Во женскиот тенис Марија Шарапова е една и единствена. Едноставно игра предобро, агресивно, и мило ми е што се опорави од операцијата на рамото во 2009 и повторно освојува и игра неверојатно. Оваа година сум изненадена од Шарапова бидејќи не игра само напад туку и одбрана игра совршено. Исто како и за Шарапова еден и единсвен но 1 во машкиот тенис. Сите знаете зошто, предобро игра иако во последно време прави грешки кои не би требало да ги прави. Индира Кастратовиќ заедно со Тодоровска, Радулович, Чупиќ, Бујанова, Нацева. е тоа беа времиња кога македонскиот ракомет претставуваше нешто со кое се гордеевме сите, а и сега сме на добар бат-веќе се пласиравме на европското
имам повеќе омилени спортисти од тимовите за кои навивам или од други индивидуални спортови.. 1. Меси - Барса 2. Пике - Барса 3. Џокович 4. Марио Гомез - Б.Минхен 5. МекКелеб - баскет 6. Миркуловски - ракомет
1.Рафаел Надал 2.Филип Миркуловски 3.Серхио Рамос 4.Икер Касиљас 5.Чаби Алонсо 6.Предраг Самарџиски 7.Ивано Балич.
1.Фудбал Легендинте на Барселона-Роналдињо,Меси,Ето,Виља,Чави и Иниеста. Исто така го поштувам и Касиљас,пред се извореден голман и човек со добро срце. 2.Кошарка Коби и Леброн- 3.Пливање И листава нема да биде комплетна доколку не го споменам Мајкл Фелпс.Извореден човек,голема инспирација.Многу ми е жал што се пензионира.
За мене секогаш број 1 - Рафаел Надал. Еден од најдобрите тенисери на сите времиња,ако не и најдобар.Многу ми е жал што има проблеми со здравјето,па не беше баш во форма последнава година...Сега воопшто не игра,ама се надевам што побрзо ќе оздрави и ќе се врати на терен
СЕКАКО ДЕКА RAFAEL NADAL Спојлер Од фудбалерите ВанПерси Спојлер И од ракометарите Миркуловски од домашните и Балич од странскиве Спојлер
Од кошаркарите Коби Брајант Од атлетиката Усаин Болт Од тенисот(не гледам многу ама понекогаш така) Новак Ѓоковиќ-Ноле Од фудбалот Роналдињо и така