Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. In-love

In-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    39
    Навистина е добар овај лак и јас пред некој месец го зедов и е навистина добар и тоа во комбинација со млечно бел лак :)

2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    За месец декември 2013.

1.Essence eyeshadow brush/четка за нанесување сенка за очи

Ова ми е некако..совршената четка.Мека е,лесно се одржува,убаво ги соединува сенките(блендира)..посебно за моите потреби,сива со црна сенка,баш онака како што сакам.Презадоволна сум.Чини 99 денари.

2.Еssence Sun Club matte bronzing powder/Бронзерот на Есенс

После буквално 100 и нешто изгледани туторијали за тоа како се контурира лицето,решив да купам бронзер.Првпат ми е ова да користам нешто такво,но според мене..супер ми стои,без проблем го нанесувам(живела Michelle Phan и колешките нејзини!) и долго трае.Ова на сликата пишува дека е brunettes-darker skin(односно за потемна кожа),a jaс го земав blondes-lighter skin(за посветла кожа,не сум плавуша,ама имам светол тен).269 денари,огромно паковање.

3.Moливчиња за уста Аура

Барав црвено моливче за уста,но да не е многу скапо,а да е добро,и ми го препорачаа ова.Јас го имам тоа што е во средина на сликата,бројче 51,баш црвена нијанса.Многу трае(што дури ме изненади) и не се размачкува лесно. 115 денари.

4.Kармин Rimmel Lasting Finish-170 Alarm.
    (Црвена боја,перфектна за со Нирвана/Рамоунс/Мејден маица :devil: )

Сакав ваква боичка подолго време,ама никако да се наканам да купам.Ете,сега земав,и ептен ја погодив.А што е најбитно,карминов трае со часови,не се размачкува надвор од линиите на усните,и не свети нешто претерано.Цената беше околу 200 и нешто денари..

5.Фармаси Camouflage коректор

Е баш камуфлира.Ни п од подочњаци,и акни убаво покрива.Паковањето супер,прекрасно се нанесува и доста трае.220 денари од минатиот каталог. :)

6.Beauty blenders(triangle)/триаголни сунѓерчиња за шминка

Неможам да ставам повеќе слики,мислам дека знаете за што зборувам.Ги купив од ДМ,104 денари,6 сунѓерчиња има во паковањето.Преубаво се нанесува коректор и пудра со нив,убаво се одржуваат,лесно...Омилени ми се,дефинитивно.

7.Биотен млеко за вадење шминка

Вади се.Ама буквално се,од пудра,до сенки,до маскара,до најцрниот креон.Испробано.Го хидрира лицето и не го суши,мене ми одговара што не ми прави акни,туку напротив,ги смирува.На цената не се сеќавам,ама повеќе од 150 денари мислам дека не беше.Следно на листа за вадење шминка е мицеларната вода на Буржуа.

8.Maybelline Rocket Volume маскара

Конечно и јас да ја купам,се по неа излегувам и се враќам со трета маскара. :lol:
    Вреди за секој денар,а ефектот,како што кажав,е незаменлив.За тешко вадење,да,ама..вреди за убавината. 350 и некој денар. :)

9.Golden Rose бордо лакчето
    Нема што да речам,сите знаете.Преубаво е и доста трае.Цената..30 денари. Уште треба да зборам? :D

10.Calvin Klein-Euphoria fragrance
    Најубавото за крај,нели.
    Луѓе,ќе умрам со парфемов на мене! Не е можно волку да е преубав.Малку јак мирис,не е воопшто благ,баш е онака fluffy,crazy,незнам како да го опишам...Баш е јас. Омилен,не на месецот-на годината! За трајност воопшто да не правиме муабет...

Тоа би било... :geek:

Прикачени фајлови:

• ess_EyeshBrush_pouch.jpg
      ess_EyeshBrush_pouch.jpg
      Големина на фајлот:
      24,1 KB
      Прегледи:
      772
    • olovcice 1.jpg
      olovcice 1.jpg
      Големина на фајлот:
      301,5 KB
      Прегледи:
      772
    • Review 5105.jpg
      Review 5105.jpg
      Големина на фајлот:
      71,3 KB
      Прегледи:
      772
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,4 KB
      Прегледи:
      772
    • product_16.jpg
      product_16.jpg
      Големина на фајлот:
      57,7 KB
      Прегледи:
      772
    На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Овојпат ќе издвојам само еден производ - коректор од козметиката на Мислин (бренд чијшто производител е Артдеко)

ОД-ЛИ-ЧЕН! Вреди за сите пари, и повеќе. Одлично прекрива, не се собира под очите и трае цел ден. После цел ден носење изгледа како тукушто нанесен и делува ептен, ептен природно, може да се нанесува и пред течна пудра, а и врз неа. Препорачувам топло :up: Цената е 350 денари во Шатци (само тука го имам видено досега, ако го има брендов и на др.места или со поевтини цени, добредојдено е инфо).

Каков Артдеко Камуфлаж, какви бакрачи. Јас си го најдов совршениот коректор, конечно. Мојот е нијанса бр. 10, најпродаваното бројче од коректорите. Мислам дека на секаков тен би одговарал, значи не можам доволно да доловам колку природно делува под очите, како ништо да нема ставено :inlove:

Голем плус е што има голем избор за тие со ептен светол тен, доста се светли коректорите. Мојов ми се чини е меѓу најтемните, ако не и најтемен, а на лице совршено ми одговара со пудрата. Ептен сум скептична за вакви течни коректори зошто не сум нашла досега ниеден што навистина покрива и што не се собира, ама ете доказ дека има и исклучоци. Го користев камуфлажот долго време, ама многу е сув и потешко се нанесува, па ми треба повеќе време додека да се нашминкам. Со Мислин за 15 секунди имам совршено нанесен коректор :)

Планирам да си земам уште некои работи во блиска иднина, дефинитивно. Од тоа што го видов, имаат преубави лакови за нокти, следно тоа би го пробала, по 160 денари се. Карминчиња исто имаа убавки, а и маскарите многу им ги фалат. Фин бренд со Артдеко квалитет, но со многу попристапни цени. Браво! :up:

На Giovanna, senza.parole, Waka-waka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Нано карминчињата на Aura
    Јас сум апсолутно заљубена. Пред се, се лесни и хидратантни, како лабелца, а второ нијансите се п-р-е-к-р-а-с-н-и. Имам неколку, ама како најомилени ќе ги издвојам #83 - Tokyo - дреч лилава, преубава и #90 - Kartum, пренежна нјуд нијанса, најпогодена до сега. Ги обожавам, и има да се снабдам со сите бои.
    Плус се минијатурни и практични, секаде ги носам со мене...

Второ Rimmel Wake me up пудрата.
    Не згрешив што ја купив, плус нијансата си ја погодив таман ( True nude ).
    Ем е лесна, не ја чувствувам на лицево ниту на допир, ем е покривна толку колку што сакам да биде.
    Има суптилни светки кои му даваат на лицево некојси свеж ефект, баш и одговара името wake me up.
    Не ја менувам за ништо.

И Dove Go fresh - од краставица и зелен чај - цел комлет: сапун, гел за туширање и лосион.
    Како во круг се вртам кога станува збор за производи за нега на тело, колку и да менувам, секогаш се враќам на Dove.
    Најдобри се.

...

5. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    975
    1. Yves Rocher шампон за волумен
    Незнам што ме натера да влезам во продавницава и да го купам шампонот за волумен ама морам да признаам дека не згрешив. Обично косата ја мијам на 2 дена или можда 3 зависи, но од сите шампони ми е сплескана, безживотна, ко со јајце да ме мавнал некој шо се вика...добро претерав не ми е толку лоша ама без никаков волумен. Али со шампонов е друга прича...уште првиот пат кога ја измив косата со него приметив голема разлика, ми дава баш онаков волумен каков што барав до сега кај сите шампони. До сега 3 пати го имам употребено и јас сум заљубена :)
    Цена околу 160-170 денари

Заедно со шампонот го земав и регенераторов, добар е, не сум нешто превоодушевена, но солиден е :)
    Цена околу 160-170 денари

2. Victoria's Secret Pure Daydream
    Го купив на попуст во Космо, 830 денари. Мислам дека пола саат се мислев кој да го земам. Оние Pure seduction и Love spell ми се преблаги и не се по мој вкус. Се мислев помеѓу овој и Amber romance и мислам дека било кој и да го земев немаше да погрешам, но ете одлуката падна на овој Pure daydream. Прекрасен, нежен, не премногу интензивен мирис.

3. Catherine Arley руменило
    Руменилово го земав сосема случајно, имам мат руменило и бронзер, но сакав некое руменило со светки наместо да купувам хајлајтер, бидејќи никако неможев да си најдам некој по вкус.
    Не е пренападно, секако ако не претераш со ставање. Јас најчесто го ставан на јаболчната коска но повнатре накај ушите, не на образите бидејќи така не ми се допаѓа.
    И повеќе од доволно е пигментирано, сосема малку треба за да се добие посакуваниот ефект, цената му е одлична, 180 денари, а ми изгледа дека споро ќе се троши. Ова на сликава мислам дека е број 02, тоа ми беше премногу розево, моето е 03, но неможев да најдам слика.

6. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    1. Спрејчево на глис за посјајна коса. Ми се потроши портокаловиот па сакав овој да го пробам и ми е преубав, може не е за мрсна коса, но мене ми е супер :up:
    2. Шампон на авон од авокадо и шеа путер. Мирисот е преубав свеж некако, ја зедов и маската но таа не ми врши многу работа, сепак многу убаво мирисаат. На попуст ги зедов двете за 200 ден.
    3. Лосион за тело на фрутини од кокос и банана. Мирисот останува на првото парче облека што ќе го облечете по нанесувањето. Планирам да си го земам и спрејчето за поинтензивен мирис. Воопшто не мириса тешко, баш напротив свежо мириса
    4. Серумот за испукани врвови на орифлејм. Луѓе ова мириса феноменално, сега засега толку можам да кажам, многу малку го имам употребено па рано ми е да кажам колку си ја врши работата.
    5. Вери ми орифлејм руменило. Би требало да ви е познато, достапно е во две нијанси јас ја имам потемната, т.е порозовата зошто речиси сите руменила ми се корални, праска боја, ми требаше некоја универзална розова. Иако изгледа пресилна, излегува многу убава бледа розова. За парите, трајноста ми е сосема доволна- околу 4 саати.
    6. Nude-розов кармин на Bellaoggi во нијанса 01-passione. Ми требаше нешто нјуд ама розе, продавачката ми предлагаше многу светкави нијанси, оваа е полу мат, нема светки ама не е ни сув. Баш е таман.
    Од најгорните четири- тој најдесно (четвртиот)
    7. Најмногу сум воодушевена од регенераторов на Dove за обоена коса. Помека косата досега никој регенератор не ми ја правел и прееееееубаво мириса :inlove: :inlove: :inlove:

7. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    #love :inlove:

Прикачени фајлови:

8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    1.Pure Skin Гел против мозолчиња
    Го видов во каталог и си викам нее можно да е толку добро и викам ај да го пробам го порачав и си ставам навечер пред легнување на едно мозолче за проба и станувам утре што да видам стварно делува..и ме изненади..
    2.Tender Care Балсам од рибизла

3.Giordani Gold Руменило во топчиња
    Го користам една година и не планирам да го менувам во скоро време ..
    4.Oriflame Beauty Палета коректори
    5.B.U парфем

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Healthy mix течната и компактната пудра

Претпоставувам дека најголем дел од вас веќе ги имаат употребувано и ги знаат производиве,ама јас морам да ги пофалам. :)
    Подобра пудра за мојата пресува кожа јас немам најдено.
    Порано ептен ретко користев пудра,сега заради healthy mix-от ја користам со огромен мерак.

Нијансите им се од 51 до 56, ме изненади што прв пат сите нијанси од линијата ги имаше во парфимерииве кај нас,што обично не е случај. Ја земав 53ката и супер погодена ми е, лицето не изгледа тортесто со неа,а лесно се надргадува во повеќе слоеви. Има лесна до средна покривност што исто многу ми се допадна и пакување што е многу хигенско за хигена фрик како мене. :D

Ниту течната ниту компактната пудра не ми ја сушат кожата,ниту ми прават лишаи,туку му даваат кадифен и здрав изглед на лицето.

Минус е што стои максимум 4-5 часа,после тоа треба да се освежи шминката.
    Ја користам веќе месец дена,а сосема малку е почнато шишенцето од течната,а компактната мислам дека ќе ми трае цела вечност. :)

И не знам дали е можно или си замислувам,ама откако ќе ја извадам пудрата,лицето ми е мекано и мазно. Не верував дека последново ќе го кажам кога ќе зборувам за пудра. :D
    Има овошен мирис,ама за среќа исчезнува после мачкање на лицето. :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Месецов испробував доста нови работи, меѓутоа нема да должам многу само ќе ви го претставам моето златно трио :D :

1. Карминот на Golden Rose, во нијанса 124.
    Преубав, се шлакам со него и по дома, од шо се заљубив. :inlove:
    Искрено, се изненадив од квалитетот на Golden Rose кармините, очекував помалку, добив повеќе. ^_^
    Еве го на слика, кадешто мислам дека најблиску е доловена неговата нијанса во живо:
    А, еве и како стои, само не светка вака, туку си е во нормални граници хидратантен.
    Цена: 120 ден.

2. Моливче за усни во идентична нијанса, фирма Emily, нијанса 205. Презадоволна сум од моливчето, нијансата е 100% компатибилна со карминот :lol: , доста е мек и лесен за употреба, а сепак не приметив да се разлева.
    Еве слика како изгледа, и плус палета со нијансите, меѓутоа се доста потемни во живо:
    Цена: 60 ден.

3. Лак за нокти Rimmel London, нијанса 391 Celebrity Bash.
    О-Д-Л-И-Ч-Е-Н ! Јас му ставам прв потенок слој, и по 2-3 минутки втор слој. Нон-стоп си ги гледам ноктиве. :rofl:
    Цена: околу 175 ден.

На MejkApGirl, anuskaNESTLE, Mama25 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270

На ang246, EMoonlight и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    1. Гел за туширање од питаја на La Ligne купен од КАМ-маркетите за некоја смешна цена.

Убав мирис, не многу долготраен, не е премногу пенлив, беше околу 50ден. мислам. Имаше и други мириси кои планирам да ги испробам во наредниов период.

2. Крема за тело Elcurina, исто така од КАМ-маркетите за околу 75ден.

Јас ја земав таа со посветло сина боја, која е за нормална кожа, иако имам прилично сува. Како за мојата кожа се покажа прилично хидратантна кремава. Откако ќе ја потрошам сакам да ја пробам и таа за сува кожа.

3. Шампон за коса од лук на Афродита - 1литар - 99 ден. во Веро

Се надевам дека ќе ми помогне за опаѓањево. Инаку, не мириса воопшто на лук, прилично е пенлив и ја чисти косата.

4. Сенки за очи од Catherine Arley бр.11 - купени од GoldenRose (цена-не се сеќавам)

Не сакам прашкасти сенки затоа што имам прилично суво лице. Овие ги ставам врз мрсна сенка која има некоја кожа-боја и одлично се покажаа.

Прикачени фајлови:

14. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    79
    Убава маска од Фармаси. Ја земав за околу 300 денари ( 500 мл).Со протеини од јајце, косата ми ја прави навистина убава, мазна и ги омекнува сувите врвови :)

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      9,1 KB
      Прегледи:
      793
  15. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Bioderma Sensibio H2O
    Биодерма мицеларна вода,за чистење на лице(за чувствителна кожа).Предобра! Никакви гелови за миење лице или пак за одстранување шминка не се подобри од ова чудо.Со еден потег чисти буквално се,од пудра до маскара.Нема никаков мирис и воопшто не пече на очи.
    Одличен производ.
    Yves Rocher Шампон за коса со екстракт од невен
    Одличен,шампон.Благ,погоден за секојдневно миење на косата,нежен мирис и најважно без парабени.
    Yves Rocher Roll-on дезодоранс индиски цвет памук
    Ролон без алуминиум, соли, алкохол, парабени.Мириса нежно,траен е и одлично си ја врши работата.Сега за сега мене ми е одличен ќе видиме како ќе се покаже на лето.
    Yves Rocher гел за туширање Макадемиа
    Гелов има прекрасен мирис,нежен е и преубав.Без парабени
    Syoss HEAT-PROTECTING Спреј
    Сајос спреј за заштита од топлина.Пишува дека штити до 220 степени.Мене ми е добар бидејќи нема мирис,не ја заплескува косата и не ја мрси.
    Задоволна сум.

На Hipster, Giovanna, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Se izvinuvam za latinicata,do tinkerbell prasanje,kolku ja zede miceralnata voda na Bioderma?Odnapred ti blagodaram

17. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Сенза пароле да ми си жива и здрава, карминот на голден роуз го купив денеска пошто ми требаше една убава темна бургунди нијанса, а оваа е полн погодок од прва :inlove: :inlove:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    1. Medical антисептик
    Имам спомнато и претходно дека имам фобија од бактерии и дома редовно ги поминувам кваките и прекидачите со чист алкохол. Ако се движам по автобуси, не можам да си замислам да не ги измијам рацете после тоа, или барем да ги избришам со антибактериска влажна марамица. Месецов хит ми беше овој антибактериски гел кој секогаш го носам во ташна. Не се лепи, остава некаков мирис, ама мене не ми е непријатен. Го користам често, кога не сум во можност да измијам раце.

2.Крема за раце Asso
    Периодов експериментирав со кремите за раце, па последен кој го пробав и од кој сум задоволна е овој на Алкалоид. Малку е помрсен од оние кои досега сум ги користела, ама ми ја смирува кожата. Мене вообичаено ми се јавува црвенило како алергиска рeакција ако мијам садови или работам со средства, за што користам посебно кремче. Ама ме изненади тоа што не ми се појави никакво црвенило откако ставив од оваа крема. Ниту една друга крема за раце немала таков ефект.

3. Сапун Palmolive од лаванда и камилица
    Бидејќи имам многу чувствителна кожа на рацете, користам посебни сапуни. Со течен сапун не можам ни да замислам да се мијам, од тој најмногу ми пука кожата. Користам само Asso и Neutro Roberts. Месецов го пробав и овој сапун кој се покажа како добар. Ми се допаѓа тоа што остава многу убав мирис откако ќе ги измијам рацете, за разлика од двата сапуни кои веќе ги спомнав. Тие не мирисаат, барем не на нешто конкретно. А од овој многу убаво ми мирисаат рацете, башка нежна ми е кожата.

4. Лак Golden Rose Rich Color бр. 30
    Бордо лакот ми е омилен, особено за во зима. Тој што го имав претходно исто беше на Golden Rose, ама од Fantastic линијата и беше за нијанса потемен. Откако ми се потроши, го купив овој. Ми се допаѓа нијансата, лесно се нанесува и има убава структура.

5. Лак Classics Glamour бр. 177
    Од сите лакови што ги гледав во парфимерииве, овој најмногу ми фати око. Убава боја, а долготрајноста му е задоволителна. Го купив пред некој ден, ама го ставам во омилени продукти за месецов затоа што знам дека ќе го користам често :)

6. Brooklin бело моливче за очи
    Црно моливче за очи скоро и да не користам, туку само маскара и туш. Евентуално ако ставам моливче, го исцртувам надворешниот дел на окото, внатрешниот никако. Сакав да си најдам некое бело моливче со убава издржливост, за да го исцртам внатрешниот дел на окото и го одбрав ова. За Brooklin прв пат слушам, никогаш не сум користела нивни производи, ама сум прилично задоволна од моливчево. Го постигнувам посакуваниот ефект, а воопшто не е скапо.

7. Technic кармини и моливчиња за усни
    Не ми се верува дека пола година ги имам карминиве дома и досега не сум ги пробала. Имав кармини во слични нијанси купени од претходно, па изгледа затоа ги забаталував. Ама се изненадив кога ги испробав пред некое време. Многу убави нијанси се, особено црвената (последната) - омилена ми е. Во комбинација со моливчето, постигнувам многу убави темно црвени усни. Вака бојата делува типично црвена, ама потемна е. Имам неколку кармини дома што на изглед делуваат потемни, ама не даваат таков ефект. Освен тоа, прилично се долготрајни. Бидејќи не најдов некои добри слики на интернет, ги сликав дома. Се надевам добро ги доловив нијансите.

На anuskaNESTLE, senza.parole, Mama25 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Како и претхопдните маски од lorys и оваа не разочара. Косата е свила после миење.

Не очекував дека волку ќе ми се допадне. Мирисот многу ми се допаѓа, мириса баш на чисто и свежо; хидратантно со малку дискретни светки.

На Sanjichka007, Giovanna, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    1. Nivea Shea Butter лосион за тело:

Единствено решение за мојата сува кожа. Перфектно ја омекнува и ми ја прави мнооогу нежна.
    Баш е наменет за сува кожа, брзо се упива и не мириса појако од парфемот, што кај мене му е предност.

2. Morning Rose, Rosal lip balm:

Го ставам во продукти на месецот зошто конечно најдов замена за кармин, која остава нежна розева боја, а истовремено ја негува устата. Лабелово е сон! Наредно планирам да го пробам и лилавото.

3. Maybeline 100 % black маскара

Маскарава ја земав како замена за рокетот, која вадејќи ја губев по 3 трепки обавезно :D Со оваа маскара се постигнува истиот ефект, како со рокет ама па предност и е тоа што мнооогу полесно се вади. Дополнително, не се рони и не се прават грутки на трепките ако нанесеш повеќе.

4. Dahlia Noir - Givenchy

Парфемов ми е најидеалниот парфем, покрај Very Iresistible за во овој период. Нежен, но истовремено приметлив и траен. Полн погодок!

На anuskaNESTLE, Sexybaby86, EMoonlight и 1 друга личност им се допаѓа ова.