Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Омилени слатки, чоколади..

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Без благо не функционирам :D Го обожавам сникерс,нестле аеро што е соо дупчињата внатрее :inlove: тофифее,мерсии......и многуу другиииииии :inlove:

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Палачинки со крем, банани, шлаг и ореви (некогаш бадеми или лешници зависи како ги прават)....

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      8 KB
      Прегледи:
      309
    На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Повекето домашни правени торти и колачи со фил, колку повеке фил, толку подобро :^:

4. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Сникерс, а од слатки тирамису и бомбици :)

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MartinaSk

MartinaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    4
    Најомилени слтаки чоколади ми се милка,сникерс,најлепше желје и марс :)

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Mozartkugeln, чоколадото повеќе го преферирам од самите кугли. Потоа Ferrero Rocher, Lindt, Leonidas, Raffaello. :l: Обожавам Nestle млечно, омилено чоколадо ми е, иако одамна го немам видено кај нас. Кроасани со чоколадо, ама не Seven Days, туку француски кроасани. Пинатц палачинка од Амати. :D

Чоколадни баклави..Море сите баклави! Бомбици, Бабина пита. :$
    Ванилички и за крај заборавив да набројам дека обожавам рум штангли, тие големите чоколади од Европа, како табла што се, со цели бадеми, лешници..особено црното чоколадо такво ми прави мерак...и на Европа тие чоколатцата како на Краш животински царство што се, малечките. :)
    Аааа и Моја прва чоколада и мини чоколатцата млечни од Краш.

Леле колку биле. :o

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DeDee

DeDee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    палачинки со мноооогу крем и прелив од чоколадо ^_^ њам њам :P

Прикачени фајлови:

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431

Прикачени фајлови:

9. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Темава е баш супер и додека пишувам сега ми се пријаде нешто слатко инаку од слатките работи највеќе ги сака рафаело и бајдерите, а може и милка, несле чоколадо, а си јадам и сладолед :inlove:. но точно е дека слатките работи понекогаш ги смируваат нервите или ги ублажуваат ПМС. Во последно време ми се допаѓаат и житарките од ораси.

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    И да не се засркне човек се суво.... мммм

Прикачени фајлови:

На DeDee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Некако во последно време не јадам многу благо. Имам такви периоди кога самото тело си бара повеќе солено, или повеќе салати, или пак месо, или сирења итн. Ама еве моментално не почасти колешката со домашна штрудла со мак и вишни па си викам дај да си кажам што од благово ме „пали“. Да не се лажеме, иако не јадам многу често, имуна не сум. Сепак сум само жена :)

Да живее Европа - чоколокумот и рум штанглите ми се незаменливи. Чоколадо со ориз. Домачица за добро утро, со кафе. Ресана - на времето кога бевме деца, посебно секој дел си го вадев и уживав посебно во бисквитата, посебно во желето и се разбира претходно во чоколадото кое внимателно го лижев од желето :wasntme: Правел ли бе некој вака освен мене?
    Тирамису, cheesecake, еклери, тулумби, индијанки, - залеано со боза. Абе М!

Тостерки, палачинки со еурокрем, па и самиот еурокрем со лајче (така пишува) :D

Плазма со чоколадо. Кисели, гумени бонбончиња. Сладолед - за него веќе пишав во друга тема. Медени срца. Штрудлите на Сокоштарк мислам дека беа, колачиња полнети со некое желе од смокви ама сепак штрудли е напишано на кутијата.

И ај доста е. Само пишувајќи за ова се здебелив. Шуќур што не успевам да изедам многу , едноставно премногу е калорично и јас се чуствувам прејадено после едно колаче, инаку мав ми е работава :)

На Sweety-Tweety, Theodora и Sephora им се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Во последно време на ова му се нафрлив :lol:

На Nightwalker и firequeenn им се допаѓа ова.
  13. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Отсекогаш сум ги обожавала овие чоколади најомилени ми се...... :P

Прикачени фајлови:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Ретко јадам благо , но Рафаело ми е најдобар пријател во пмс , а потоа следи Киндер јајце ..ама тоа повеќе заради играчката. :)

Прикачени фајлови:

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.626
    Се произведува, грчки се, само што не ги носат кај нас. Ама ене кај е Грција, ако ти се исплати, тркни до граница за едно Лакта чоколадо.

Да не сме ние случајно генерација Пирамитке? Истото, ама баш истото го правев и јас :D (ми фали смајли што дига два прста). И сега го правам понекогаш :$ со ресаните на Агроплод (да се разбереме, не ни имаше тогаш други ресани или јафа колачи, како што навистина се викаат). А со овие новиве не можеш бре да си го дозволиш тоа уживање кога чоколадото ќе ти се размачка низ прстите, а ти слатко ќе ги излижеш, за после да му се фрлиш на кексот и на крајот - неповторливиот вкус на желето - тогаш единствено од портокал беше 8)

На Theodora и Phyramide им се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Како сум навлечена на овие во последно време... ммм, па направиле и со бело чколадо, милина.

Ги сакам сите Милка вкусови, сакам да ми е благо-тужно, сакам marble cakes, pop cake, мафини, амерички крофни, чоколадните торти на Канела, рум штангли, М&M чоколадни бонбончиња, киндер буено, чоколадни бомбици со вишни внатре, шери на краш, дорина со кекс од краш повторно... ахххххх,

да не сакав повеќе мевце, ќе си земев слаткар за маж. ;)
    Сакам и боза во која лезетски испуштам една гооолема топка сладолед и си го сркам со сламка уживањево...
    :inlove:

17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ако некоја храна ми е слабост дефинитивно тоа е благата храна смајли што лакомо јаде и пика слатки со двете раце во веќе преполна уста :lol: .
    Сникерс го зазема убедливо првото место на листата.Го сакам оригиналното чоколадце,ама и домашен Сникерс не е за потценување,а последно открив едни чоколатчиња Винерџи некој турски производител, станува збор за истата комбинација чоко прелив+карамел+кикиритки како кај Сникерсот и воопшто нема големо заостанување.
    Бајадера,едноставно прајслес и едни од Таково Еуродесерт што ми личат на Бајадери по изглед и вкус се превкусни да ги изедеш и прстите заедно со нив можеш.
    Киндер оригиналниот вкус и од Милка тие со млечно полнење и со јаготка-Милкинис,мх,мх,мх...
    А и Делириумот ми се котира високо на листата за благи фаворити.И Кандит чоколадцата ми се преубави.
    Најобичните блок-чоколади посебно таа на Таково,ама и Агроплод не е за потценување.И чоко-стоби флипсот го сакам.
    Колумбо и Тоблероне-едноставно ме оставаат без зборови,едно од фантастичен вкус,друго од преполна уста :lol: .Има сега едни чоколади од СЛ со мед слични по вкус,а за многу достапна цена.
    И Рафаелото и др.слатки со кокос ги почитувам.
    И Сирмата никако не смеам да ги изоставам инаку ќе си се лутам самата себеси.
    Од слаткарниците ги издвојувам падобранците фантастичен вкус,а толку непривлечен изглед,еклери,индијанки и сите колачи кои имаат шлаг+овошје во својот состав во што поголема застапеност.
    Еурокрем на сите можни начини и Тирамису,пудинзи,сите постоечки видови сладолед тука сум тотално без критериум-јадам секаков буквално :lol: .
    Гумени бонбончиња многу ги сакам тие меките благички како вилици што се :D ,со вкус на Кока-Кола па цело животинско царство и мечиња,лавчиња,зајчиња итн и од пивтиесто-проѕирна маса и оние мекички и пердушесто фините што се топат сами в уста.
    И Манчмалоу...И медени срциња и штрудли и желе-бонбони,па чоколади со ориз,чоколади со воздушни меурчиња,и со благо-киселкаста нотка како јогурт-јагода комбинациите.
    И ако нешто заборавив ќе се вратам да допишам,јас сум од тие што остануваат добар половина час паркирани пред рафтовите за благо по маркетите и заминуваат со резерви за неколку денови,барем таков ми е првобитниот план :lol: .
    И јас се пријавувам на листата на тие што јаделе Ресана посебно делејќи ги бисквитот,чоколадата и желето од портокал го оставале за на крај,а и кај другите благи работи ми се случува пр.шлагот да го оставам за крај или па јаготката или вишната т.е.овошјето ако го има.И јас мислев како само јас го правам тоа, :lol: ...
    А да не потпретерав малку со постов, :?: ...

На Annath и Phyramide им се допаѓа ова.
  18. caki.83

caki.83 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    34
    eeеееее баш ми е мило што и некој друг ја применувал уметноста во јадењето Ресана. јас и другарките ја јадевме така и се правевме како да снимаме реклами :lol: леле кога ке ми текне не мозам да се воздржам од смеење :rofl:

19. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Во последно време омилени ми се вакви ситни колачи!

20. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    Исто и јас , ствара зависност...денот неможе без 2-3 вакви да помине :$

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.