Да купиш или да направиш? Ако е за купување, крем бананите се посни. А има и посни наполитанки, колачи со кокос, некои од сувите колачи може да бидат посни, пралините на Европа,чоколокумот, рум плочките. Пишува на некои производи посно - па може да има такво нешто во супермаркетите.
Да направам На мајка ми и е роденден во сабота па сакав да направам нешто посно благо. Ама ако не успеам, тогаш ќе порачам од некоја слаткара да ми направат посна торта
Ммммм на мајка ми најубавиот колач ! Најдоле има бисквити, па некој крем од ванила, пак ред бисквити и одозгора парчиња јагоди ( или друго овошје ) и желе.
Хроничен зависник од чоколади........ммммммм е да има сега една 200 грамска чоколада (не е битно каква), има да ја нема за помалку од 30 минути
Здраво! Јас сум Ангелче и сум чокохоличар. Да, дефинитивно сум зависник од благи работи, никогаш не одбивам. Кога сме кај омилени, не можам да одвојам некои посебни, чоколадни слатки и торти...ммм, рафаело, сникерс, милкаа...Што нема да ми падне на памет, а морам да признаам дека во моментов ужасно ми се јаде благо.
Сакам благо Од Милка ги сакам тие сезонските вкусови како Руско капучино, и малини со јогурт, мммм, неизбежната со јагоди, сакам такви тужно-благи вкусови. Од Дорина чоколадото со кекс Бајадери, оние со рум внатре, рум штангли, тие со нешто crispy крцкаво полнети... мхм Од малите чоколатца Кит Кет, Банџи, Баунти... Сакам домашни колачиња, мафинс, американски крофнички, палачинки, тортите на Канела со многу чоколадо, Чоколадно суфле...
Чоколадни торти, пудинзи, колачи, палачинки се сакаам Нутела ми е посебно задоволство.Сега ќе одам да и се нафрлам на теглата
Ништо што е од чоколадо не одбивам Сакам благо, а особено чоколадо и не е важно какво е важно е да има. Многу сакам Нестле бело или со вкус на страчатела, ама немам видено Нестле низ продавнициве од лани, а до пред некое време многу бев " запалена" по Најлепше Жеље