Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени продукти на месецот

Дискусија во 'Тело' започната од frutini, 25 февруари 2011.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Лабелово го користев подолго време и дури потоа забележав дека всушност се задржува подолго на усните од другите лабела, па затоа си го купив и жолтото.
    Бев во потрага по нов дезодоранс и се чудев кој да го одберам. Го зедов овој и многу ми се допаѓа.

Прикачени фајлови:

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    8.019
    После некое време користење на Dove, пак си се вратив на Nivea. Пријатен мирис на свежина, не пече кога го нанесуваш (ми се има случено со некои на Рексона).

Прекрасен маслен гел за туширање, супер за мојата сува кожа и што е најбитно без парабен и парафин. Убаво пени, се задржува долго на кожата, а мирисот не се опишува.

Одлична комбинација со гелот погоре, исто без парабен и парафин. (не дека некои други состојки не се штетни, ама овие некако ми се во главата и гледам да ги нема барем таму каде може да бирам). Млекото е супер, не остава маслен траг, убаво се впива во кожата, ја прави мека и преубаво мириса.

Го имам користено, многу ми се допаѓа и пак си го порачав

Восок рол-он на Бонесфарм-не можам да најдам слика, го купив од маркет и сум презадоволна. Не ми успеа тоа со навртување за да тече, ама го затоплив, ја тргнав фолијата што беше горе и со дрвена лажичка си вадев и мачкав на нозете. Внатре има памучни траки. Сите влакна ми ги извади, нозете не ми беа црвени како со депилатор и има подолготраен ефект. Дефинитивно со ова ќе си терам.

3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.579
    Саtrice Mini Max Mascara - Одлична маскара! Четката не е долга, што jа прави одлична за моите не така големи очи. Четката е пластична, дава ефект на издолжување на трепките, бидејќи кога се нанесува ги опфаќа и краевите, нешто што не можам да го постигнам со друга маскара. Траjноста е супер, цел ден стои, трепките не ми се спуштаат од неа, се отстранува лесно со вода и сапун, но не се размачкува ако очите доjдат уо контакт со вода. Со еден збор, совршена маскара, барем за мене. Нов фаворит, плус цената и е ептен пристапна, плус Catrice Cosmetics не тестираат на животни! Моjот омилен бренд ќе да е ова.

Catrice Ultimate Colour Lipstick, shade 250 - Го обожавам карминов, боjата, текстурата, траjноста... Дефинитивно при следна прилика ќе ги купам останатите ниjанси.

Catrice Multi Colour Blush, shade 040 Pacific Beauty - Руменилово го имам веќе некое време, ама последниов месец ми стана омиленo. Преубави ниjанси, изгледа ептен природно на лице, траjноста е солидна, до каj 6 саати држи каj мене, со тоа што нанесувам малку само.

Vaseline Petroleum Jelly - Убаво ми jа хидрира кожата, не ми jа мрси иако по структура е ептен мрсно чудово. Задоволна, во иднина повторно ќе го купам.

На LaraSolare, mims-89, Mishela и 7 други им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335
    Aussie shampoo Miracle Moist - за сува и оштетена коса

гледав едно видео на јутјуб , една девојка многу го фалеше шампонов па решив да го земам , цената обично е 7 евра а јас го земав за 4,5 на попуст. Мириса прекрасно (има некој мирис како на мастика за џвакање буквално) мириса и шишето од надворешната страна :D косата ја прави мека , нежна , истовремено многу убаво ја мие , незнам дали го има низ мк ама кој може да го најде обавезно да го проба

На simoncelicius, mims-89 и Doozy им се допаѓа ова.
  5. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    1.јанг дерм марамчиња за бришење шминка
    2.јанг дерм лосион за тело.Предобар е.Кожата ја прави многу мека а и има убав мирис.
    3.Балеа дезодорансите.Не очекував да бидат толку добри.На сабајле ке прснам и до вечер скоро гајле немам

6. shinelikeasun

shinelikeasun Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6

На simoncelicius и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Голден роуз кармин
    За секојдневна употреба-одличен!
    Убава нијанса, дискретна, со моливче трае цел ден!

Порано ги користев оние германските во кутија, и неодамна се префрлив на овие. Не планирам да ги менувам, супер се!

На simoncelicius, anuskaNESTLE и mims-89 им се допаѓа ова.
  8. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Кремата за раце мириса преубаво.
    Од млекото за коса сум презадоволна.. многу имам пробано до сега ама ова ми е најпогодено.

Прикачени фајлови:

• IMG_3165.jpg
      IMG_3165.jpg
      Големина на фајлот:
      269,3 KB
      Прегледи:
      1.301
    На rainbowec, EMoonlight и Nausicaa им се допаѓа ова.
  9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.554
    Rimmel London Lasting Finish 25 Hour Fondation
    До сега ова ми е најпогодена пудра а особено ми се допаѓа цената бидејки не сум тип на човек што сака да троши многу пари на козметика.Предходно ја користев исто на Римел Wake me up пудрата беше на попуст во Дм па ја земав да ја пробам но не ми се допадна баш бидејки имаше некои чудни светки кои правеа да изгледам како лампион во лицето. Оваа од друга страна многу убаво ми се размачкува и ми се слева со тенот на лицето така да не верувам дека ке ја сменам уште долго време.

Rimmel Kate Moss lipstick
    Карминов ја има најсовршената боја.Беше на акција со пудрата во ДМ и си го зедов и него. Многу ми се допаѓа како стои на уста ,долготрајноста мање-више кога ке се избрише ќе ставам пак одново.

Rimmel lip gloss Apocalips
    Исто и од сјајов сум многу задоволна.Мајка ми го зеде случајно од Дм но ептен се погоди.На почеток е како сјај за усни а подоцна се претвора во мат кармин.

На simoncelicius, anuskaNESTLE, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Мада користам и други анти-ејџ витамински креми, би ја издвојила оваа лесна кремичка, совршена за хидрирање токму во овој преоден период. Толку лесна, освежителна крема, кожата буквално инстант ја прави помека. Погодна за сите типови на кожа, погодна за хидрирање на било кој дел од телото, со активни билни состојци. Многу ми се допаѓа. Само 111 денари во Дм.

Веќе пишував за пудрава, ама би ја издвојила и сега како производ кој секојдневно го користам и ми совршено одговара периодов. Кетрис фото финиш. Јас користам најсветлата нијанса, пудрава добро покрива, убаво ми стои на лицето и се на се сум задоволна. 450 ден во ДМ

Карминот, исто Кетрис, кој скоро секојдневно го користам, токму поради тоа што убаво хидрира и убава боичка има, право есенски. Околу 250 денари.

Уште нешто што почнав да го користам периодов и сум многу задоволна.
    Алверде, масло од дива роза за сува кожа.
    Како настапија дождови и времето залади, моето лице од комбинирано, станува скоро суво. Често навечер, особено после ставање маска на лицето,, или после пилингот, наместо кремата, ставам од маслото, навечер пред спиење. Прекрасен состав има, погодно и за околу очите. Не се сеќавам точно на цената, ама и тоа изгледа беше нешто околу 250 денари.

На SV1911, ivancekitty, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Nuxe Nirvanesque 1st wrinkles smoothing cream
    Крема за нормална кожа,против создавање на први брчки,со семки од лотус и божур .Делува антисептично и ептен хидратизира поради големата количина на мушкатна ружа. Не е комедогена и не содрши парабени 96,6 % природни состојки содржи.
    Сите произоводи нивни ептен ми дговараат, штета што ги нема кај нас. Јас ја земав од Загреб.

Ја земав и нивната ББ крема Bio baute BB creme Nuxe за сите типови ка кожа е дури и за осетлива. Се топи со тенот ко втора кожа да имам. Прекрива доста добро кога би и дала оценка би било 10 ,макар што јас немам што да покривам туку само да ми даде еен мат финиш на изеначување на тенот. Дополнително ми ја влажни кожата се додека не ја симнам од мене, што мене позитивно ме изненади. Штити од Ув зраци и има фактор 8.
    92,2 % од состојките и се природни, 52,5% состојки се од органско производство.

Illamasqua Naked Rose незно бледа нијанса која одговара на секој под тон. доста е пигментиран и покрај тоа што е светол. Го купив највеќе поради тоа што ми одговара со скоро било кој кармин кога ќе го нанаесам и ова ми е едно од омилените руменила од кога ќе ми падне исунчаното.

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      6,3 KB
      Прегледи:
      1.093
    • bb.jpg
      bb.jpg
      Големина на фајлот:
      104,9 KB
      Прегледи:
      1.093
    На anuskaNESTLE, tinkerbelll, EMoonlight и 4 други им се допаѓа ова.
  12. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.158
    Gosh Show me volume маскара

Предобра, ако не и најдобра маскара што сум користела до сега. :inlove:
    Трепките ми ги прави огромни, им дава волумен, едноставно ми ги отвара очиве!

Аura четка за руменило

Ја обожавам, одговара и за контурирање и за нанесување руменило.

Bourjois Healthy mix коректор

Одличен коректор, со мала количина супер покривност има и што е најважно долго трае.

Catrice Sun Glow Matt бронзер

Дава дискретен, природен изглед и затоа многу ми се допаѓа.
    Башка сега со закосенава четка на Аура професионалец станав во нанесување бронзер! :D

Oriflame Swedish Spa ролон

Досега не сум наишла на ролон што ќе ми одговара и што ќе си ја врши работата, ама ете конечно си го најдов ова ролонче од Oriflame и ептен сум задоволна.
    Башка прееееееееубаво мириса! ^_^

Прикачени фајлови:

• 23739_1.png
      23739_1.png
      Големина на фајлот:
      169,7 KB
      Прегледи:
      947
    • 100_9373.jpg
      100_9373.jpg
      Големина на фајлот:
      161,7 KB
      Прегледи:
      947
    • Bourjoishealtymixconcealer3.jpg
      Bourjoishealtymixconcealer3.jpg
      Големина на фајлот:
      76,2 KB
      Прегледи:
      950
    • IMG_4833.JPG
      IMG_4833.JPG
      Големина на фајлот:
      301,4 KB
      Прегледи:
      949
    • photo 3.JPG
      photo 3.JPG
      Големина на фајлот:
      201,2 KB
      Прегледи:
      952
    На anuskaNESTLE, ivancekitty, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Малку доцнам јас,требаше минатиот месец да постирам,ама дури сега ми текна. :lol: Го купив овој гел за туширање минатиов месец,во КАМ маркет,за 44 денари,евтин,а многу убав,убаво мириса,а после туширањето кожата е мека и мазна.Мене ми е погоден. :)
    Исто така,купив и бело моливче за очи од Малена,не можев слика на нет да најдам.Убаво исцртува,не е бледа бојата и долго трае.

Прикачени фајлови:

• laligne.png
      laligne.png
      Големина на фајлот:
      77,3 KB
      Прегледи:
      879
    На eliesaab, Natali.3 и EMoonlight им се допаѓа ова.
  14. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Маскарата на Мaybelline... По добра маскара не сум пробала потрошив 5-6 вакви и планирам да ја користам подолг период :inlove:
    Шампонот и регенераторот се најдобрата комбинација со кои што мојата коса е расте како ненормална, ги обновува врвовите, спречува пукање и има прекрасен мирис :!:
    Задоволна сум од карминот на Голден Роуз 124 е бројчето, многу ми се допадна нијансата :inlove:

Прикачени фајлови:

На Nausicaa, EMoonlight и rainbowec им се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Авон крема за раце со матична млеч
    Обично секогаш имам две креми за раце - една што ја носам секаде со мене во ташна и има полесна структура, и друга малку помрсна што ја ставам пред спиење (или во краен случај користам вазелин со невен). Оваа крема е малку помрсна, доволно е сосема малку за убава хидратација на кожата, а и убаво мириса. Ја користам и преку ден, бидејќи брзо се впива и покрај структурата.

Bioten тоник за лице со екстракти од дуња
    Прво ја користев кремата, сега го испробав и тоникот. Ми одговара на кожата, има освежителен мирис и си ја врши работата. Не знам веќе колку типа на тоник сменив во последниов период, затоа што никаде не можам да го најдам тој на Cliven со мирис на липа :doh:

Авон крема за тело од какао путер
    Обично не сакам производи за тело што ми мирисаат на нешто конкретно, повеќе сакам мирис на чисто. Ама овој го купив за проба и веќе си порачав уште едно, двојно поголемо пакување :) Многу ми се допаѓа мирисот, баш ми е идеален за овој период од годината. И долготраен е мирисот, појак од фрешерот во кола на дечко ми :lol: Кога сум мирисала на путеров, кожата ми била само за грицкање :wasntme:

Авон балзам за усни од какао путер
    Малку сум проблематична кога се работи за производи за усни. Лабело не користам, кармини внимавам какви купувам, па така сум ограничена и за балзами, бидејќи ми се чини дека на сé сум алергична. Овој ми се погоди, за мирисот нема потреба да коментирам, а и убава хидратација дава. И структурата му е баш како путер - цврст е, па треба да се протире со прст за да се растопи.

Малена лак за нокти 70
    Во однос на долготрајноста, Малена лакчињата не ми се ништо посебно (во споредба со другите што ги коростам). Ама многу ми се допаѓа структурата на лакот и четкичката. Ептен лесно се нанесува и брзо се суши. Бојава е нешто налик кајсија нијанса, многу нежна и неутрална.

Little Red Dress парфем
    Прв пат ми се случува да не можам да определам дали парфемот е зимски или летен. Нешто измеѓу е. Не е премногу тежок, ама не е ни некоја цветна категорија што асоцира на лето. Идеален е баш за овој период од годината. Дури и на fragrantica е изгласан за fall season. Прилично е долготраен.

На SV1911, simoncelicius, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Од кај ги купи производите на Иламаска? :)

17. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    Не сакам многу спрејчиња за тело ама ова ме освои со мирисот :inlove: а за среќа не ми ја суши кожата како некои други :)
    Баш како што си пишува на него, dry comfort :D Чао Rexona! ;)

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335
    Sephora double duty exfoliator + mask

Уште еден прекрасен производ во мојата листа :) се користи еднаш неделно , се користи и како пилинг и како маска. Прво се нанесува по малку на целото лице , потоа се трие и стои на лице 5 мин. Потоа се мие и мислиш имаш нова кожа , толку е мека и нежна :) можеби иаммалку производ ( 50 мл за 6,5 евра) ама се нанесува по малку и еднаш неделно така да многу се исплати :)

На duffi, anuskaNESTLE, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Dove Original

Прикачени фајлови:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.377
    Машки производ на женска тема. :D Го украдов од моите да пробам чисто како е со него да се избричат нозете и пазувите.Совршено лизга бикчето ,не се исекувам,ја омекнува кожата и мириса убаво.Е редно е и од нив нешто да украдам.

Мириса на чисто и бебешко.Малку повеќе е со мрсна структура ,го користам за мачкање на рацете и нозете,кои ми се посуви.И да,му треба малку време да се впие во кожата ,но после имам мазна и мека кожа.

Имав проблем со кожата на лицето ,особено на носот.Го користам релативно кратко време ,една недела и не ми излезе мозолче на носот.Го регулира излачувањето на себумот,ја матира кожата.Засега сум задоволна ,ќе видиме како ќе се покаже.И скапичко ми е околу 900 и нешто денари,единствено цената не ми се допаѓа.

Прикачени фајлови:

На duffi и Mishela им се допаѓа ова.