1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Благодарам многу :hug: :*

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3 KB
      Прегледи:
      836
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Лосион Ultra sexy - Avon
    Се заљубив во лосионов. :inlove:
    Мислам дека не би ми здосадил и 100 години да го користам.
    Има преубав, нежен мирис кој трае долго.
    Добив многу комплименти, само што сите мислеа дека се работи за парфем, а не за лосион. :D
    Дефинитивно фаворит, и тоа не само за овој мeсец, туку и за сите наредни.

Прикачени фајлови:

4. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    За месецов :

Го имав некако подзаборавено млеково за тело од Нивеа, користев други и го немав купено, но ова е едно од најдобрите млека за тело.. хидрира и преубаво мириса...

Случајно ги видов овие руменила во Голден Роуз, инаку се на Аликс Авиен и е ептен добро, има повеќе нијанси и бројчиња.. се задржува долго на лицето, трајно е, можат да се мешаат боите, но и да се користат секоја пооделно.. и тоа за само 95 денари на -50 % попуст (инаку попустот е на целата линија)

Шампонов прв пат го купив, да го пробам, бидејќи вели дека е за масна коса. Можам да го пофалам, не дека свежината на косава нешто се зголеми на повеќе денови, но убаво ја чисти, и баш некако убав волумен и дава на косата. Цена околу 150 ден за 400 мл.

Рацете ми беа катастрофално суви, рапави и со црвени делови кои печат и се лупат. Морав да купам нешто за да се обноват и хидрираат. Решив да ја пробам Неутрогена и навистина е предобра, рацете инстантно се омекнуваат, стануваат мазни и нахранети. :up: цена околу 240 ден. за 75 мл.

Во ДМ имаше некоја промоција на кремите од Биотен, ги имав меркано одамна но не сум купила до сега.. Ја земав оваа за комбинирана кожа, со екстракт од дуња. Убава хидратантна крема која веднаш се впива и преубаво мириса, одлична за под пудра. Цена околу 170 ден.

Прикачени фајлови:

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.391
    Ја исцедив заштедата [​IMG].
    Nourishing-mask-with-argan-oil

Маскава сега засега е закон.Ја користев досега 2 пати.Во последно време се опседнувам со нега на лавовскава грива ,а маскава ми помага во тоа.Бидејќи често се фарбам на 3 недели,косата ми е сува и склона на кинење.Со маската е некако свежа .мирна има некоја тежина и мирисот на аграново масло е насекаде околу мене.Можеби ќе ми се засити косата по некое време ама сега засега е одлична.Ја купив 690 денари кај мојата фризерка.За 1 кг.
    И денес [​IMG]
    Blue Seduction Antonio Banderas for women

Свеж и траен 1025 денари за 100 мг.И мириса свежо...мириса...и мириса...

Прикачени фајлови:

На Snowbell и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Знам дека сум офф топик, ама бидејќи неколку пати е спомната Биотен кремата, само да ви кажам дека изгледа најефтина е во Тинекс. Јас денес ја купив за 156 ден.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    И во Космо е 156 ден., барем беше пред една недела.

8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Сликичката е мала, ама дефинитивно шампонот е предобар.
    За 102 денари е одличен, мирис има невероватен цело купатило мириса на шампонов, косата има неверојатна мекост сјајност а и мирис. Предобар :inlove:

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Како што се појави маглиштево, приметив дека кожата на лицето нешто воопшто не ми ја бива и ни Цера ди Купра не ми вршеше работа како порано, ко посна ми доаѓаше а јас ја користам Роса :^) Маства ја имам купено од порано ама мајка ми ја користеше повеќе, мачкаше раце и лакти со неа. Пред некој ден, после симнување шминка лицево ептен лом ми стана, црвено, иритирано, дури и ме болеше кожата на допир, се туфкав низ стан што да правам, што да ставам кога ја видов на натказна и си реков `ај ке намачкам, полошо не може да биде` и не само што не беше полошо туку скроз ми се оправи кожата :party: Мрсна е многу, и ставам стварно малку, вистина светам ама ми е галје, дури и ситните брчки ми ги снема, а на страна што преубаво мириса :)

Прикачени фајлови:

10. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Кремава,ич не се покајав што ја земав.Ми мириса супер,нема некој интензивен мирис па ми с еускладува со парфемот,ми ја прави кожата мека,а ефтина беше,и голема е. :D

Им се завртов на авон производите,се заљубив во овие 2 гела. :D :D :inlove:

И за крај,најубавото до сега што сум го пробала:

На Beauchamp, t-sweet, makedonce20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    647

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Месецов експериментирав со разни фризури и одвреме на време прскав лак за да ми ја држи косата зошто имам прилично дива коса.
    Така случајно налетав на еден лак од Балеа. Супер ефект дава,стварно ја прави сјајна косата,а не ја укрутува. Јачина на зацврстување му е 3 од можни 5 степени на `цврстина` на лакот.
    Поволност му е ниската цена. И тоа што не ја лепи и оптеретува косата,а после него немав проблем со расчешлување на косата за разлика од другите лакови за коса.
    Четката за пудра на Есенс

Многу ја засакав четкава,некако рамномерно ми ја нанесува пудрата,а не ја јаде истата. Односно не се троши еден куп пудра со неа. Лесно се одржува и многу е компактна.

Essense jumbo eyeliner pen

Јас сум многу трапава кога станува збор за туш,ама со овој немам мака,успевам да ги исцртам очите баш како што сакам, долготраен е и не се размачкува. Само би сакала да е малку поцрн.

Моливчињата на Есенс

Essence long lasting pencil

За таа цена се повеќе од одлични,имаат убави боички и меки се,лесно се нанесуваат.

Низ темите барав лосион или спреј за тело со дискретни светки,што ќе и даде изглед на здравје на кожата и успеав да најдам. Лосионот има дискретни светки ,повеќе златести,ама не онака налепени за кожата туку нежни. Предност му е тоа што има масла во себе и супер е за сува кожа и тоа што мириса боженствено,на лето. Негативна страна е тоа што е малку леплив и потешко се впива.

Essence sun club bronzing powder

Го користам за да и дадам ефект на топлина на кожата затоа што имам прилично блед и ладен тен,нешто што многу ми се допаѓа е тоа што нема силен жолто/портокалов тон како другите бронзери ,фино се размачкува,свиленкаст е на допир и супер мириса.
    Јас му наоѓам и други примени,како сенка на пример. :D

Essence eyeshadow

Дава свежина на погледот, светкава е и има некоја чудна текстура меѓу сенка во прав и кремаста.Трае задоволително долго без база.

На Trendafilka и EMoonlight им се допаѓа ова.
  13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    1. Заслужено прво место добива Lush Dark Angels , феноменален производ кој може да се користи како средство за миење на лице, како маска или како пилинг. Иако не е нешто симпатичен на изглед, доказ дека не е се до тоа, прекрасен е, особено за комбинирана и масна кожа. Јас го користам за секојдневно миење на лицето, понекогаш го оставам десетина минути да делува како маска и сум презадоволна од тоа како ја чисти кожата, а истовремено не го затега лицето како другите производи наменети за овој вид кожа. Ги чисти порите, нема вишок маснотија на лицето, го освежува, ја прави кожата мека и еластична.
    Единствена мана е што малце лом ќе го направите лавабото, а и чуден е онака грд да не речам, црна боја, монотона амбалажа, не толку весел мирис, ама резултатите се повеќе од одлични.

[​IMG][​IMG]

2. Maybelline Forever Strong Pro Лакови за нокти
    Одлични лакчиња, имаат многу убав сјај и без да нанесам безбоен над нив, брзо се сушат и имаат солидна трајност. Го имам 287 Midnight Red и 130ката прекрасна nude нијанса , планирам да си порачам уште да ми донесат.
    [​IMG][​IMG]

3. Essence Stay All Day сенка за очи- број 03 Steel the Show
    Прекрасна кремаста структура, интересна нијанса, нешто измеѓу сивкасто и кафеаво. Добра пигментација и солидна издржливост, не се собира на капаците, а и има доста практично пакување, па може да се носи со себе и да се поправи шминката доколку има потреба. Јас сум доста задоволна.
    [​IMG][​IMG]

4. Dahlia гел за туширање- Berry Kiss Нежeн со прекрасен мирис , обожавам кога бањата ми мириса на него. Пристапната цена е уште еден плус да го купам пак.

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Декември ми беше месец на долгопосакуваниот бордо кармин, па затоа како хајлајт на месецот прв ќе си го спомнам карминот во комбинација со моливчето за усни кои верувајте да можеа да прозборат, „аман“ ќе речеа од мене. :wasntme:

Golden Rose, 70
    Топла вино-боја, со мало присуство на некој интересен виолетов тон кога карминот е во фаза пред „испарување“ (кој само оние што цепидлачат како мене го приметуваат :lol:)
    Солидна трајност и цена, единствена замерка ми е структурата на самиот кармин зашто имам нежни усни кои дојдат ли во допир со малку посуви кармини се прават за никаде, но не е нешто што малку лабело не може да го среди.
    Штом мајка ми рече дека убаво ми стои, а и дечко ми не му најде замерка, значи навистина е во ред. :lol:

Seventeen Twist lipliner -18, prune
    Изгледа вака, иако за жал, на Интернет не можам да најдам слика од моливчето во вистинската нијанса, но не можете да го промашите затоа што е единствено од тој тип од козметиката на Севентин.
    Да ги бирав заедно немаше толку добро да ги склопам моливчето и карминот, до толку се идентични што дури и јас самата не можам да си поверувам!
    Моливчето е толку добро, што може да се користи и самостојно како кармин. Не е воопшто суво, ниту пак премеко за да се растекува низ усните.
    Убаво го држи карминот и им дава уште поубав изглед на усните. Јас го дефинирам само горниот дел, не продолжувам ништо, туку едноставно поминувам низ висините на горниот дел од усничките за да ги дефинирам подобро.
    Трајноста е сосема задоволителна, се случувало да ми стои на усни со часови.
    Го купив за 200 денари, цената е иста речиси секаде.

Balea Sensitive Lippenpflege
    Ми се потроши Rosal so natural, а искрено кажано и ми збогтиса додека да го потрошам, па зедов вакво баш на тепка.
    Мирисот му е - сладок детски сон, што да ви кажам. :D
    Мислам дека прочитав нешто наводно како бадемово масло, но мене ми мириса на ванила и точка. Не е премногу мрсно, ниту пак суво, убаво ги негува усните и ми служи како одлична основа за омилениот горенаведен кармин. Едно нанесување и спремна сум за карминосување. :makeup:

Essence fix&matte loose powder
    Фиксаторов ми е тивка љубов, како да ви кажам. :tmi:
    Ми стоеше некое време и бев благо речено во шкрипац па непланирано ставив врз течната пудра и веќе два месеци редовно ме дружи секое утро. :lol:
    Гледам му го смениле пакувањето, буквите се во силнa розова боја, но квалитетот е ист - барем другарката на која ѝ го поклонивме беше без зборови.
    Јас не верувам дека ќе го купам наскоро зашто имам уште многу, но имам предвид за откако ќе го потрошам.
    Навистина е исплатлива варијанта, посебно доколку имате потреба од нешто што ќе ви ја држи шминката цел ден. Не се споредува со употребта на камената пудра затоа што таа се троши два пати побрзо од овој прав, но напоменувам дека дефинитивно не е љубов на прв поглед, посебно ако имате бледичок тен.
    Мене течната пудра ми е малку посвежа, а нанесувам и повпечатливо руменило. Се слева со нијансата на пудрата за кратко, но остава прашкаст матиран изглед, кој мене ми е да не кажам, омилен.
    Не се сеќавам колку го купив, одамна ми е, но како да видов некоја цена од 270 денари за 15,5 г. во ДМ.
    А, да. Многу важно - не нанесувајте камена пудра претходно, ако планирате да нанесете од овој прав.
    Не е таков фиксатор како што е напишано во описот на декларацијата на македонски (не знам дали е истата таа на новата верзија, но сеедно - станува збор за еден ист продукт). :)

Aura, glorious cheeks powder blush - 216, honeymoon honey
    Замилев за вакво компактно руменило, а приметив дека малото на Боржуа абер нема од трошење па решив да ја убрзам постапката за наоѓање некое ново, кое ќе биде нешто измеѓу праска-розе-портокалово.
    Ова е баш тоа, по блогови го опишуваат како руменило во корална нијанса, но баш е топло и праскасто. Го освежува тенот и самото лице уште во моментот откако ќе го нанесете, идеално е за секој период од годината.
    Трајноста е сосема солидна, дури и би рекла на завидно ниво во однос на прифатливата цена од 200 денари.
    Мислам дека после четките на Аура, ова ми е втора љубов и не би го менувала, само можеби следно би купила некоја друга слична нијанса. :)

На A-j-a, Sexybaby86 и EMoonlight им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    108.446
    За декември месец :)

Estee Lauder - Double wear
    Ова можам слободно да го наречам продукт на годината! По долго мислење решив да ја земам си реков доста е трошење пари залудно на пудри, и не зажалив, ја земав на попуст 29 евра , покрива се' , лицето добива убав сјај од неа, не засветува цел ден, иако покрива се не е тешка пудрата и повеќе да ставиш не се осеќа на лицето. Значи и со мала количина лицето го прави фантастично. Кога ќе се потроши , пак би ја земала дефинитивно и на секоја девојка со мрсна кожа ја препорачувам,нема да зажали вреди за секој денар!

Clinique- High impact mascara impact optimal

Се мислев помеѓу оваа и на Clinique hight impact extreme volume mascara па на крај оваа ја одбрав , прво четката некако ми изгледаше обична и реков џабе ја земав нема да врши работа, но и дава волумен и ги витка и ги издолжува, овие се трите работи што ги барам од една маскара. Сепак не е нешто wow и мислам дека повторно не би ја земала, сега засега сум презадоволна од Benefit маскарата
    и овој производ го земав на попуст 15 евра.

На senza.parole и mims-89 им се допаѓа ова.
  16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    44.356
    Бекутан со цинк оксид е одсега мој пријател! :) Многу ми помогна за црвенилото на лице,иако го користам неколку дена...За разлика од другите кремови,кои не смеев да ги користам долго време поради тоа што беа штетни,овој крем е многу нежен,бебешки е ,нели...Сите што имаат црвенило или сува кожа нека го пробаат,им го препорачувам! :)

http://www.becutan.com/UserFiles/imgPro ... 556534.jpg

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Преубава купка, има преубав мирис, кожата ја прави мека и мирисот се задржува ептен долго. Препорачувам :up:

18. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Во месец декември, поттикната од симпатичните реклами, божиќниот дух и мојата неспособност да кажам не кога се работи за производи од овој тип искупив мнооогу козметички проиводи од пакети со семплери, мини изданија на производи и секакви сетови па би можела со листава до недоглед да одам. Ама овие некако најмногу ги засакав:

Body shop advent calendar:
    Еве слика од сите производи:
    http://farm8.staticflickr.com/7427/1147 ... 1719_o.jpg
    Го добив малово чудо на подарок. Ви текнува на чоколадните календарчиња, си отвораш прозорче и внатре чоколатце? Епа истиот принцип е, само нема чоколатца туку 24 мини верзии на Body shop производи. Ептен ме израдува, сите производи се преубави и за месец декември ми беше fave of the month.

Guerlain SOS Crème:
    Прекрасна крема што чуда прави. Имам ептен чувствителна кожа на лицето и доволно е на неколку дена после маска или темелен пилинг да ја ставам и ми го штити лицето од пукање, перутење, дехидрација односно сите влијанија на загаден воздух и студ.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant:
    Совршен продукт! Првенствено ми го препорачаа за да го ставам на тетоважата на почетокот за да спречам иритации. Го купив, го користев малку и го заборавив. Кога бев на скијање ми изгореа образите и ја најдов кремата, прочачкав малку и видов дека се користи и за изгореници. Неверојатно брзо ми ги смири образите. Се користи за било каква испукана кожа, и како лабело, после депилација, за испукани стапала, раце, за било што. Малку тешко се суши ама не е голем минус.
    Вреди секој денар и има 1001 намена. Не ја вадам од ташна!

Naked Palette од Urban Decay:
    Jaс сум човек што скоро никогаш не става сенка за очи. И ако ставам е некој од земјените тонови, многу ретко нешто друго. Нијансите во палетава ми се ептен погодени. Ја обожавам и не ми треба друга палета сенки, оваа ми е и повеќе од доволна.

Coconut Watercolor Cheek Gelée - Josie Maran:

Oдамна барам течно руменило без напумпана цена. Ова е желе, не е течно ама го исполни другиот услов и има нијанси какви што барав. Бојата е нежна и не е силна ама мене ми одговара тоа. И преубаво мириса!

На glosipgirl, mims-89, naturally и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    За месец декември 119 e дефинитивно ;)

Прикачени фајлови:

На In-love и EMoonlight им се допаѓа ова.
  20. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Балеа млеко за тело со 40% масло- Совршен е за зимскиот период кога кожата ми се суши како луда. Има и многу достапна цена 140тина денари а квалитет совршен[​IMG]

Кокосово масло-го користам за коса, го нанесувам пред капење, за околу очи пред да си легнам и понекогаш наместо млеко за тело. Супер е, косата ми е премека од кога ќе ставам од него.

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.