купив пудрата ми ја препорачаа и маскарата.
    Две четки се,едната за по така денски изглед а другата за вечерен,иако јас понекогаш комбинирам и од двете.Ми се допаѓа има волумен.

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Шампон против првут Palmolive wild mint & sea minerals
    Периодов експериментирав со шампоните (затоа што мојот Пантен уште не можам никаде да си го најдам), па за месец мај како омилен продукт го ставам овој шампон.
    За разлика од Wash&Go да речеме, после миењето со Palmolive косата не е крута, туку е многу нежна, како да имам ставено маска. Мирисот е прекрасен, а и долготраен.
    Љубениов многу сака да ми ја мириса косата :lol:

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    задоволна затоа што долго му останува мирисот на кожата и убаво хидрира :D

19. The.king