Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Emka сега незнам колку е, тогаш беше 100-200 денари максимум мислам, еве го нема ни во овој каталог сега што излезе. Да не те лажам стварно не ми текнувам колку беше тогаш.

2. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Од каталог ?? Го порачуваш од негде ? Мислев дека го има по парфимерии..

3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од Фармаси
    http://farmasi.mk
    http://farmasi.mk/katalog.html
    Moжиш да порачаш преку некој зачленет, ако имаш некоја пријателка, роднина :)

4. EmilijaEmka

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Незнаев дека производите на оваа фирма се порачуваат од каталог, се некако познато ми беше името..ко да сум видела по маркетиве од производите ако не се лажам...инаку немам никој преку кого да порачам сега прв пат го разгледав каталогот :D

5. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Конечно нешто што мириса преубаво и трае долго време, досега ролон со најубав мирис.

За лабелово напишав и во соодветната тема, ама морам и тука бидејќи стварно ми е откритие на месецот.

6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    1. Кремов ми е најомилен продукт, на годината , мислам дека е продукт кој треба да го има секоја жена во својата чанта. Има исклучително широк спектар на употреба.
    Помага во брзо заздравување на иритрираната кожа кај бебиња, деца и возрасни.
    Ефикасно јa штити и смирува кожата.

2. Феноменален за кожата. Екстремно благ, но делотворно ја чисти и најосетливата кожа, без да предизвика иритации. Оваа единствена формула содржи комбинација од омекнувачкиот Cold Cream и Avène термалната изворска вода, смирувачкa и антииритирачка. Неговата pH-вредност е прилагодена на онаа на кожата, а составните компоненти ја зачувуваат природната хидролипидна обвивка на кожната површина. Кремаста сапуница го прави пријатен за употреба и ја остава кожата мека и свежа.

3. Мицеларна Еуцерин! Го чисти лицето како гел, освежува како тоник и нежно и ефективно ја отстранува шминката.
    Mоже да се користи наутро за отстранување на остатоците и вишоците на кожата како себумот и потта создадени во текот на ноќта, додека навечер за ефикасно отстранување на нечистотиите и шминката од лицето.

4. Пудра/Подлога за лице на Виши...
    На почетокот не бев нешто wow задоволна, но јас си ставав крема, па подлогата на Ганиер, па пудрава.
    И си отидов во аптека да си прашам зошто е тоа така, и ми кажа нека не се става ништо под пудрава дека во својот состав си има се што му е потребно на лицето за да го нахани и да прекрие се за што е компетентна да покрие.... Е од тогаш да, сум и WOWW задоволна. Не се познава дека имам пудра на лице, а уствари ми се сите недостатоци совршено дискретно прекриени, без коректор, без крем, без подлога .... Чиста 10ка

5. После долга потага по добар, ефтин, и повеќе грамажен восок, го открив овој.
    250гр. има две паковчиња восок, шпатула, марамици, се што е потребно..

Прикачени фајлови:

На A-j-a, mims-89, EMoonlight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Иако маскарава вчера ја земам можам да кажам дека ми е омилена месецов само што ја земав ставив од неа и што да видам трепките преубави ми се :inlove:

8. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Ова чудово не ми е омилен продукт на месецот туку на годината...Бидејки имав алергија на очите ставав крема за да ми помини останав без трепки...Едно поправив друго расипав :devil: . Од кремата дневно најмалку ми паѓаа по 5 трепки. И решив да преземам нешто...Ај реков ќе го зеам сериумов и не згрешив... :!: Почнаа да ми растат трепки на места каде што никогаш немало ,а и плус многу ми се згустија а го користам сериумот точно 10 дена.... Едно огромно браво :clap:
    П.С заборавив да ги сликам трепките прет да почнам да користам за да ви го покажам резултатот :tmi:

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      7,5 KB
      Прегледи:
      1.173
    На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Малку офтопик али ме интересира колку пари е кремава?
    Имам малку суви раце и ме прелажа со чоколадниот мирис па би сакала да ја пробам. :)

10. EmilijaEmka

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Во најновиот каталог е 119 ден, но мое мислење е кога веќе сакаш ваков крем подобро земи си го Истиот крем но за ТЕЛО исто од путер и какао, тој е 129 ден со порачување на било кој производ од брошурата.Тој е 200 ml, а ја има истата структура како кремот за раце, значи 10 ден е поскап а имаш 100 мл плус, повеќе ти се исплаќа па сега како сакаш. :) Инаку кремот за тело е на 128 стр, а за раце на 131 стр. :)

На hristinnnna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    12.272
    Кремата за лице на Yves Rocher за нормална и мешана кожа, конечно најдов крема што ми одговара. Кожата ми е мека и хидратизирана, има многу разлика од претходните креми кои ги имав досега користено, а каков мирис на свежина има :mm: - убавини, досега од оваа марка ништо не ме разочарало, мака ми е што не си земав и пудра кога бев во Ск последен пат.

12. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    исто така може да го земеш кремот од матична млеч има двојна хидратација и по неколку миења на рацете на рацете се осеќа кремата а и убаво мириса

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Моите омилени продукти на месецот
    1.Нивеа дездорансот пре пре прекрасно мириска нежно ,.. долготрајно
    2.Авон фемме парфемот ептен задоволна многу убав пролетен мирис и исто така долготраен
    3.Вв крамата на гарниер чист погодок , ми здосади од пудриве па решив да провам со вв кремите , убава , лесна , покривна и исто така долготрајна , без проблем си стои и цел ден
    4.Авон маската од глина сега ја порачав и сум задоволна , уште веднаш кога ја ставаш се осека како лицето ти се затегнува , а после миење убава и нежна кожа.Мора да напоменам дека сите производи на спа авон се прекрасни , нема утка.

Прикачени фајлови:

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Јас полека, но сигурно си се враќам на Нивеа производите :wasntme:

Нивеа крема
    Ја користам стриктно за лице. Убав, долготраен мирис, а и ми одговара според типот на кожа.

Нивеа гел за туширање
    Ми ја прави кожата мека, дури мислам дека немам потреба од лосион после туширање. Ми се допаѓа неутралниот мирис.

Dove млеко за тело
    Откако ја потрошив Нивеата, си реков ќе го пробам Dove, досега не сум го користела. Доволно е густ и хидратантен, а и убаво мириса. Ми се допадна, ама следен пат планирам пак да си се вратам на Нивеа светлоплавиот. Мирисот му е многу подолготраен, а и поефтина варијанта е.

Golden Rose rich color 05 лак за нокти
    Некако се презаситив од темните бои на лак што ги терав зимава. Па затоа си одбрав нежна, неутрална боја за пролеттва. Лесно се нанесува, а задоволна сум и од долготрајноста. Не знам зошто, ама бордо лакот од истава линија ми трае помалку за разлика од овој.

На hristinnnna, A-j-a и EMoonlight им се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    8.525
    Сапун од козјо млеко, лаванда и мак
    Поубаво нешто одамна немам ставено на лице.Толку го прави убаво лицето, меко, мазно, не го суши што ми е доста битно и убаво го чисти.Најбитно содржи само природни состојки, без никакви хемикалии, има убав пријатен мирис на лаванда, а макот го ексфолира лицето.Го добив на подарок во сет, но ги има во Тинекс.Мислам дека се нешто поскапи и од Дав, но квалитетот неможе да се спореди, а за составот што го имаат не се ни скапи.Има повеке видови, отворете ја нивната страна се убаво пишува.Дефинитивно незаменливо од вчера.

Victoria`s Secret Midnight glamour спреј за тело
    Има прекрасен мирис, слатко/свеж баш создаден за лето.Долготраен е така да мислам дека нема потреба од парфем во летно време, ако се напрскаш по целото тело.Неодолив е.

На EMoonlight, bubac, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Класичната Nivea крема. Си купив од XXL лименото кутивче и мислам дека никогаш нема да се презаситам од мирисот на чисто и нежно.
    Си ја користам за целото тело, после капење се чувствувам како бебенце. :lol:

More Blond колекцијата на Balea.
    Мислам дека поубава, посјајна и поздрава коса на изглед не сум имала долго време. Прочитав доста негативни критики и за шампонот, но мене ми е одличен и не верувам дека би го сменила во блиска иднина.
    Косата не ми се електризира, лесно се скротува и фенира и свиленкаста е на допир.
    Ја обожавам колекцијава, навистина.

Balea пилинг со јаболко и цимет.
    Сите нешта кои имаат limited edition на нив ми се непребол, затоа што знам дека секогаш од тука наоѓам некое кое ептен ми се допаѓа и ми одговара.
    Пренежен е пилингот, дури не памтам кога последно сум се капела со обичен гел за туширање. :$
    Остава убав и интензивен мирис и не ја суши кожата затоа што е на база на масла.

Golden Rose Velvet Matte, 14.
    Не е овој од сликата, ќе ставам слика во спојлер.
    Се заљубив во оваа нијанса помеѓу црвено-бордо и ме потсетува на микс од малина и капина. :D Делува нежно и топло, дури убава е и во текот на денот ако се стави минимален слој колку да им даде руменило на усните. Се изненадив од трајноста и од хидратантноста и иако станува збор за мат кармин, по вадењето усните не ми се безживотни како што е случај кога нанесувам од класичните ГР кармини во црно пакување.
    Овие се преубави, дефинитивно би купила уште.
    Бојата е потполно иста како оваа од фотографијата.[​IMG]

На Doozy, EMoonlight, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Дефинитивно кремава ми е продукт на месецов.Толку е прекрасна и нежна.Има прекрасен мирис на чоколадо и кокос ( или можеби само мене ми мириса на кокос :$ :rofl: :rofl: ) кој што се задржува подолго време на телото.Кожата ја прави мека и нежна.Јас си ја користам и за рацете,ми ги прави ептен меки. Одлична е за парите,топло ви ја препорачувам. :lol:

На LittlePinky и SimonaTino им се допаѓа ова.
  18. g.i.r.l.y

g.i.r.l.y Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Мојата најубава '' Nivea soft'' :inlove:. Многу ми помогна зошто рацете ми беа како корки од леб и дури еднаш ми се излупи кожата така да ми течеше крв ;( (имам многу сува кожа на рацете). Кремата е супер најдобар козметички производ што досега сум го имала. Не е премногу мрсна и некако ми ја навлажнува кожата и многу споро се троши. Веќе ја имам 4 месеци, а секој ден ставам :D

Прикачени фајлови:

• Nivea-1.jpg
      Nivea-1.jpg
      Големина на фајлот:
      17,9 KB
      Прегледи:
      935
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Маскава за лице од Авон.
    Ја имав уште од пред неколку месеци но не и обраќав многу внимание, така ми стоеше и дали ја користев два пати.
    Сега почнав да ја користам два пати неделно. Многу сум задоволна. Прво е тоа што има нежен мирис кој не можам ни да го опишам. Лицето го прави меко, свежо.. милини.

Спрејов за тело од Авон, со светки.
    Мислам имам пишувано за него. Ама ете пак ќе кажам.
    Скептик бев и не го користев. Сега во последно време го користам место парфем. Има преубав мирис, кожата ја прави мека и со светки целата. Убавини.

Капкиве за оштетени врвови на коса од Авон.
    Мирисот е сон, ефектот е неверојатен.
    Друго нема што да кажам, се знае.

И омилен парфем овој месец ми е Little Black Dress од Авон.
    Долготраен и неверојатен мирис.
    На сите ви го препорачувам. Мислам веќе позната ќе станам по парфемов.

На crazylady, scorpias, Beauchamp и 2 други им се допаѓа ова.
  20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Прекрасно мириса, нежно и лесно.

Порано користев Nivea, па решив да го пробам овој, првите денови некако не ми имаше добра заштита, најверојатно затоа што кожата не ми била „навикната“ :D ама му дадов уште неколку дена шанса и сега е супер. :D