Не сум голем љубител на млечни и други многу тешки чоколади/благи работи, понекогаш дури на повраќање ме тераат од преголемата слаткост, повеќе сакам кога нештото е полесно и освежително. Обожавам чисто црно, горко чоколадо, или црно чоколадо со портокал, ама според мене нема ништо поубаво од црно чоколадо со ментол, е на тоа не можам да му се изнајадам.
Па и јас мислев на такви Мерси, конкретно Мерси чоколадо, не бонбониера Има 4 внатре, секое има 4 коцкички и секое е спакувано посебно.. Ајде повели..да биде провокацијата на место, да не сликам пак, од пред некој ден е сликава А од тоа од сабајле уште две имам хаха Да не сум офтопик, исто омилени ми се овие од подолу
@Dust Ццц јаоо, ко то тражи да буде баниран? И така утре сум испланирала филмски маратон за кој пред тоа ќе одам да купувам блашко и блашко, па вака само ми ти додавај идеи, и после не Моја Кравица, Моја Биволица ќе да е А што вкусови има од тие Мерси?
Дебела ама среќна Има вакви, мене ми се најубави.. Млечно чоколадо, оноа со лешничиња внатре и црно мислам беше...
Такво нугат ко од Даст, кафе, марципан, она со лешници што никој не го јаде. Друго не забележав. И во Охрид се' е поскапо, не ми се верува дека стотриеснешто денари го платив.
@LivingGlam A јас мислев марципанот, освен мене, никој не го јаде А за Охрид, ah well, no surprise there, смештај требит и се ти е јасно
@Ketchup Кечо, најдов добра замена, бидејќи немаше Дорина, ама како ги видов, а ги бев заборавила. За 50-60 денари, ептен задоволство!
Марципанот прв, после ги јадам тие со кафе. Па другите како ќе ми дојде, а оние зелените со кршени лешници остануваат за гости.
Јaс пa тие сo кршени лешници нaјмнoгу ги сaкaм oд Мерситo и нугaтoт. Не декa не сaкaм црнa чoкoлaдa, aмa црнaтa ми е oс друг бренд испoштoвaнa... леле сегa кoгa ќе јa дoнесaт oд Lindt сo 90% кaкao.... мерaцииии
@Summerlover и @Dust посабаjле да Ве разлигавам малце може? Мерси чоколадите во Рамстор од 125 на 99 се. Фала приjaтно и да не сум офф
Obozavam se sto e blago eve sega uste malku ke mu se gostam na novogodisnite paketcinja ,pa i jas bev poslusna cela godina xaxaxax.
Во последно време јадам од овие чоколади со стевиа , благо е ама не се осеќа толку како обична чоколада
@MissChievous Леле Мис, каде се продаваат? Каде е ова сликано? Баш такви барав, тие што ги имав пробано, италијанските беа слични